Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Pia Lovrič v Tabarki dvakratna finalistka turnirja ITF, a žal ostala brez naslova

bm, 13.10.2019

Izjemen teden je za 17-letno Domžalčanko Pio Lovrič, ki je po uspešni mladinski sezoni ta teden nastopila na svojem šele drugem profesionalnem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v tunizijski Tabarki. Nastop v glavnem žrebu ji je pripadel kot članici elitne stoterice mladink, med katerimi se nahaja na 56. mestu.

Tako med posameznicami, kot med dvojicami se je uvrstila v finale, a tokrat žal v obeh konkurencah ostala brez naslova. V finalu je igrala s 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 825. mesto. Stamatova je bila boljša s 6-4 6-3, je pa to šele njen drugi naslov na turnirjih ITF. Prvega je osvojila leta 2015.

Lovričeva je na uvodnih osmih tekmah v čanski konkurenci dosegla šest zmag in doživela dva poraza, ob tokratnem finalu v Tabarki je bila še četrtfinalistka v češkem Olomoucu. V konkurenci dvojic se je na obeh turnirjih uvrstila v finale. Tokrat je igrala za italijanko Saro Ziodato, naslov pa sta za las zgrešili, saj sta finalni obračun dvojic izgubili z rezultatom 6-2 2-6 9-11.

Klub finalnima porazoma je lahko Lovričeva s prvimi dosežki na profesionalnih turnirjih več kot zadovoljna, saj predstavljajo odlično popotnico za naprej in dokazujejo, da je že konkurenčna profesionalnim teniškim igralkam v članski konkurenci.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.