prijava_e
Novica

Po Kaji Juvan v Linzu izpadla tudi Polona Hercog, uspešna pa Katarina Srebotnik med dvojicami


bm


Po dveh mesecih odsotnosti s teniških turnirjev se je po uspešno opravljenem zaključku mature na teniška igrišča vrnila 18-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Juvanova na lestvici WTA trenutno zaseda 134. mesto, za povratek na serijo turnirjev WTA pa je izbrala avstrijski Linz. Turnir ima nagradni sklad 250.000 $, kot vsi dvoranski turnirji ob koncu sezone pa tudi na tem nastopajo odlične igralke, tako da je morala Juvanova v kvalifikacije.

Žreb ji je v prvem krogu namenil drugo nosilko, Nemko Lauro Siegemund, 78. igralko lestvice WTA. To je njun prvi medsebojni obračun, dobila pa ga je Siegemundova s 6-3 7-5. Juvanovi se je poznala nekoliko daljša odsotnost in pomanjkanje resnih tekem, tako da je v prvem nizu delovala dokaj nezanesljivo. V nadaljevanju je zaigrala bolje, a ji je začetni udarec povzročal kar nekaj težav, tako da si je Nemka priigrala kar 12 brejk priložnosti, izkoristila je štiri, na srečanju pa skupaj sedem od sedemnajstih. Juvanova je nasprotnici servis skupaj odvzela štirikrat. Nemka je bila na koncu boljša za 11 točk (76-65).

V Linzu je v glavnem turnirju nastopila Polona Hercog, ki je v prvem krogu igrala s Hrvatico Donno Vekić. Hercogova je v zadnjem času prikazovala izvrstne predstave zato smo v Linzu pričakovali še en tesen obračun, a je bila tokrat 23-letna hrvaška igralka razred zase in je po vsega 50 minutah igre slavila s 6-1 6-1. Vekićeva, ki je sicer 4. nosilka turnirja v Linzu je odlično servirala in na svoj začetni udarec izgubila vsega štiri točke, pri čemer se ni srečala z nobeno brejk priložnostjo Hercogove. Ta je začetni udarec izgubila petkrat, odstotek izkriščenosti servisa pa je imela 55 pri prvem in 33 pri drugem začetnem udarcu. V seštevku točk je bila Vekićeva boljša s 52-24.

Z zmago je nastope začela Katarina Srebotnik, ki igra v paru z Nemko Lauro Siegemund. Sta tretji nosilki turnirja dvojic, v prvem krogu pa sta s 6-2 6-1 premagali Francozinjo Fiono Ferro in Švicarko Jill Teichmann.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.