Kaja Juvan tudi v drugo brez glavnega turnirja

Kaja Juvan se tudi v drugem poskusu ni uspela uvrstiti v glavni žreb turnirja WTA, tokrat v Luksemburgu. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala povratnico na teniška igrišča Tatiano Golovin, se je v drugem krogu pomerila s staro znanko iz mladinske konkurence, leto dni mlajšo Ukrajinko Marto Kostyuk. Slednja trenutno na lestvici WTA zaseda 163. mesto, najvišje pa je bila že na 116. mestu januarja letos.

Juvanova, ki je bila s 134. mestom na lestvici WTA 5. nosilka kvalifikacij, je srečanje začela slabo in prvi niz v vsega 21 minutah izgubila z 0-6. Povsem ji je zatajil začetni udarec, saj je v nizu na svoj prvi in drugi servis osvojila samo 4 točke, skupaj pa 13 točk.

Drugi niz je začela veliko bolje in ga tako tudi nadaljevala, a njen servis tudi v drugem nizu ni bil na nivoju. Čeprav je bil njen prvi servis uspešen v 58 %, je uspešnost drugega z le 33 % tudi tokrat močno zaostajala. Kaja je v prvem nizu izgubila vse tri začetne udarce, prav toliko tudi v drugem, a je v drugem nasprotnici vendarle servis odvzela dvakrat. Kostyukova je bila na koncu boljša za dvajset točk (70-50), tekmo pa je dobila s 6-0 6-4 po uri in osmih minutah igre.

Ukrajinka je tako po štirih zmagah in enem porazu v mladinski konkurenci dobila še prvo medsebojno srečanje na profesionalnih turnirjih.