prijava_e
Novica

Neuspešen dan za slovenske igralke in igralce; porazi Polone Hercog, Blaža Kavčiča, Pie Čuk in Mika Urbanije, svetla točka samo Nastja Kolar


bm


Za našimi profesionalnimi teniškimi igralci in igralkami je slab dan saj so z izjemo Nastje Kolar vsi izgubili.

Zelo blizu uspeha je bila na 8,3 mio $ vrednem turnirju WTA v Pekingu Polona Hercog, a je v prvem nizu zamudila preveč, da bi v nadaljevanju lahko bila uspešna. Proti Nizozemki Kiki Bertens, 8. nosilki in 8. igralki sveta je v prvem nizu z brejkoma dvakrat povedla s 5-4 in 6-5, a tudi sama oba svoja servisa nato izgubila in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. Tudi v tej si je priigrala prednost s 5-2 in nato imela pri izidu 6-4 dve zaključni žogici za prvi niz, a nato izgubila štiri točke zapored in ob odhodu na odmor vidno razočarana zalučala lopar po tleh.

Drugi niz je odigrala odlično, gladko dobivala vse svoje servise, v šesti in osmi igri pa servis odvzela Bertensovi za zmago s 6-2. Tudi tretji niz je začela obetavno, a v peti igri prvič izgubila svoj začetni udarec, kar se ji je primerilo še v deveti igri in zmaga je šla v roke nasprotnice, ki je bila sicer danes zagotovo premagljiva. V tekmi, ki je trajala dve uri in sedemnajst minut je Hercogova predvsem v tretjem nizu zadela premalo prvih servisov (41 %), tako da je Bertensova na returnih osvojila 13 točk, Polona na servis nasprotnice samo pet. V srečanju je bila Bertensova boljša za dve točki (90-88). Hercogova tokrat nasprotnici ni zabila nobenega asa, naredila pa je šest dvojnih napak, eno izmed njih tudi v zadnji točki podaljšane igre prvega niza.

Uvrstitev v tretji krog ji je prinesla 120 WTA točk in 85.980 $ denarne nagrade.

V zelo slabi dnevni formi je bila danes Blaž Kavčič na turnirju serije challenger v Barceloni. V drugem krogu je igral z Italijanom Federicom Gaiom in po vsega 57 minutah igre izgubil z 1-6 0-6. Blažu je danes povsem zatajil začetni udarec saj je na svoj servis skupaj osvojil le 18 točk, od tega 14 na prvi in vsega 4 na drugi servis. Servis je izgubil petkrat.

Na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) se je v prvem krogu poslovila Pia Čuk. S 7-5 6-3 jo je premagala francoska mladinka, 17-letna Julie Belgraver.

Tudi Mike Urbanija danes ni imel najboljšega dne saj je na turnirju v Antalyi v prvem krogu z 0-6 0-6 izgubil z danskim najstnikom, komaj 16-letnim Holgerjem Vitusom Runejem.

Že včeraj je v zadjem krogu kvalifikacij v Santa Margheriti (25.000 $) izgubila Nina Potočnik. Z 2-6 6-2 10-8 jo je premagala Kolumbijka Juliana Lizarazo.

Edina svetla točka je bila danes Nastja Kolar, ki nadaljuje zmagovito serijo na turnirju ITF v Sharm El Sheikhu. Tu je prva nosilka, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 odpravila Theiviyo Selvarajoo iz Malezije.

Ko ne gre članom očitno ne gre niti mladincem. Na turnirju ITF 5. ranga v Baru so izpadli Gal Emeršič Potočnik v drugem krogu, že v prvem pa Nik Jurjevčič in Jelena Kovačevič.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.