prijava_e
Tekmovanja : 2019 : fantje 18

Novice in fotografije

Filip Jeff Planinšek poletni državni prvak 2019

2.6.2019

 

Planinšek in Vidovič finalista DP 18 Ptuj 2019_525

Blaž Vidovič in Filip Jeff Planinšek  

 

Na Ptuju se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Ob malone vseh najboljših fantih in brez treh vodilnih deklet na lestvici TS sta naslova državnih prvakov osvojila domačin Filip Jeff Planinšek (Ptuj) in Mariborčanka Noka Jurič (ŽtkMb). 
 
Pri fantih se je prvenstvo odvijalo po pričkovanjih saj so se v zaključne obračune, torej v polfinale, uvrstili prvi štirje nosilci prvenstva. V polfinalu je 1. nosilec Filip  Jeff Planinšek s 6-1 6-2 premagal 4. nosilca Miho Vetriha (Sl.Gradec), v spodnji polovici žreba pa je 2. nosilec Blaž Vidovič (Ptuj) s 6-4 6-1 izločil 3. nosilca Tilna Potočnika (ŠD_LTA). V še enem zelo zanimivem obračunu je Potočnik v četrtfinalu s 3-6 7-5 6-4 premagal enega izmed favoritov za osvojitev naslova, Matica Dimica. V finalu je v obračunu dveh članov domačega teniškega kluba Planinšek s 6-3 6-2 ugnal Vidoviča in se veselil prvega naslova državnega prvaka v kategoriji do 18 let in drugega naslova
nasploh, saj je bil državni prvak tudi v kategoriji do 16 let. Naslov je osvojil na poletnem prvenstvu 2017. Filip Jeff je trenutno vodilni slovenski mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici na kateri zaseda 278. mesto. Na tej lestvici mu sledijo Jan Kupčič, Blaž Vidovič in Matic Dimic.

Med dvojicami smo spremljali zanimiv obračun med domačinoma Blažem Vidovičem in Filipom Jeffom Planinškom ter trenutno najbolj vročima igralcema dvojic na turnirjih TE, Mariborčanoma Galom Emeršičem Potočnikom in Sebastianom Dominkom (ŽtkMb).  S 7-6(4) 7-5 sta slavila starejša in za odtenek bolj izkušena domačina Planinšek in Vidovič.

Blaž Vidovič dvakratni dvoranski državni prvak 2018

15.12.2018

 

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. 
 
Oba naslova dvoranskih državnih pravkov odhajata na Ptuj. Osvojila sta ju Blaž Vidovič in Maja Makorič.

Pri fantih sta bila finalista sedmi nosilec, 16-letni Blaž Vidovič (Ptuj) in četrti nosilec 17-letni Tilen Potočnik (Šplus). V tesnem finalnem obračunu je bil boljši Vidovič, ki je zmagal z rezultatom 6-4 4-6 6-2. To je bil njun četrti medsebojni obračun, še tretjič je zmago v žep pospravil Vidovič. Eden naših najuspešnejših mladih igralcev je trenutno na lestvici ITF kot četrti Slovenec uvrščen na 645. mesto. Sicer pa je za Vidoviča to naslov državnega prvaka še v tretji starostni kategoriji, slavil je namreč tudi že na prvenstvih do 14 in 16 let, le na prvenstvu do dvanajst let se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

 

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov osvojila Blaž Vidovič in Žiga Kovačič (Ptuj).


Čestitamo!

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.