prijava_e
Novica

Polona Hercog z zmago začela nastope v Moskvi; Aljaž Bedene izgubil s Karlovićem, včeraj pa zmagal med dvojicami


bm


Najmočnejši ženski turnir serije WTA je ta teden v Moskvi. Turnir z nagradnim skladom 1.032.000 $ je privabil tri igralke iz prve deseterice z Eleno Svitolino na čelu, od Slovenk pa nastopa le Polona Hercog. V prvem krogu je igrala s 23-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 10 mest za Hercogovo, na 58. mesto. Hercogova je srečanje dobila z rezultatom 6-4 6-2. Ob zelo dobrem serviranju je začetni servis izgubila samo enkrat, nasprotnici ga je odvzela štirikrat. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje na WTA touru in tretja zmaga za Hercogovo Obe igralki sta na zadnjem turnirju v Linzu izgubili v prvem krogu. Hercogovo je premagala Dona Vekić, od Siniakove je bila boljša Kristina Mladenović. V drugem krogu se bo Hercogova pomerila pomerila s Švicarko, 3. nosilko turnirja Belindo Benčić.

Nekoliko nižji je v Moskvi denarni sklad na moškem turnirju. Ta znaša 922.520 $, iz prve deseterice pa bosta nastopila dva igralca. Najbolj vroč je trenutno Daniil Medvedev, četrti igralec sveta in zmagovalec zadnjega turnirja v Šanghaju. V žrebu je bil tudi naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki se je v prvem krogu pomeril s hrvaškim veteranom Ivom Karlovićem. Ta je nastopil prvič po OP ZDA, kjer je v prvem krogu tekmo predal. Aljaž, ki je ta teden na 73. mestu lestvice ATP ima za sabo dobra nastopa v Metzu in Orleansu in tudi v srečanju s Karlovićem je zaigral dobro, a na koncu v tesnem zaključku tekme ostal praznih rok. Po dveh urah in enajstih minutah igre je Karlović slavil s 6-4 6-7(5) 7-6(6). Oba igralca sta ponovno navdušila s servisom in v celotnem srečanju smo videli samo en brejk, ki ga je v prvem nizu dosegel Karlović. Aljaž je imel v srečanju vsega eno brejk priložnost. Karlović je dosegel 35 asov, Alčjaž 23. Hrvat je na prvi zadet servis izgubil devet točk, Alčjaž samo sedem, na koncu pa je bil naš igralec v seštevku celo boljši za tri točke (107-104).

Bedene in Karlović sta se na turnirjih serije ATP tour pomerila petič, Karlović pa je tokrat zmagal prvič. Aljažje zadnji obračun dobil na nepozabnem srečanju leta 2017 na wimbledonski travi, ko je slavil v petih nizih z rezultatom 6-7(5) 7-6(6) 6-7(7) 7-6(7) 8-6.

Aljaž jenastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Čilencem Nocilasom Jarryem. V prvem krogu sta z 2-6 7-6(5) 10-5 premagala Rusa Evgenya Donskoya in Andreya Rubleva.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.