prijava_e
Novica

Dalila Jakupović izgubila v polfinalu Nanninga, poraz tudi za Kajo Juvan in Toma Kočevarja Dešmana


bm


Dalila Jakupović je dolgo časa lovila formo na močnejših turnirjih serije ITF in WTA, po več zaporednih porazih v uvodnih krogih pa se je odločila za nastop na turnirju z nižjim nagradnim skladom, kjer bo poskušala najti dobre občutke in si povrniti omajano samozavest. V kitajskem Nanningu ji je to dobro uspevalo saj se je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v polfinale in po dolgem času nanizala tri zaporedne zmage.

V petek je najprej dokončala v četrtek začeto srečanje s Kitajko Shilin Xu in ga dobila s 7-5 7-5, v drugi tekmi dneva pa je nato opravila še s 5. nosilko turnirja Kitajko Shuyue Ma. Premagala jo je s 7-5 6-3.

V polfinalu se je pomerila z 20-letno Rusinjo Anastasio Gasanovo (346) in izgubila s 6-0 4-6 3-6 po dveh urah in triindvajsetih minutah. Po izvrstnem prvem nizu, ko je dobila vse tri servise nasprotnice je v drugem in tretjem nizu zaigrala slabše, v obeh po dvakrat izgubila začetni udarec in zmaga je spolzela iz rok.

Novo priložnost za dober rezultat bo imela prihodnji teden na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Liuzhou.


Na turnirju ITF z nagradim skladom 100.000 $ v madžarskem Szekesfehervaru je Kaja Juvan izgubila v četrtfinalu. S 6-1 6-4 jo je premagala ukrajinska vrstnica, 19-letna Katarina Zavatska, 117. igralka lestvice WTA. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, prvo v članski konkurenci. Edinkrat doslej sta se pomerili na mladinskem turnirju A ranga v Milanu, kjer je bila boljša Juvanova. Današnji obračun je trajal uro in osemnajst minut. Kaja je petkrat izgubila začetni udarec, Zavatski ga je uspela odvzeti le enkrat. Ukrajinka je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 63-44.

Z nastopoma na turnirjih ITF v Dohi (15.000 $) pa ne more biti zadovoljen niti Tom Kočevar Dešman, ki se je tudi na drugem trunirju poslovil v četrtfinalu. S 6-2 7-5 ga je premagal 1. nosilec Švicar Adam Moundir, 455. igralec lestvice WTA.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.