Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Kavčič izgubil v Charlottesvillu, Anže Arh in Luka Miklavčič brez glavnega turnirja v Antalyi

bm, 29.10.2019

Blaž Kavčič se ni uvrstil v tretji krog ATP challengerja z nagradnim skladom 54K $ v ameriškem Charlottesvillu. V drugem krogu ga je s 7-6(5) 6-4 premagal 10. nosilec Kanadčan Vasek Pospisil, ki trenutno zaseda 174. mesto na lestvici ATP, najvišje pa je bil na 25. mestu leta 2014. Pospisil nadaljuje izvrstno serijo saj je pred tem osvojil challenger v Las Vegasu, Kavčič pa še četrtič zapored ostaja brez tretjega kroga. Poraz ga bo na lestvici ATP potisnil daleč nazaj saj bo izgubil kar 108 mest in bo prihodnji teden uvrščen na 392. mesto.

Brez glavnega turnirja sta v Antalyi ostala Anže Arh in Luka Miklavčič. Oba sta kvalifikacije dobro začela, a po dveh zmagah oba izgubila odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir. Arha je s 3-6 6-2 10-8 premagal Američan Tristan Boyer, od Miklavčiča je bil s 6-2 3-6 10-8 boljši Slovak Kristof Minarik.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.