prijava_e
Novica

Slovenska Davis cup ekipa je lahko z žrebom Davisovega pokala zadovoljna, čaka pa jo potovanje v Azijo


bm


Včeraj je bil na sedežu ITF-a opravljen žreb play offa prve in druge svetovne skupine Davisovega pokala. Slovenija se bo po letošnjem uspešnem nastopu v Egiptu prihodnje leto borila za nastop v prvi svetovni skupni Davisovega pokala. Gre za nov format tekmovanja, v katerem sta prva in druga svetovna skupina zamenjali dosedanje regijske skupine, za nastop v prvi in drugi svetovni skupini pa se bo borilo 48 reprezentanc.

Nasprotnik Slovenije bo poraženec tekme med Indijo in Pakistanom, ta pa bo imel prednost domačega igrišča, kar pomeni, da bodo naši fantje v vsakem primeru gostovali. Tekma bo 20. septembra 2020.

Slovenski kapetan Miha Mlakar glede na kakovost igralcev obeh reprezentanc, ki sta mogoča nasprotnika Slovenije pričakuje, da bo Slovenija igrala s Pakistanom. " Igrali bomo v gosteh, kar je vedno težko. Dokaz je bil minuli obračun proti Egiptu, kjer so bile res težke razmere. Ne vem, kakšne razmere nas bodo marca čakale v Aziji. Je pa informacija o tekmah v Davisovem pokalu pravočasna, saj si bodo naši najboljši tekmovalci lažje prilagodili urnik turnirjev," je žreb ocenil selektor slovenske reprezentance.

Glede na uvrstitve igralcev na lestvici ATP je žreb ugoden saj nobeden izmed verjetnih nasprotnikov, pakistankih igralcev, na lestvici ATP ni uvrščen med prvih tisoč igralcev na svetu. Najboljši Pakistanec je 25-letni Ahmed Choudhary, ki zaseda 1373 mesto.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.