prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : April 2018

Arhiv novic - april 2018

Maja Makorič v glavni žreb mladinskega ITF turnirja v Italiji, mladi še v Skopju, Čakovcu in Ulcinju

, 30.04.2018

Na močnem mladinskem trunirju 2. ranga v Salssomagioreju v Italiji je Maja Makorič trikrat zmagala v kvalifikacijah in se uvrstila v glavni turnir. Skozi kvalifikacije ni prišla Lian Benedejčič.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju bodo pri dekletih nastopile Pia Lovrič, Anja Trbežnik in Ema Horvat pri fantih pa Matic Podlipnik Nastopa sta v prvem krogu glavnega turnirja že opravila Marko Kovačevič in Nik Jurjevčič, ki sta uvodni srečanji izgubila. V kvalifikacijah so izpadli Maks Lukman, Klemen Tašner, Maja Radišič in Nika Strašek.

Na turnirju Tennis Europe v Čakovcu je kvalifikacije uspešno opravil Nal Sok, ki je zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja in se kot edini Slovenec uvrstil v drugi krog. Pri deklicah so bile v prvem krogu uspešne kvalifikantka Nala Kovačič ter Ela Nala Milić in Ana Tara Praček , izgubila je kvalifikantka Ana Thaler.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Ulcinju je Aljaž Kirbiš v uvodnem nastopu s 6-3 6-3 premagal predstavnika Kosova Drinorja Shamollija. TUKAJ.

Tudi ta teden na mednarodnih članskih turnirjih v igri vrsta slovenskih igrlacev in igralk, Tamara Zidanšek v glavni žreb WTA turnirja v Rabatu

bm, 30.04.2018

V tednu, ki je pred nami bomo na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih spremljali vrsto slovenskih igralcev in igralk ter držali pesti, da ponovijo uvrstitve iz preteklega obdobja, ko so bili vsak teden na članskih ali mladinskih turnirjih v zaključnih bojih.

Polona Hercog se je iz Istanbula preselila v Maroko, kjer bo v prvem krogu WTA turnirja (250.000 $) v Rabatu igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Za uvrstitev v glavni žreb se je na istem turnirju v kvalifikacijah potegovala Tamara Zidanšek, in bila pri tem uspešna. V tretjem krogu kvalifikacij je s 6-4 4-6 6-4 premagala Madžarko Fanny Stollar in se prvič v karieri uvrstila v glavni žreb WTA turnirja.

Aljaž Bedene bo uspešno serijo poskušal nadaljevati v Istanbulu na ATP turnirju serije 250 (426,145 €). Kot 4. nosilec je v prvem krogu prost.

Blaž Rola bo nastopil na ATP Challengerju v Savannahu (75.000 $). V prvem krogu bo v ponedeljek okrog 21.30 ure igral s 23-letnim Američanom Christianom Harrisonom, 244. igralcem lestvice ATP. Tekmo lahko v live streamu spremljate TUKAJ .

Dalila Jakupović, ki je na lestvici WTA ta teden najvišje v karieri, na 124. mestu, se je preselila na Kitajsko, kjer nastopa na trdi podlagi na WTA Challengerju (125.000 $) v Anningu. V prvem krogu bo v torek igrala z 20-letno Japonko Ayano Shimizu, 229. igralko lestvice WTA. Je pa že odigrala tekmo prvega kroga dvojic in se z Rusinjo Irino Kromachevo uvrstila v četrtfinale.

Na ITF turnirju v Balatonboglarju (25.000 $) bodo v glavnem turnirju nastopile kar tri naše igralke. Veronika Erjavec si je nastop zagotovila z dvema zmagama v kvalifikacijah, kjer je bila zelo suverena in je nasprotnicama oddala vsega tri igre. Kaja Juvan bo v glavnem turnirju nastopila s posebnim povabilom, v prvem krogu bo igrala z Brazilko Gabrielo Ce (442). Nina Potočnik je bila v turnir uvrščena neposredno, v prvem krogu pa bo igrala s 3. nosilko, 23-letno Španko Olgo Saez Larra.

Na enako vrednem turnirju v Tbilisiju bo v prvem krogu glavnega turnirja Nastja Kolar igrala s kvalifikantko.

Na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) bo nastopila Pia Čuk, ki bo v prvem krogu igrala s srečno poraženko, Španko Ano Lantigua De La Nuez. TUKAJ.

Veterani Primorske so se merili s hrvaškimi kolegi, Frece in Podgornik najboljša v Prijedoru

bm, 30.04.2018

V prazničnih dneh so aktivni tudi veterani. Primorci so se v Kopru že osemnajstič srečali s kolegi iz Hrvaške Istre, ki so bili tokrat boljši s 7-6. V čudovitem spomladanskem vremenu, v prijetnem okolju urejenega ŠRC Bonifika, je domača ekipa doživela tesen poraz, po napetih odigranih 13 tekmah v konkurenci posameznikov in dvojic, pri čemer je potrebno dodati, da bi bil rezultat za domačo ekipo ob nekaj več sreče tudi ugodnejši. Tako so se gostje maščevali za lanski jesenski poraz v Puli, ko je zmagala ekipa Primorske z enakim izidom. Trenutni skupni rezultat je še vedno v korist ekipe iz Slovenije, ki je nekajkrat predstavljala tudi reprezentanco Slovenije. Tekme so se odločale predvsem v igri dvojic, saj so se kar tri od štirih odločile v tretjem tie break match nizu, kjer pa so bili gostje uspešnejši.

Za reprezentanco Primorske lahko nastopajo samo najboljši igralci, ki se udeležijo regijskega prvenstva Primorske, ki bo za leto 2018 konec meseca maja v Portorožu. Za primorsko reprezentanco so letos nastopili igralci iz Ankarana, Kopra, Nove Gorice, Vipave in Ilirske Bistrice. Srečanje je organiziralo društvo Primorski tenis s pomočjo domačega kluba in s podporo zvestih donatorjev.

Na veteranskem ITF turnirju v Prijedoru sta se izkazala naša veterana Matjaž Frece in Branko Podgornik, ki sta zmagala v starostnih kategorijah 55+ in 60 +. TUKAJ.

Polona Hercog ostaja pri dveh naslovih na turnirjih WTA, v Carigradu ji ni uspelo

bm, 29.04.2018

Polona Hercog, naša najvišje uvrščena in zadnja leta tudi naša najboljša teniška igralka je na WTA turnirju v Carigradu naskakovala tretji naslov v karieri, a ostaja pri dveh, ki ju je osvojila v švedskem Bastadu.

V finalu je igrala z 32-letno Francozinjo Pauline Parmentier, trenutno 122. igralko lestvice WTA, ki pa v zadnjem času igra odlično in to je dokazala tudi v današnjem finalnem obračunu, ki ga je dobila s 6-4 3-6 6-3. V srečanju, ki je trajalo dve uri in 13 minut je Francozinja po dobljenem prvem in izgubljenem drugem nizu v tretjem z izgubljenim servisom zaostajala z 1-2, a Hercogovi prednosti ni uspelo zadržati, v nadaljevanju je kar trikrat izgubila svoj začetni udarec in Permantierjeva se je razveselila tretjega naslova v karieri. Prva dva je osvojila v letih 2007 in 2008, z današnjo zmago pa je izid na medsebojnih srečanjih izenačila na 1-1. Izkušena Francozinja je sedem sezon končala med najboljšimi 100 igralkami na svetu, najvišje pa je bila leta 2008, ko je bila 40. igralka sveta.

Za Hercogovo je poleg dveh osvojenih trunirjev to tretji nastop v finalu v kareri, letos pa poleg Aucklanda, kjer je bila četrtfinalistka, najboljši dosežek na turnirjih serije WTA. Je tudi prva Slovenka, ki se je uspela v Carigradu uvrstiti v finale WTA turnirja. Turnir zapušča z denarno nagrado 21.400 $ in 180 WTA točkami, ki ji bodo na lestvici WTA prinesle napredovanje za 13 mest in prihodnji teden uvrstitev na 62. mesto.

