prijava_e
Novica

Aljaž Kirbiš izgubil finale turnirja dvojic ITF v Seefeldu


bm


Aljaž Kirbiš se je na mladinskem trunirju ITF 5. ranga v avstrijskem Seefeldu s soigralcem Gabrielom Matuszewskim iz Poljske uvrstil v finale konkurence dvojic.

V četrtfinalu sta s 6-2 7-6(4) izločila prva nosilca Bolgara Nikolaya Nedelcheva in Nemca Andrea Steinbacha. V polfinalu sta nato s 6-1 6-2 premagala Švicarja Florenta Limanija in Gianluco Marina. V finalu sta igrala z Avstrijcema Juliusom Rattom in Davidom Tomicem ter izgubila s 3-6 2-6.

Za 15-letnega Mariborčana je to prva uvrstitev v finale na turnirjih ITF.

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v Cavtatu sta dobro nastopila Ela Nala Milić in Dan Trošt Slapnik. Milićeva je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagala Hrvatico Tani Vlainić in se uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila Maji Makorič, Tari Gorinšek, Tjaši Klevišar in sestri Tari Katarini.

Pri fantih v kvalifikacijah nastopa Dan trošt Slapnik, ki je v prvem krogu s 6-2 6-4 premagal Aldina Jasarevica iz Avstrije, za uvrstitev v glavni turnir pa mora ugnati še Hrvata Ivana Majića. V glavni turnir je že uvrščen Filip Jeff Planinšek.

V Dornbirnu v Avstriji bosta v kvalifikaciajh turnirja ITF 5. ranga nastopila Matic Križnik pri fantih in Eva Muller Uhan pri dekletih. V glavnem turnirju so prijavljeni še Aljaž Kirbiš, Pia Marija Rebec in Nika Strašek.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.