Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Pia Lovrič v četrtfinale turnirja ITF v Tabarki , Nastja Kolar četrtfinalistka v Lagosu

bm, 10.10.2019

Pia Lovrič ta teden nastopa na drugem profesionalnem turnirju v karieri, tokrat v Tabarki (15.000 $). Nastop v glavnem turnirju ji zagotavlja uvrstitev med najboljših sto mladink sveta, ki imajo v glavnih žrebih turnirjev ITF rezervirana mesta. Zaenkrat priložnosti odlično izkorišča. Potem, ko se je v prvem nastopu v Olomoucu avgusta letos uvrstila v četrtfinale je tudi tokrat dosegla najmanj četrtfinale.

V prvem krogu je z 2-6 6-2 6-2 izločila peto nosilko Belorusinjo Sadafmoh Tolibovo, 820. igralko lestvice WTA. V drugem krogu je igrala s Portugalko Saro Lanca (1076) in tudi tokrat zanesljivo slavila s 6-3 6-2. V konkurenci dvojic se je s soigralko Saro Ziodato uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF v Lagosu (25.000 $) je tretja nosilka Nastja Kolar. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Celestine Avomo Ella iz Gabona, v drugem pa je bila s 6-2 6-3 boljša od Južnoafričanke Zoe Kruger.

.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.