Hercogova pot nadaljuje v Rabat, kjer je zaenkrat v kvalifikacijah na dobri poti proti glavnemu turnirju tudi Tamara Zidanšek. Hercogova je tudi že dobila nasprotnico in sicer 2. nosilko turnirja, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo TUKAJ.

Nik Razboršek v Antalyi do tretjega naslova v karieri

bm, 29.04.2018

Nik Razboršek je na Futuresu v Antalyi (15.000 $) osvojil svoj tretji naslov v karieri. V finalu je s 6-3 6-4 premagal 8. nosilca, Ukrajinca Artema Smirnova, 551. igralca lestvice ATP. Nik je za zmago v srečanju, v katerem je nasprotniku petkrat odvzel začetni udarec potreboval uro in štirideset minut, v osvojenih točkah pa je bil na koncu boljši z 59-52. V finalu je odigral osmo tekmo na turnirju, saj si je moral nastop v glavnem turnirju priigrati v kvalifikacijah. To daje njegovemu dosežku zagotovo še dodatno težo. Tudi sicer je z vsemi nasprotniki opravil dokaj gladko, le v prvem krogu glavnega turnirja je moral Avstrijcu Erlerju prepustiti en niz.

Nik se je v preteklosti večkrat ubadal s poškodbami, kar mu je preprečevalo kontinuirano nastopanje na turnirjhih, tako da se je moral vedno znova pobirati in vračati skoraj iz začetka. V začetku leta 2014 je bil najvišje v karieri na 514. mestu, po težavah s poškodbami pa je leto končal kar 1000 mest nižje na 1516. mestu.

Zagotovo mu je k dvigu samozavesti pomagala izjemno pomembna zmaga na tekmi Davisovega pokala proti Turčiji, ko je osvojil odločilno peto točko ter Sloveniji zagotovil obstanek v II. EA kakovostni skupini najprestižnejšega moškega ekipnega teniškega tekmovanja.

Čestitamo ! TUKAJ.

Bor Artnak in Miha Bajželj zmagovalca A in B turnirja dečkov do 14 let v Kopru, med deklicami najboljši Maša Viriant in Ana Julija Ažnoh

bm, 29.04.2018

V Kopru se je končal finalni turnir v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih je bil v A turnirju najboljši Bor Artnak (AsLit), ki je zanesljivo opravil z vsemi nasprotniki, v finalu pa za piko na i s 6-0 6-0 premagal Janija Retlja iz Otočca. Retelj je bil v polfinalu s 6-1 6-1 boljši od Joba Japlja (Medvode), Artnak je s 6-2 6-3 ugnal Jako Goloba (Tr-Kr).

B turnir dečkov je osvojil Miha Bajželj (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-1 ugnal Vaala Urankarja (Maja).

V A trurnirju deklic sta bili finalistki Maša Viriant (Radom) in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). Uhanova je v polfinalu z 2-6 6-4 6-2 premagala Ano Lanišek (Radom), Viriantova je s 6-4 6-2 ugnala Leontino Stojanović (Tk-CC). Turnir je osvojila Maša Viriant, ki je v finalu zmagala s 6-4 6-4.

B turnir je osvojila Ana-Julija Ažnoh (ŽtkMb). V finalu je s 6-4 6-0 premagala Laro Flerin (Tr-Kr). TUKAJ.

Noka Jurič osvojila OP 18 v Novi Gorici, v Domžalah najboljši Rok Komac

bm, 29.04.2018

V Novi Gorici se je končalo OP do 18 let za dekleta. Nastopilo je samo šest igralk. Turnir je osvojila Noka Jurič (ŽtkMb), ki je v polfinalu 7-5 6-3 premagala Aljo Belinger (Šplus), v finalu pa je bila s 6-1 6-0 boljša še od domačinke Alee Bubek. Ta je v polfinalu s 7-6(5) 5-7 7-5 premagala Mio Kukovič.

Fantje so nastopali v Domžalah, kjer sta se v finale uvrstila 5. nosilec Rok Komac (LukaKp), ki je v polfinalu z 2-6 6-4 6-1 premagal Gašperja Oblaka (Ltc) in 2. nosilec Miha Peruš (ŽtkMb), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljši od Aljaža Jerana (Radom). V finalu je s 4-6 6-4 6-3 slavil Rok Komac

V konkurenci dvojic so finalisti Tom Ašič Kovač in Miha Peruš ter Rok Komac in Tim Tekavec.

Nekaj fotografij iz Domžal si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Polona Hercog za tretji naslov v karieri s Francozinjo Parmentier, Tamara Zidanšek v finale kvalifikacij v Rabatu, Andreja Klepač ostala brez finala dvojic v Stuttgartu

bm, 29.04.2018

Polona Hercog se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Carigradu uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-4 6-2 premagala 22-letno Grkinjo Mario Sakkari, 48. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in pol, Hercogova pa je zelo dobro servirala saj nasprotnici ni prepustila nobene igre na svoj servis, na drugi strani pa je dosegla tri breake za gladko zmago in uvrstitev v finale.

V finalu bo v nedeljo ob 16. uri igrala z 32-letno Francozinjo Pauline Parmentier, 122. igralko lestvice WTA.

Za Hercogovo je odličen prvi del sezone v katerem je osvojila nekaj manjših turnirjev z nagradnim skladom 60.000$ in 25.000 $, prvič po Bastadu 2012 pa se je uspela ponovno uvrstiti v finale WTA turnirja. V finalih je doslej nastopila štirikrat, dva turnirja je osvojila, še dvakrat je v finalu izgubila. To je lepa priložnost za tretji naslov v karieri, saj je Polona očitno v odlični formi, dosežki na turnirju v Budimpešti pa so ji zagotovo dali novo dozo samozavesti, ki je potrebna za največje dosežke.

Na ženskem WTA turnirju v maroškem Rabatu je Tamara Zidanšek kvalifikacisjke nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 3-6 6-4 premagala Nizozemko Bibiane Schoofs. V drugem krogu je igrala s 23-letno Belgijko Marie Benoit, 366. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-2 6-2. V finalu kvalifikacij se bo pomerila z zmagovalko srečanja med Madžarko Fanny Stollar in Belgijko Maryno Zanevsko.

Na WTA turnirju v Stuttgartu se Andreji Klepač in Marii Jose Martinez Sanchez ni uspelo uvrstiti v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta ju s 7-5 6-3 presenetili Američanka Raquel Atawo in Nemka Anna Lena Groenefeld. TUKAJ.

V Kopru potekajo finalni turnirji do 14 let za dečke in deklice

bm, 28.04.2018

V Kopru potekajo finalni A in B turnirji za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V A turnirju o polfinalisti Bor Artnak (AsLit), Jaka Golob(Tr-Kr)), Jani Retelj (Otočec) in Job Japelj (TkMed).

V B turnirju so se v polfinale uvrstili Leon Miklaužič (Rogaška), Vaal Urankar (Maja), Žiga Bizjak (Celje) in Miha Bajželj (Tr-Kr).

Pri deklicah so polfinalistke Maša Viriant (Radomlje), Leontina Stojanović (Tk-CC), Ana Lanišek (Radomlje) in Eva Muller Uhan (Tc-Lj).

V B turnirju so v polfinalu Ana Julija Ažnoh (ŽtkMb), Lea Mrvar (Tr-Kr), Lara Flerin (Tr-Kr) in Karin Dirnbek.(Krško) TUKAJ.

