Dalila Jakupovič, Kaja Juvan in Tom Kočevar dešman začeli z zmagami

Dalila Jakupović, ki v zadnjem obdobju išče pravo formo in je ob slabših nastopih na lestvici WTA zrsnila na 186. mesto povratek med najboljše igralke išče na turnirjih ITF z nižjim nagradnim skladom. Ta teden je v kitajskem Nanningu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Je tretja nosilka turnirja, nastope pa je dobro začela in v prvem krogu s 6-2 6-4 premagala Kitajko Ziyue Sun.

Na 100.000 $ vrednem turnirju na Madžarskem je Kaja Juvan v prvem krogu igrala z romunsko kvalifikantko Miriam Bulgaru, 360. igralko sveta in se veselila zmage s 6-4 4-6 6-3. V drugem krogu jo čaka obračun z rusko kvalifikantko Viktorio Kan, ki je izločila prvo nosilko Paulo Badosa. Kanova je v prvem krogu kvalifikacij premagala našo Nino Potočnik.

Tom Kočevar Dešman je z odliko opravil uvodni nastop v Dohi (15.000 $), kjer je s 6-2 6-0 premagal Irca Ammarja Elamina. Mike Urbanija bo v drugem krogu turnirja v Antalyi (15.000 $) igral z 1. nosilcem Petrom Hellerjem iz Nemčije.