Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Pia Lovrič v četrtfinale v Tabarki, Nastja Kolar četrtfinalistka v Lagosu; poraz Nine Potočnik v Szekesfehervaru

bm, 17.10.2019

Pia Lovrič je tudi drugi turnir v Tabarki (15.000 $) začela z zmagama. V posamični konkurenci je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagala italijansko kvalifikantko Valentino Giavazzi, v drugem krogu pa je s 6-3 6-0 porazilo Italianko Saro Ziodat in se še tretjič zapored uvrstila najmanj v četrtfinale. Med dvojicami se ji je s soigralko Yasime Mansouri tokrat zalomilo v prvem krogu. S 4-6 6-3 11-9 sta ju premagali Italijanka Martina Colmegna in Rusinja Anna Ureke.

Nastja Kolar še en teden ostaja v Lagosu, kjer je prejšnji teden nastope na 25.000 $ vrednem turnirju končala v četrtfinalu. Ta teden na istem prizorišču nastopa na enako vrednem turnirju. Kot 4. nosilka je turnir začela z zmagama 6-1 6-0 nad Nigerijko Ronke Akingbade in 1-6 6-2 7-5 nad Burundijko Sado Nahimana, ki je prejšnji teden osvojila turnir v Lagosu, na dveh turnirjih pred tem pa je bila finalistka. Nahimanova je na zadnjih osemnajstih tekmah zabeležila petnajst zmag in le tri poraze. Kolarjeva bo v četrtfinalu igrala s 7. nosilko Lauro Pigossi iz Brazilije.

Na turnirju ITF (60.000 $) v Szekesfehervaru na Madžarskem je Nina Potočnik izgubila tekmo drugega kroga. S 6-2 6-3 jo je premagala 1. nosilka Danka Kovinić iz Črne Gore, 105. igralka lestvice WTA. Kljub porazu je Potočnikova z nastopomn lahko zadovoljna saj se je prvič v karieri uvrstila v drugi krog tako močnega turnirja.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.