Aljaž Bedene v Budimpešti ostal brez finala

bm, 28.04.2018

Aljaž Bedene je v soboto popoldne začel polfinalni nastop na ATP turnirju serije 250 V Budimpešti. Njegov nasprotnik je bil 28-letni Avstralec John Millman, 94. igralec lestvice ATP. Aljažje srečanje dobro odprl in z dvema breakoma hitro povedel s 4-0, v nadaljevanju tudi sam sicer izgubil en servis, a niz zanesljivo dobil s 6-2. V drugem nizu se je slika obrnila, saj je Millman z breakom v četrti igri povedel s 3-1, no Bedene je hitro poskrbel za izničenje prednosti, že v naslednji igri odvzel servis nasprotniku in stvari postavil na začetek. Igralca sta bila nato zanesljiva do 11 igre, ko je Aljažu uspel še drugi break v drugem nizu, povedel je s 6-5 in v dvanajsti igri serviral za zmago. Žal je tudi on svoj servis izgubil in Avstralec je izid izenačil na 6-6, nato pa je bil v podaljšani igri bolj zanesljiv in z dvema mini breakoma to igro dobil s 7-3 ter izid v nizih izenačil na 1-1.

Pri tem izidu je bilo srečanje zaradi slabe vidljivosti prekinjeno in se je nadaljevalo danes. V nadaljevanju je bil uspešnejši in srečnejši Millman, ki je v tretjem nizu ubranil tri meč žoge in na koncu slavil v podaljšani igri na 5. Končni izid se je glasil 2-6 7-6(3) 7-6(5) v korist Millmana. Aljaž tako ostaja pri eni uvrstitvi v finale na turnirjih serije ATP. Uvrstiterv v polfinale mu je prinesla 25.000 € denarne nagrade in 90 ATP točk, a bo zaradi lanskega nastopa v finalu na lestvici ATP izgubil 5 mest, tako da bo prihodnji teden na 62. mestu.

Nvo priložnost bo imel že prihodnji teden v Carigradu na turnirju serije 250 z nagradnim skladom 426.000 €, kjer bo 4. nosilec. V prvem krogu je prost, v drugem pa bo igral z zmagovalcem srečanja med Italijanom Matteom Berrettnijem in Japoncem Tarom Danielom. TUKAJ.

Nik Razboršek finalist ITF turnirja v Antalyi, Veronika Erjavec osvojila turnir dvojic v Tučepih

bm, 28.04.2018

Nik Razboršek se je na Futuresu v Antalyi (15.000 $) uvrstil v finale. To je dosegel po predaji italijanskega kvalifikanta Mirka Cutulija, ki mu je tekmo predal pri zaostanku z 2-6 0-1. Tudi Nik se je v finale uvrstil iz kvalifikacij, kar pomeni, da je bil polfinalni že njegov sedmi obračun na turnirju. Za Nika je to prva uvrstitev v finale na turnirjih serije Futures po enem letu, ko je bil nazadnje finalist na turnirju v Kaltenkirchnu. Nik je doslej osvojil dva turnirja serije Futures in sicer v letih 2013 in 2015. Tokrat bo nakakoval tretji naslov, zmago pa mu bo poskušal preprečiti 30-letni Ukrajinec Artem Smirnov, ki je v desetih letih nastopanja na turnirjih ITF osvojil kar 22 naslovov. To bo šele njuno prvo medsebojno srečanje.

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Tučepih je Veronika Erjavec s soigralko Nefiso Berberović iz BiH osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali Hrvatico Teno lukas in Estonko Saaro Orav. TUKAJ.

V Piestanyu Miha Velički, Filip Jeff Planinšek in Živa Falkner v polfinalu konkurence dvojic

bm, 28.04.2018

Na ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem je kot zadnja slovenska predstavnica med posameznicami nastopila Živa Falkner, ki je v tretjem krogu igrala s Poljakinjo Weroniko Falkowsko. Poljakinja je bila boljša s 6-2 6-2. Se je pa Falkjnerjeva uvrstila v polfinale konkurence dvojic. S soigralko Michaelo Kadleckovo iz Slovaške sta s 6-3 6-3 premagali Anio Hertel iz Poljske in Adrienn Nagy iz Madžarske. Polfinalno sreačnje sta nato izgubili. S 6-2 6-7(7) 10-8 sta ju premagali Slovakinja Krystina Lavickova in Čehinja Victoria Morvayeva.

V drugem krogu sta med dvojicami izpadli Pia Lovrič in Tina Cvetkovič. S 6-3 7-5 sta ju premagali Rusinji Nina in Valerya Olyanovskaya.

Med fanti sta bila v četrtfinalu uspešna Filip Jeff Planinšek in Miha Velički in sta, tako kot dekleti, zaigrala v polfinalu konkurence dvojic. Izločila sta 1. nosilca turnija dvojic, Čeha Andrewa Pulsona in Daliborja Svrcino. V polfinalu sta igrfala s Švicarjem Henryem Von Den Schulenberg in Nemcem Leopoldom Zimo in izgubila s 4-6 4-6.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v romunskem Sibiu je v četrtfinalu izgubila Metka Komac. S 3-6 6-4 6-2 jo je premagala srbska igralka Tamara Malešević.

TUKAJ.

Izjemen slovenski dan na mednarodnih turnirjih. Polona Hercog in Aljaž Bedene polfinalista posamezno, Andreja Klepač med dvojicami

bm, 27.04.2018

Izjemno uspešen dan je za našimi igralci in igralkami na mednarodnih prizoriščih, saj se ne zgodi prav pogosto, da bi imeli predstavnika v polfinalu tako na ATP kot na WTA turnirju. In danes je tak dan.

Polona Hercog se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Carigradu uvrstila v polfinale. V četrtfinalnem obračunu je s 6-1 1-6 7-5 premagala 2. nosilko 32-letno Rusinjo Svetlano Kuznetsovo. Srečanje v katerem je bilo enajst breakov je trajalo dve uri in devetnajst minut, enkrat več pa je bila pri odvzemu servisa uspešnejša Hercogova, ki je nasprotnici servis odvzela šestkrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (94-86). V polfinalu bo igrala z 22-letno Grkinjo Mario Sakkari, 48. igralko lestvice WTA.

Odlično pa je na poti k ubranitvi lanskoletnega finala, morda celo zmage na turnirju ATP serije 250 v Budimšeti, Aljaž Bedene. V četrtfinalu je po nekaj manj kot dveh in pol urah igre s 6-3 2-6 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Lorenza Sonega, 159. igralca lestvice ATP, ki pa je v Budimpešti igral odlično. Aljažu se je sedaj odprla pot celo do zmage, saj sta v igri ostala le še dva postavljena igralca. Poleg Aljaža, ki je v zgornji, je to v spodnji polovici žreba le še Italijan Andrea Seppi, ki je osmi nosilec. Aljaž bo v polfinalu igral z zmagovalcem srečanja med 28-letnim Avstralcem Johnom Millmanom, 94. igralcem lestvice ATP in prav tako 28-letnim Nemcem Yannickom Madenom, ki je na lestvici ATP na 134. mestu.

Odlično pa igra v konkurenci parov na WTA turnirju v Stuttgartu Andreja Klepač, ki se je s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez s katero sta 1. nosilki turnirja, uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-2 6-2 premagali Coco Wandeweghe in Bethanie Mattek Sands.
Y
V soboto po v prvem krogu kvalifikacij na WTA turniju v Maroku (250.000 $) nastopila Tamara Zidanšek. Poskušala bo potrditi odlično formo, ki jo je pokazala na turnirjnih na Sardiniji in se prvič v karieri uvrstiti v glavni žreb WTA turnirja. Tamara na lestvici WTA zaseda 136 mesto, v prvem krogu pa bo igrala z 29-letno Nizozemko Bibiane Schoofs, 199. igralko lestvice WTA. Foto: WTA TUKAJ.

Nik Razboršek v polfinale Futuresa v Antalyi, Nika Radišič in Nina Potočnik izgubili četrtfinalna obračuna

bm, 27.04.2018

Na ženskem ITF turnirju v Tučepih je v četrtfinalu izgubila Nika Radišič. S 6-1 1-6 6-4 jo je premagala 5. nosilka turnirja, 30-letna Hrvatica Ani Mijacika, 617. igralka lestvice WTA.

