prijava_e
Novica

Nina Potočnik v drugi krog turnirja ITF na Madžarskem, poraz Blaža Role ter mladincev Aljaža Jerana in Nike Strašek


bm


Izvrstno še naprej v Szekesfehervaru na Madžarskem igra Nina Potočnik, ki se je na turnirju ITF z nagradnim skladom 60.000 $ z dvema kvalifikacijskima in eno zmago v glavnem turnirju uvrstila v osmino finala.

V zadnjem krogu kvalifikacij je s 7-5 3-6 10-6 premagala 8. nosilko, 20-letno Rusinjo Amino Anshba, 342. igralko lestvice WTA. To je bil njun drugi medsebojni obračun, prvega je še v mladinski konkurenci dobila Rusinja, ki je bila leta 2016 na 6. mestu svetovne mladinske teniške lestvice.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z domačo povabljenko, 18-letno Adrienn Nagy, eno boljših madžarskih mladink. Igralki sta se letos pomerili še drugič in tudi drugič je bila boljša Potočnikova. Tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-4 ter dosegla prvo zmago v glavnem turnirju z nagradnim skladom 60K.

Ne gre pa po načrtih na ameriški turneji našemu drugemu loparju Blažu Roli. Potem, ko je poleti štirikrat prišel do polfinala turnirjev serije ATP challenger, nazadnje v Portorožu, mu to zdaj ne uspeva več. Na zadnji treh turnirjih je zabeležil dve zmagi in tri poraze. Ta teden je nastopil v Las Vegasu (54,160 $) in v uvodnem nastopu s 4-6 3-6 izgubil z 21-letnim domačinom Stefanom Kozlovim, ki je na lestvici ATP na 550. mestu, za nastop v Vegasu pa je prejel posebno povabilo. Blaž se na lestvici ATP trenutno vrti okrog 130. mesta, za preboj med najboljšo stoterico pa bo potreboval kak odmevnejši rezultat.

Na mladinskih ITF turnirjih sta z nastopi končala Aljaž Jeran in Nika Strašek. Jeran je igral v maroški Casablanci in po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja s 6-7(3) 2-6 izgubil z domačinom Assilom Boussayrijem. Na turnirju ITF 5. ranga v avstrtijskem Seefeldu je v drugem krogu izgubila Straškova. Ptujčanko je s 6-4 6-3 premagala Italijanka Rachele Rimondini.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.