Aljaž Bedene po še eni odlični predstavi četrtfinalist turnirja serije 500 na Dunaju (prenos četrtfinala v petek na programu SK od 19.40 ure)

Aljaž Bedene je v avstrijski prestolnici na turnirju ATP z nagradnim skladom 2,4 mio € zmagal še četrtič in se uvrstil v četrtfinale.

Potem, ko je bil dvakrat uspešen v kvalifikacijah in je v prvem krogu glavnega turnirja izločil 7. nosilca turnirja Guida Pello, je v drugem krogu še tretjič v karieri premagal Francoza, štiri leta starejšega 34-letnega Gillesa Simona, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 50. mesto.

Aljaž je odigral še eno izvrstno tekmo v kateri je sicer nekoliko popustil v drugem nizu v katerem je tudi edinkrat na srečanju izgubil svoj začetni udarec, a je prvi in tretji niz odigral vrhunsko in tudi tokrat ob izvrstnem začetnem udarcu ter zanesljivi igri v polju Francozu ni ponudil veliko možnosti za uspeh. Aljaž je v srečanju dosegel 22 asov (6) in imel izkoristek prvega servisa 80 %(68). Ob petdeset zadetih prvih servisih je osvojil 40 točk. Na koncu je bil po dveh urah in dveh minutah igre boljši za devet točk (86-77).

Za Aljaža je to letošnja druga uvrstitev najmanj v četrtfinale na turnirjih serije 500 in skupaj četrta v karieri. Prvič se je med osem najboljših letos uvrstil v Riu, kjer je četrtfinale tudi dobil, nato pa moral zaradi poškodbe polfinalno srečanje predati.

Aljažev nasprotnik v četrtfinalu, to bo na sporedu v petek zvečer s prenosom na televiziji SK, bo zmagovalec Francozom Gael Monfils s katerim doslej še nista igrala.