Nina Potočnik pa je izgubila četrtfinalni obračun na ITF turnirju na Sardiniji. S 6-1 6-1 jo je premagala 4. nosilka, Italijanka Anastasia Grymalska. Nina je zelo slabo servirala saj je imela izkoristek prvega servisa le 27 in drugega le 18 %, drugače povedano je na svoj servis skupaj osvojila le devet točk. Kljub temu je to ena njenih boljših uvrstitev na tako močnem turnirju. TUKAJ.

Na OP 18 v Domžalah znani četrtfinalisti

bm, 27.04.2018

V prazničnih dneh fantje in dekleta nastopajo na OP v starostni kategoriji do 18 let. Fante gosti TK Domžale, nastopa pa 41 igralcev. Turnir je zelo dobro zaseden. Prvi nosilec je Tom Ašič Kovač, 2. igralec lestvice TS do 18 let, poleg njega pa nastopa še pet igralcev iz prve deseterice. Fantje so v četrtek odigrali kvalifikacije, glavni turnir se je začel danes, ko so odigrali tekme prvega in drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstili Tom Ašič Kovač, Rok Komac, Enej Berghaus, Gašper Oblak, Aljaž Jeran, Tim Tekavec, Tristan Lukas Koželj Nickel in Miha Peruš. .

TUKAJ.

Mark Iztok Lunder osvojil turnir dvojic na TE 12 v Magliah, Maj Premzl v Zagrebu izgubil v četrtfinalu turnirja TE 14

, 26.04.2018

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v italijanskih Magliah je Mark Iztok Lunder s soigralcem Leom Hankejem iz Lichtensteina osvojil turnir dvojic. V finalu sta s 6-7(7) 7-5 10-3 premagala domačina Andreo Badagliacca in Riccarda Surana. Za Lundra je to prva zmaga na turnirjih Tennis Europe.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu je po četrtfinalnih obračunih konec slovenskih nastopov. Maj Premzl je v tretjem krogu s 6-3 6-1 premagal 6. nosilca, domačina Mateja Dodiga in je v četrtfinalu igral z 2. nosilcem, Bolgarom Svetlinom Keremedchievim. Ta je bil boljši in je zmagal s 6-4 6-7(1) 6-1.

V tretjem krogu sta izgubila Lun Obrul, s 6-3 7-6(5) ga je premagal domačin, 9. nosilec Bartol Borse in Tristan Flander, ki je po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in pri zaostanbku z 0-3 v drugem prav proti Premzlovemu četrtfinalnemu nasprotniku Keremedchievemu, srečanje predal.

Tudi v konkurenci dvojic nimamo več predstavnikov. Pri dečkih sta polfinalno srečanje izgubila Maj Premzl in Lun Obrul, s 6-4 6-2 sta ju premagala Srb Luka Jovanović in Hrvat Noa Vukadin. Pri deklicah je v polfinalu izgubila Petja Drame, ki je igrala v paru s Poljakinjo Malwino Rowinsko. S 7-6(4) 6-3 sta ju premagali 1. nosilki, Hrvatici Lucija Čirić Bagarić in Marijana Majetić. TUKAJ.

Polona Hercog četrtfinalistka WTA turnirja v Carigradu, Nika Radišič uspešna v Tučepih, Nik Razboršek v Antalyi, Nina Potočnik na Sardiniji

bm, 26.04.2018

Dokaj uspešen dan je za našimi predstavniki na mednarodnih članskih turnirjih saj so štirje na različnih nivojih napredovali v četrtfinale. Najbolj odmevna je seveda uvrstitev Polone Hercog v četrtfinale WTA turnirja v Carigradu z nagradnim skladom 250.000 $. V drugem krogu ji je po izgubljenem prvem nizu z 2-6 in pri izidu 1-1 v drugem, srečanje predala Kateryna Bondarenko iz Ukrajine. V drugem krogu bo Hercogova igrala z drugo nosilko, 32-letno Rusinjo Svetlano Kuznetsovo, 28. igralko lestvice WTA.

Odlično še naprej na ITF turnirju v Tučepih (15.000 $) igra 18-letna Koprčanka Nika Radišič. Dosegla je še peto zmago na turnirju, tri od tega v kvalifikacijah, in se drugič v karieri uvrstila najmanj v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala 26-letno Francozinjo Irino Ramialison (534) in bo v četrtfinalu igrala s 5. nosilko, 30-letno Hrvatico Ani Mijacika (617).

Še tretjo slovensko zmago danes je v Antalyi na Futuresu (15.000 $) dosegel Nik Razboršek. Tudi on je zmagal petič zapored, trem zmagam v kvalifikacijah je dodal dve v glavnem turnirju, in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagal Makedonca Tomislava Jotovskega in bo v četrtfinalu igral s 30-letnim Turkom Marselom Ilhanom, 324. igralcem lestvice ATP.

V Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je uspešna Nina Potočnik, ki je v drugem krogu igrala z 18-letno Italijanko Tatiano Pieri in zmagala s 6-7(4) 6-4 6-3. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, Italijanko Anastasio Grymalsko, 293. igralko lestvice WTA.

V Hammametu je v drugem krogu ITF turnirja (15.000 $) izgubila Pia Čuk. S 6-7(3) 6-3 6-3 jo je premagala 21-letna Romunka Ioana Loredana Rosca (993). TUKAJ.

Nina Potočnik in Nik Razboršek zmagala v uvodnih srečanjih na Sardiniji in v Turčiji

bm, 25.04.2018

Nina Potočnik ta teden nastopa na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji. Potem, ko je bila uspešna v kvalifikacijah, je zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-0 je premagala Italijanko Gaio Sanesi.

Na moškem Futuresu v Antalyi je po treh gladkih zmagah v kvalifikacijah Nik Razboršek preskočil tudi prvi krog glavnega turnirja. S 3-6 6-3 6-1 je premagal Avstrijca Alexandra Erlerja.

Na ATP Challengerju v Tallahasseeju je v konkurenci dvojic nastopil Blaž Rola in izgubil srečanje prvega kroga. TUKAJ.

Aljaž Bedene četrtfinalist ATP turnirja v Budimpešti, Katarina Srebotnik izgubila v Stuttgartu

bm, 25.04.2018

Aljaž Bedene še naprej odlično igra na turnirjih s peščeno podlago in v Budimpešti je na dobri poti k obranitvi lanskega dosežka, ko je nastopil v finalu. V drugem krogu se je sicer znašel v manjših težavah, saj je v tretjem nizu nasprotnik, italijanski kvalifikant Matteo Berrettini z breakom vodil s 4-2, a Aljaž ni popustil in je dobil naslednje štiri igre ter na koncu slavil s 7-6(2) 4-6 6-4. Do šeste igre drugega niza je Aljaž izkoristil le eno break priložnost od desetih, nato pa do konca srečanja obe, ki si ju je priigral. Na drugi strani je Berrettini, lani smo ga spremnljali v Portorožu, kjer se je uvrstil v finale, izkoristil vse tri break priložnosti, ki so mu bile na voljo. Bedene je bil na koncu boljši s 107-99, srečanje pa je trajalo dve uri in pol.

V četrtfinalu bo v petek okrog 14.00 ure igral s še enim italijanskim kvalifikantom, Lorenzom Sonegom, ki je v drugem krogu presenetil 3. nosilca Richarda Gasqueta.

Naša druga predsatavnica na WTA turnirju dvojic v Stuttgartu Katarina Srebotnik je nastope končala v prvem krogu. S soigralko Arantxo Parra Santonja iz Španije sta s 6-7(3) 5-7 izgubili z Američankama Bethanie Mattek Sands in Coco Wandeweghe. Tako ne bo nič s slovenskim obračunom v drugem krogu, saj se bo zdaj zmagovalna dvojica pomerila z Andrejo Klepač in Mario Jose Martinez Sanchez. TUKAJ.

