prijava_e
Novica

Aljaž Bedene po še eni odlični predstavi četrtfinalist turnirja serije 500 na Dunaju (prenos četrtfinala v petek na programu SK od 19.40 ure)


bm


Aljaž Bedene je v avstrijski prestolnici na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € zmagal še četrtič in se uvrstil v četrtfinale.

Potem, ko je bil dvakrat uspešen v kvalifikacijah in je v prvem krogu glavnega turnirja izločil 7. nosilca turnirja Guida Pello, je v drugem krogu še tretjič v karieri premagal Francoza, štiri leta starejšega 34-letnega Gillesa Simona, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 50. mesto.

Aljaž je odigral še eno izvrstno tekmo v kateri je sicer nekoliko popustil v drugem nizu v katerem je tudi edinkrat na srečanju izgubil svoj začetni udarec, a je prvi in tretji niz odigral vrhunsko in tudi tokrat ob izvrstnem začetnem udarcu ter zanesljivi igri v polju Francozu ni ponudil veliko možnosti za uspeh. Aljaž je v srečanju dosegel 22 asov (6) in imel izkoristek prvega servisa 80 %(68). Ob petdeset zadetih prvih servisih je osvojil 40 točk. Na koncu je bil po dveh urah in dveh minutah igre boljši za devet točk (86-77).

Za Aljaža je to letošnja druga uvrstitev najmanj v četrtfinale na turnirjih serije 500 in skupaj četrta v karieri. Prvič se je med osem najboljših letos uvrstil v Riu, kjer je četrtfinale tudi dobil, nato pa moral zaradi poškodbe polfinalno srečanje predati.

Aljažev nasprotnik v četrtfinalu, to bo na sporedu v petek zvečer s prenosom na televiziji SK, bo zmagovalec Francozom Gael Monfils s katerim doslej še nista igrala.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.