Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Nina Potočnik in Nika Radišič finalistki turnirja dvojic ITF 100K v Szekesfehervaru


bm, 26.10.2019

Nina Potočnik in Nika Radišič nadaljujeta izvrstne nastope slovenskih igralk v konkurenci dvojic in sta se v madžarskem Szekesfehervaru na turnirju ITF z nagradnim skladom 100.000 $ uvrstili v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-3 premagali Madžarki Anno Bondar in Dalmo Galfi. V finalu sta se za prvo zmago na tako močnem turnirju pomerili z drugima nosilkama Španko Georgino Garcia Perez in Madžarko Fanny Stollar. Po slabem prvem nizu sta se v drugem sprostili in se popolnoma enakovredno kosali z izkušenejšima tekmicama, a na koncu vendarle izgubili. Končni izid se je glasil 6-1 7-6(4) v korist drugih nosilk.

Že uvrstitev v finale je izjemen uspeh za obe naši mladi igralki.

22-letna Nina Potočnik, ki se je kot mladinka na lestvici ITF zavihtela vse do 55. mesta je doslej na članskih turnirjih ITF med dvojicami osvojila šest naslovov, štiri na turnirjih 10K, enega na turnirju 15 K in enega na turnirju 25K, ima pa tudi dva posamična naslova.

Tri leta mlajša Nika Radišič, ki je bila kot mladinka še uspešnejša saj je bila najvišje na mladinski svetovni teniški lestvici na 18. mestu, se lahko med članicami pohvali s petimi naslovi med dvojicami, štirimi na turnirjih 15 K in enim na turnirju 25K, ima tudi en naslov v posamični konkurenci.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.