Slab slovenski dan za deklice v Zagrebu, trije dečki v tretji krog. V Brnu konec za Planinškovo

bm, 25.04.2018

Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu naši igralci in igralke današnjih nastopov niso začeli najbolj uspešno. Pri dečkih so napredovali trije, pri deklicah so vse naše igralke izpadle iz nadaljnega tekmovanja v konkurenci posameznic.

V konkurenci dečkov je Maj Premzl s 6-7(5) 6-1 6-1 premagal Srba Luko Rupnjaka, Tristan Falnder je bil s 5-7 6-3 6-4 boljši od 15. nosilca, Avstrijca Matthiasa Ujvarya, Lun Obrul pa je s 6-3 6-3 izločil italijanskega kvalifikanta Cristiana Persija. Izpadli so Aljaž Kirbiš, Matic Križnik in Tim Kušter.

V konkurenci deklic so danes izgubile Petja Drame, Leontina Stojanović, Ana Lanišek in Ella Hojnik.

Med dvojicami so se pri dečkih za uvrstitev v polfinale borili Maj Premzl in Lun Obrul ter na drugi strani mreže Tristan Flander in Ante Cikojević. Uspešnejša sta bila Premzl in Obrul, ki sta zmagala z 1-6 6-2 11-9.

Pri deklicah se je v polfinale uvrstila Petja Drame, ki nastopa s soigralko Malwino Rowinsko iz Poljske. Leontina Stojanović je igrala v paru s Tijano Sretenović in četrtfinalno srečanje izgubila.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Brnu je v tretjem krogu izpadla Annika Planinšek. S 6-3 3-6 6-4 jo je premagala 1. nosilka Barbora Palicova. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Budimpešti po zmagi nad Copilom v drugem krogu z Berrettinijem, Blaž Rola poražen v Tallahasseeju, Andreja Klepač v drugi krog Stuttgarta v dvojicah, poraz Dalile Jakupović v dvojicah Carigrada

bm, 25.04.2018

Aljaž Bedene je z zmago začel nastope na ATP turnirju serije 250 v Budimpešti. V prvem krogu je po dveh urah in pol igre v izjemno izenačenem srečanju s 6-7(3) 7-5 6-3 premagal Romuna Mariusa Copila, 84. igralca lestvice ATP. Oba igralca sta odlično servirala, tako da smo v celotnem srečanju videli vsega dva breaka, oba pa je dosegel Aljaž, po enega v drugem nizu, ko je nasportniku odvzel servis v dvanajsti igri in enega v tretjem nizu. Tudi sicer igralca ob odličnem serviranju drug drugemu nista ponudila veliko priložnosti za break, Aljaž je tako imel štiri od katerih je dve izkoristil, Copil si je priigral tri, a nobene ni uspel izkoristiti. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 105 - 97 v korist našega igralca.

V drugem krogu se meri z italijanskim kvalifikantom Matteom Berrettinijem.

Slabo pa se je nastop končal za branitelja naslova na ATP Challengerju v Tallahasseeju v ZDA (75.000 $) Blaža Rolo. Naletel je na razpoloženega in v letošnjem letu odličnega Avstralca, 20-letnega Marca Polmansa in po uri ter štirih minute igre igrišče zapustil poražen z 0-6 3-6. Blaž je izjemno slabo serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa 48 %, drugega pa celo samo 21 %. Na svoj drugi servis je osvojil le 4 točke, naredil pa je tudi 6 dvojnih napak. Svoj začetni udarec je izgubil šestkrat. O premoči Avstralca priča tudi razlika v osvojenih točkah, ki je šla s 60-34 v korist Polmansa. Slednji je na zadnjih 28 tekmah zabeležil kar 26 zmag pri čemer je zapored osvojil štiri turnirje serije Futures z nagradnim skladom 25.000 $, na petem pa je končal v finalu. Trenutno je na 206. mestu lestvice ATP.

Poraz bo zaradi lanske zmage Blaža pahnil po letvici močno navzdol saj bo izgubil okrog 50 mest in ga bomo prihodnji teden našli okrog 220. mesta

Na WTA turnirju v Stuttgartu sta se 1. nosilki konkurence dvojic Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez uvrstili v drugi krog. V uvodnem nastopu sta s 3-6 6-2 10-3 premagali Nadio KIichenok in Anastasio Rodionovo. Na nastop še čaka Katarina Srebotnik, ki bo igrala v paru s Španko Arantxo Parra Santonja. Njuni nasprotnici v prvem krogu bosta Bethanie Mattek Sands in Coco Wandeweghe.

Na WTA turnirju v Carigradu je Dalila Jakupović s soigralko Irino Kromachevo izgubila uvodni dvoboj dvojic. S 6-3 3-6 7-10 sta ju premagali Rusinji Natela Dzalamidze in Anna Kalinskaya. TUKAJ.

Polona Hercog zmagala, Dalila Jakupović izgubila v Carigradu. Pia Čuk uspešna v Hammametu, Nika Radišič v Tučepih

bm, 24.04.2018

Popoldne je v Carigradu nastopila Polona Hercog ki je poravnala račune z Belorusinjo, 19-letno Iryno Sabalenka s katero je izgubila na prejšnjem turnirju v Luganu. Hercogova je bila tokrat prepričljivo boljša in je slavila s 6-2 7-5. V drugem nizu je Sabalenka v deseti igri sicer imela set žogo na Polonin servis, a je ni uspela izkoristiti, v naslednji enajsti igri pa ji je Hercogova odvzela servis, nato pa zanesljivo dobila še zadnjo, dvanajsto igro in se veselila uvrstitve v drugi krog.

Dalila Jakupović, ki je uspešno prestala kvalifikacije na WTA turnirju v Carigradu je izgubila uvodno srečanje glavnega turnirja. S 7-5 6-0 jo je po uri in tričetrt igre premagala 7. nosilka, Romunka Irina Camelia Begu. Dalila je slabo servirala, začetni udarec je izgubila šestkrat, izkoristek drugega servisa pa je imela le 35 %. Romunka je bila v točkah boljša z 79-58.

Z zmago je nastope na drugem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $), prejšnji teden je bila četrtfinalistka, začela Pia Čuk. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala Francozinjo Emeline Dartron.

Na ITF turnirju (15.000 $) v Tučepih je Nika Radišič po treh zmagah v kvalifikiacijah zmagala še četrtič, tokrat v glavnem turnirju. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Bojano Klincov. Nastop se ni posrečil Veroniki Erjavec. V uvodnem nastopu je namreč po nekaj manj kot dveh urah in pol igre s 6-2 3-6 5-7 izgubila s 5. nosilko, 30-letno Ani Mijacika, 617. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Na OP Zala 16 zmagi v A turnirju fantov in v turnirju deklet ostali doma pri Blažu Vidoviču in Tari Gorinšek, B turnir osvojil Martin Topič

bm, 24.04.2018

Na OP do 16 let na Ptuju so se končali tudi finalni obračuni. Pri fantih je turnir brez večjih težav osvojil trenutno vodilni igralec lestvice do 16 let, domačin Blaž Vidovič (Ptuj). Tudi v finalu, tako kot na ostalih srečanjih, nasprotniku ni dal prav nobene možnosti. S 6-1 6-2 je za zaključek premagal Aljaža Jerana (Radom). V današnjih polfinalih je Vidovič s 6-1 6-2 premagal Filipa Kaljeviča (Ltc), Jeran je bil s 6-3 6-2 boljši od Žige Kovačiča (Ptuj).

Pri dekletih je slavila 2. nosilka Tara Gorinšek (Ptuj), ki je v finalu s 6-4 6-3 premagala klubsko kolegico in 1. nosilko turnirja Tajo Lončarič. Slednja je v polfinalu s 6-1 0-6 6-3 premagala Anali Kočevar (Medvode), v drugem polfinalu pa je Gorinškova s 7-6(2) 6-1 izločila Hano Novak-Bečirovič (TK_SB).

