Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič v Tabarki dvakratna finalistka turnirja ITF, a žal ostala brez naslova


bm, 13.10.2019

Izjemen teden je za 17-letno Domžalčanko Pio Lovrič, ki je po uspešni mladinski sezoni ta teden nastopila na svojem šele drugem profesionalnem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v tunizijski Tabarki. Nastop v glavnem žrebu ji je pripadel kot članici elitne stoterice mladink, med katerimi se nahaja na 56. mestu.

Tako med posameznicami, kot med dvojicami se je uvrstila v finale, a tokrat žal v obeh konkurencah ostala brez naslova. V finalu je igrala s 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 825. mesto. Stamatova je bila boljša s 6-4 6-3, je pa to šele njen drugi naslov na turnirjih ITF. Prvega je osvojila leta 2015.

Lovričeva je na uvodnih osmih tekmah v čanski konkurenci dosegla šest zmag in doživela dva poraza, ob tokratnem finalu v Tabarki je bila še četrtfinalistka v češkem Olomoucu. V konkurenci dvojic se je na obeh turnirjih uvrstila v finale. Tokrat je igrala za italijanko Saro Ziodato, naslov pa sta za las zgrešili, saj sta finalni obračun dvojic izgubili z rezultatom 6-2 2-6 9-11.

Klub finalnima porazoma je lahko Lovričeva s prvimi dosežki na profesionalnih turnirjih več kot zadovoljna, saj predstavljajo odlično popotnico za naprej in dokazujejo, da je že konkurenčna profesionalnim teniškim igralkam v članski konkurenci.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.