V finalu B turnirja fantov je Martin Topič (Ltc) s 6-3 6-2 premagal Vaala Urankarja (Maja).

V konkurenci dvojic pri fantih naslov presenetljivo ni ostal doma Sebastian Dominko in Marsel Žnuderl (ŽtkMb) sta v prestižnem štajerskem obračunu 7-5 0-6 10-7 premagala Blaža Vidoviča in Žigo Kovačiča .

V finalču konkurence dvojic sta domačinki Taja Lončarič in Tara Gorinšek s 6-3 6-3 premagali Lino Božičnik (Maja) in Pio Poglajen (AsLit). TUKAJ.

Nika Radišič in Nik Razboršek uspešna v kvalifikacijah, Nastja Kolar izpadla v Karshiju

bm, 23.04.2018

Na ženskem ITF turnirju v Tučepih (15.000 $) se je Nika Radišič s tremi gladkimi kvalifikacijskimi zmagami uvrstila v glavni žreb, kjer se je pridružila Veroniki Erjavec.

Na moškem Futuresu v Antalyi (15.000 $) je Nik Razboršek dosegel tri kvalifikacijske zmage in napredoval v glavni turnir.

Na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) je Maja Makorič izgubila finalno kvalifikacijsko srečanje in končala z nastopi. V glavnem turnirju bo s povabilom nastopila Pia Čuk.

Po odličnem začetku sezone, ko je osvojila tri ITF turnirje z nagradnim skladom 15.000 $ se Nastja Kolar zdaj preizkuša na turnirjih z višjim nagradnim skladom. Po izpadu v drugem krogu kvalifikacij na 60.000 $ vrednem turnirju v Carigradu je tokrat izgubila v prvem krogu ITF turnirja v Karshiju (25.000 $) v Uzbekistanu. S 7-6 1-6 6-4 jo je premagala 19-letna Rusinja Ekaterina Kazionova, 499. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Dečki v Zagrebu uspešnejši od deklic, Annika Planinšek v vtretji krog v Brnu

bm, 23.04.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu so bila odigrana preostala srečanja prvega kroga. Pri dečkih so včereaj uspešno nastopili Aljaž Kirbiš, Maj Premzl in Tristan Flander, izpadla sta Teo Kurtagič in Jani Retelj. Danes so se jim z zmagami pridružili Tim Kušter, Lun Obrul in Matic Križnik.

Pri deklicah so v prvem krogu včeraj zmagale Petja Drame, Leontina Stojanovič, Ana Lanišek in Ella Hojnik, preostale naše predstavnice pa so imele danes slab dan saj so vse današnje nastope konačle s porazi. Izgubile so Rina Grošelj, Pia Marija Rebec, Ivona Ahčan, Eva Muller Uhan in Ula Jamar.

Na turnirju TE do 12 let v Magliah je v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Mark Iztok Lunder.

Na turnirju TE do 16 let v Brnu je bila tudi v drugem krogu uspešna uspešna Annika Planinšek, ki se je uvrstila v osmino finala, že včeraj je izpadla Ana Teja Tabor. TUKAJ.

Finalne turnirje do 12 let osvojili Luka Videnovič, Lija Mumlek, Niccola Gianesi in Kaja Najzer

bm, 23.04.2018

V Litiji se je končal finalni turnir do 12 let za dečke. V klubskem finalnem obračunu je 2. nosilec Luka Videnovič (Tr-Kr) s 6-2 6-3 premagal 1. nosilca Miho Bajžlja. Bajželj je pred tem v polfinalu s 6-3 6-3 izločil Nala Soka (Tc-Lj), Videnovič je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-1 boljši od Vida Moharja (Grosuplje). V B turnirju dečkov v Novi Gorici je slavil Niccola Gianesi, ki je bil v finalu s 6-3 3-6 6-3 boljši od Matica Surle (Domžale).

Finalistki A turnirja deklic sta bili Lija Mumlek (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala 1. nosilko Tinkaro Vraničar (TK-CC) in Maribel Križaj (Šplus), kateri je Ana Tara Praček srečanje predala brez boja. V finalu je s 6-3 6-2 slavila Lija Mumlek

V finalu B turnirja deklic smo spremljali klubski obračun igralk TK Maja, Naje Kajzer in Erike Manevske. S 6-2 6-1 se je prvega naslova na turnirjih TS veselila Kaja Najzer.

Na fotografiji finalisti konkurence dvojic. Foto: T. Majer TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli mednarodni turnirji prihodnjega tedna, Dalila Jakupović uspešna v Carigradu

bm, 23.04.2018

Prihodnji teden bodo na turnirjih po svetu v glavnih žrebih nastopali tudi naši najboljši igralci in igralke, nekateri pa si morajo nastope zagotoviti v kvalifikacijskih obračunih.

Na WTA turnirju v Carigradu je v glavnem žrebu Polona Hercog, ki se bo v prvem krogu pomerila z 19-letno Rusinjo Aryno Sabalenka, 47.igralko lestvice WTA. S Sabalenko sta igrali tudi na turnirju v Luganu, kjer je bila Rusinja, ki se je v Luganu uvrstila v finale, boljša s 6-3 6-1. Naša druga predstavnica v Carigradu je Dalila Jakupović, ki je nastopila v kvalifikacijah ter jih uspešno prestala .V prvem krogu je kot 5. nosilka s 6-4 2-6 6-2 premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse, 220. igralko lestvice WTA, v finalu kvalifikacij bo je brez težav s s 6-2 6-1 opravila z 22-letno Čehinjo Barboro Krejcikovo, trenutno 141. igralko sveta in 7. nosilko kvalifikacij. V prvem krogu glavnega turnirja jo čaka obračun s 7. nosilko, Romunko Irino Camelio Begu.

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) tudi ta teden v kvalifikacijah igrata Nik Razboršek in Mike Urbanija. Nastope sta začela z zmagama, v nadaljevanju pa je Nik zmagal še enkrat, Mike pa je izgubil in končal z nastopi.

V Antalyi je na ženskem ITF turnirju (15.000 $) tudi Žaklin Bokan, ki je v prvem krogu po nepopolnem prvem nizu srečanje predala Francozinji Agnes Gustafsson.

. Na članskem ITF turnirju v Hamammetu (15.000 $) nastopa Maja Makorič, ki je uvodno kvalifikacijsko srečanje dobila, za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat.

Na enako vrednem turnirju v Tučepih je v glavnem turnirju prijavljena Veronika Erjavec, v kvalifikacijah pa nastopajo Noka Jurič, Anja Gal in Nika Radišič. Slednja je že dosegla dve zmagi in za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno, Noka Jurič je dobila uvodno kvalifikacijsko srečanje, v nadaljevanju pa je izgubila, izpadla je tudi Anja Gal.

Ta teden bosta v igri tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola. Bedene bo igral na ATP turnirju serije 250 v Budimpešti, kjer je 5. nosilec, prvi nasprotnik pa bo v ponedeljek okrog 14.30 ure 27-letni Romun Marius Copil, 86. igralec lestvice ATP.

Rola bo branil lanskoletni naslov na ATP Challengerju v Tallahasseeju (75.000 $). V prvem krogu bo igral z 20-letnim Avstralcem Marcom Polmansom.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo nastopila Nina Potočnik, ki je bila kot 1. nosilka v prvem krogu prosta, za preboj v glavni turnir pa mora premagati 18-letno Američanko Elysio Bolton (1022).

Na ITF turnirju v uzbekistanskem Karshiju (25.000 $) bo nastopila Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z 19-letno Rusinjo Ekaterino Kazionovo. TUKAJ.

Na Ptuju zaključni obračuni na OP Zala do 16 let

bm, 23.04.2018

Ta konec tedna fantje in dekleta igrajo na Ptuju na OP do 16 let, ki šteje za pokal Zala. V konkurenci posameznikov je pri fantih v prvem krogu izpadel 4. nosilec Sebastian Dominko (ŽtkMb). S 7-5 6-2 ga je presenetil Filip Kaljevič (Ltc). Izgubil je tudi 6. nosilec Taj Dolenc (Medvode). Z 2-6 7-5 6-1 ga je premagal Jaka Protič Žakelj (ŽtkMb). Ostali nosilci z napredovanjem niso imeli težav. Kaljevič tudi v nadaljevanju igra odlično in se je kot edini nepostavljeni igralec uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagal Tilna Kovača (Šentjur) in se bo za napredovanje v finale zdaj pomeril s 1. nosilcem Blažem Vidovičem (Ptuj). Vidovič je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagal Jurija Maja Miklavca (Zklub). Polfinalist je tudi 2. nosilec, prav tako domačin Žiga Kovačič, ki je bil v četrtfinalu s 6-2 6-4 boljši od Simona Javorška (Maja). Za mesto četrtega polfinalista sta igrala Aljaž Jeran (Radomlje) in Miha Vetrih (Sl.Gradec). S 6-2 1-6 6-3 je bilo boljši Jeran.

V B turnirju sta že znana finalista. To sta Martin Topič (Ltc) in Vaal Urankar (Maja). Topič je s 7-6(4) 6-4 premagal Luko Markoviča (Maja), Urankar je bil s 6-1 6-4 boljši od Žige Bizjaka (Celje).

Pri dekletih sta prvi polfinalistki Tara Gorinšek (Ptuj), ki je s 6-2 6-0 izločila Mašo Viriant (Radomlje) in Hana Novak Bečirovič (TK_SB), kateri je srečanje predala Annika Planinšek (ŽtkMb). V zgornji polovici žreba sta polfinalistki 1, nosilka Taja Lončarič (Ptuj), ki je s 6-3 2-6 6-1 premagala 7. nosilko Nino Pliberšek (Ptuj) ter 8. nosilka Anali Kočevar (Medvode), ki je bila v drugem polfinalu s 3-6 6-0 7-5 boljša od 3. nosilke Line Božičnik (Maja).

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Blaž Vidovič in Žiga Kovačič ter Sebastian Dominko in Marsel Žnuderl.

Pri dekletih bodo v finbalu konkurence dvojic nastopile Tara Gorinšek in Taja Lončarič (Ptuj) ter Lina Božičnik (Maja) in Pia Poglajen (AsLit).

Na fotografiji Filip Kaljevič, še več fotografij prvega dne turnirja najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Mladinci v Srbiji, na Slovaškem, v Romuniji, Italiji, na Hrvaškem in na Češkem

, 22.04.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu se je Miha Velički z dvema zmagama uvrstil v finale kvalifikacij.V glavnem turnirju so prijavljeni Živa Falkner, Sheila Glavaš, Pia Lovrič, Tina Cvetkovič in Filip Jeff Planinšek.

Na mladinskem ITF turnirju enako močnega, 2. ranga v romunskem Sibiu je prijavljena Metka Komac.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Nišu bosta v glavnem turnirju nastopila Zala Ule in Matic Dimic. V kvalifikacijah so nastopili Mark Andrejič Goljar, Nik Jurjevčič, Klemen Tašner, Maks Lukman in Maja Radišič, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu bodo pri dečkih v glavnem turnirju nastopili Aljaž Kirbiš, Jani Retelj, Tim Kušter, Teo Kurtagič, Lun Obrul, Matic Križnik, Maj Premzl in Tristan Flander. V kvalifikascijah niso bili uspešni David Černe, Boris Barjaktarevič in Mario Španić.

Pri deklicah bodo v glavnem turnirju zaigrale Ivona Ahčan, Petja Drame, Pia Marija Rebec, Leontina Stojanovič, Eva Muller Uhan, Ula Jamar, Ana Lanišek, Ella Hojnik in Rina Grošelj. Slednji sta bili uspešni v kvalifikacijah, kjer je izpadla Anamari Žnuderl.

V italijanskih Magliah bo na turnirju TE 12 nastopil Mark Iztok Lunder.

Na turnirju TE 16 v Brnu bosta pri dekletih nastopili Annika Planinšek in Ana Teja Tabor. TUKAJ.

Spremembe Registracijskega in Tekmovalnega pravilnika TS

bm, 22.04.2018

Tekmovalno registracijska komnisija je na zadnji redni in zadnji korespondenčni seji odločala o nekaterih pomembnih spremembah Tekmovalnega in Registracijskega pravilnika.

V Registracijskem pravilniku je spremenjena določba o odškodninah, ki je usklajena z Zakonom o športu, še naprej pa velja, da mora imeti igralec za pridobitev izpisnice poravnane vse obveznosti do matične organizacije.

Spremenjena je tudi določba, ki se nanaša na prestopno registracijski rok. Ta bo v prihodnje tekel od 5. do 15. oktobra in od 5. do 15. marca tekočega leta.V Tekmovalnem pravilniku je določeno, da lahko za organizacijo turnirjev kandidira klub, ki ima, ob izpolnjevanju vseh ostalih pogojev, poravnane vse obveznosti do TZS.

Pri prijavah na OP za fante do 16 let se odslej v A turnir lahko prijavijo vsi igralci, še vedno pa v B turnirju ne morejo nastopati igralci, ki so uvrščeni na 65. mesto ali višje. Igralce, ki se prijavijo v A turnir in se ne uvrstijo ne v glavni, ne v kvalifikacijski žreb, sodnik prijavi v B turnir, prijave pa se štejejo za pravočasne.

Spremenjena je določba o minimalnem številu igralcev na turnirju. Po novem je to šest (6) igralcev/k v posamični konkurenci in štirje (4) pari v konkurenci dvojic. Sprememba je tudi v primeru, ko na turnirju 1. ali 2. ranga nastopi 15 igralcev ali manj. V tem primeru se rang tekmovanja zniža na 3. rang. TUKAJ.

Na FIN 12 v Novi Gorici in Litiji najmlajši končujejo z nastopi

bm, 21.04.2018

Finalna turnirja do 12 let se konec tedna igrata v Novi Gorici in Litiji.

Nova Gorica v A in B turnirju gosti deklice in v B turnirju dečke. Nastopajo vse najboljših igralke v tej starostni kategoriji z izjemno prve in četrte igralke lestvice do 12 let Ele Nale Milić in Nale Kovačič. V A turnirju je že znana prva finalistka. Po predaji polfinalnega srečanja Ane Tare Praček (Koper) se je v finale uvrstila Mirabel Križaj (Šplus). V zgornji polovici žreba bosta o drugi finalistki odločali 1. nosilka Tinkara Vraničar (TK CC) in 3. nosilka Lija Mumlek (ŽtkMb

V B turnirju deklic sta znani finalistki. To sta Kaja Najzer (Maja) in njena klubska soigralka Erika Manevska.

Na turnirju dečkov v Litiji manjkajo vodilni trije igralci lestvice TS, tako da je mesto prvega nosilca pripadlo Mihi Bajžlju (Tr-Kr). Ta se je tudi zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Nalom Sokom (Tc-Lj/7). V spodnji polovici žreba sta polfinalista Vid Mohar (Grosuplje/4) in Luka Videnovič (Tr-Kr/2). V B turnirju dečkov, tudi ta se je odvijal v Novi Gorici, sta se v finale uvrstila Matic Surla (Domžale) in Niccola Gianesi (N.Gorica).

V Litiji dečki igrajo tudi turnir dvojic. V finalu se bodo pomerili Luka Videnovič in Marko Čačkov ter Nal Sok in Marko Požonec.

Na fotografiji polfinalista in polfinalistki B turnirjev v Novi Gorici. TUKAJ.

Tjaša Klevišar in Tin Krstulovič izgubila finali v Subotici

bm, 21.04.2018

Odlična nastopa na ITF turnirju 5. ranga v Subotici Tjaša Klevišar in Tin Krstulovič nista uspela okronati z osvojitvijo naslova, saj sta oba finalni srečanji izgubila.

Tina je s 6-2 5-7 6-2 premagal Srb Hamad Medjedović, Tjaša je morala premoč priznati Slovakinji Eszter Meri. Ta je bila boljša z 0-6 6-3 7-5. TUKAJ.

Bor Artnak in Pia Marija Rebec osvojila turnir TE v Tirani

bm, 21.04.2018

Z velikim slovenskim uspehom se je končal turnir TE do 14 let v Tirani.Trije od štirih naslovov namreč odhajajo v Slovenijo.

Pri dečkih je še drugi teden zapored slavil Litijan Bor Artnak. Tudi tokrat je bil v finalu boljši od Francoza Lea Clauzela. Zmagal je s 6-4 7-6(6).

Pri deklicah smo spremljali slovenski finalni obračun v katerem sta se pomerili Pia Marija Rebec in Brina Šulin. Z 1-6 6-2 6-3 je slavila Pia Marija in osvojila svoj prvi turnir TE v karieri.

Že včeraj sta med deklicami v konkurenci dvojic slavili Pia Marija in Brina.

Čestitamo ! TUKAJ.

Na ITF turnirju v Subotici Tin Krstulovič in Tjaša Klevišar finalista med posamezniki, Krstulovič premagal Kovačevič v finalu dvojic, Klevišarjeva med dvojicami klonila v finalu

bm, 20.04.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici sta se Tin Krstulovič in Tjaša Klevišar uvrstila v finale konkurence posameznikov.

17-letni Tin , trenutno na lestvici ITF zaseda 854. mesto, je v polfinalu s 6-4 6-4 premagal vrstnika iz Srbije Stefana Ivića (1355) in se bo za prvi naslov na turnirjih ITF v karieri boril s 6. nosilcem, 14-letnim Srbom Hamadom Medjedovićem (677). Za Tina je to najboljši rezultat v karieri, saj se na dosedanjih 15. turnirjih še nikoli ni uvrstil dlje kot v osmino finala.

Za 16-letno Tjašo , trenutno 990. mladinko sveta, je to 9. nastop na turnirjih do 18 let, le enkrat doslej pa je nastopila v četrtfinalu. Tokrat si je z zmago 6-2 6-7(6) 6-0 nad Madžarko Luco Janosi prvič priigrala finale. Tjaša je sicer v odlični formi saj je v začetku meseca osvojila mednarodni turnir TE do 16 let na Reki.

Med posameznicami je izvrsten rezultat z uvrstitvijo v polfinale dosegla tudi Ema Horvat. V polfinalu jo je s 6-4 6-4 premagala Slovakinja Eszter Meri, ki bo v finalu nasprotnica Klevišarjeve.

Sicer pa so se v Subotici v konkurenci dvojic kar trije naši predstavniki uvrstili v finale. Pri fantih sta se za naslov med sabo pomerila Tin Krstulovič, ki je igral s Srbom Nemanjo Subanovićem in Marko Kovačevič, ki je moči združil s Poljakom Alanom Bojarskim. Na zmagovalno stopničko sta stopila Krstulovič in Subanović, ki sta v finalu zmagala s 6-1 6-4.

V finalu dvojic je pri dekletih že nastopila Tjaša Klevišar, ki je igrala v paru s Hrvatico Mateo Boderistanac. Finalno srečanje sta izgubili, saj sta ju s 6-3 6-2 premagali Madžarka Luca Janosi in Slovakinja Eszter Meri. TUKAJ.

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Brina Šulin izvrstni v Albaniji. Vsi trije finalisti, Brina in Pia Marija tudi zmagovalki dvojic

bm, 20.04.2018

Slovenska odprava deklic in dečkov je v Tirani že pred zaključkom turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let poskrbela za slovensko slavje, saj bomo pri deklicah spremljali slovensko finale med Pio Marijo Rebec in Brino Šulin, pri dečkih je še drugi teden zapored finalist Bor Artnak, Pia Marija in Brina pa sta že osvojili turnir dvojic.

Bor Artnak je v polfinalu s 4-6 6-0 6-2 premagal turškega kvalifikanta Kerema Ozlaleja in se bo za drugi zaporedni naslov še drugič v finalu boril s 5. nosilcem, Francozom Leom Clauzelom. Na prvem turnirju prejšnji teden je Bor slavil v treh nizih.

Pri deklicah je Pia Marija Rebec v polfinalu s 6-4 5-1 (predaja) izločila 1. nosilko, Ukrajinko Kateryno Lazarenko , 40. igralko lestvice TE do 14 let in zmagovalko turnirja prejšnji teden. Brina Šulin je v drugem polfinalu s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, Turkinjo Billur Gonlusen, 107. igralko lestvice TE do 14 let. Za obe naši igralki je uvrstitev v finale daleč najboljši izid v kareieri na mednarodnih turnirjih.

Prvi naslov v karieri pa sta obe osvojili s prepričljivo zmago v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-3 6-2 premagali 3. nosilki, Ukrajinko Stanislavo Shulzhenko in Bolgarko Julio Zlatevo.

Čestitamo! TUKAJ.

Blaž Rola izpadel v drugem krogu Sarasote

bm, 20.04.2018

Blaž Rola je v Sarasoti na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $ nastope končal v drugem krogu. Nasprotnik je bil 20-letni ameriški velikan, 210 cm visok Reilly Opelka, 211. igralec lestvice ATP. Američan je po uri in pol igre zmagal s 7-6(6) 6-3. V tekmi dveh odličnih serverjev je Opelka dosegel kar 13 asov, na svoj prvi začetni udarec pa je v srečanju izgubil samo 6 točk (izkoristek prvega servisa je imel 86 %). V srečanju smo tako videli samo en break, ki ga je v drugem nizu dosegel Opelka. Blaž je priložnost, da bi obrnil potek srečanja sebi v prid zapravil v prvem nizu, ko je imel v podaljšani igri pri vodstvu s 6-3 tri zaključne žoge za osvojitev niza, a ni uspel nobene izkoristiti. Opelka je namreč dobil pet zaporednih točk, od tega štiri na svoj servis, in podaljšano igo z 8-6. Blaž je dobil 8 ATP točk in 1720 $ denarne nagrade.

V prvem krogu je Blaž igral s 30-letnim Italijanom Andreo Arnaboldijem, 222. igralcem lestvice ATP. Arnaboldi je srečanje bolje odprl in v prvem nizu Blažu dvakrat odvzel začetni udarec ter niz dobil s 6-3. Tudi v drugem nizu je kazalo na uspeh Italijana saj je z breakom povedel s 3-0. Blaž se je z re-breakom vrnil v igro in v nadaljevanju dobil podaljšano igro drugega niza ter izid izenačil na 1-1. V tretjem nizu je Blaž odlično serviral, izgubil samo osem točk na svoj servis, Arnaboldiju ob tem odzel servis enkrat, to pa je bilo dovolj za končno zmago s 3-6 7-6(6) 6-3. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Blaž pa je bil na koncu v točkah boljši s 108-99.

Blaž nadaljuje ameriško turnejo v Tallahasseeju na ATP turnirju z nagradnim skladom 75.000 $, kjer je lani zmagal. TUKAJ.

Pia Čuk izgubila četrtfinale v Hammametu

bm, 19.04.2018

Na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) se je Pia Čuk uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 3-0 (predaja) premagala Francozinjo Claro Burel, ki se je v glavni turnir, tako kot Čukova, uvrstila iz kvalifikacij. V četrtfinalu se je merila s 1. nosilko, 18-letno Rusinjo Amino Anshba, 342. igralko lestvice WTA. Ruska najstnica, ki je bila leta 2016 na 6. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, je bila po dveh urah in trinajstih minutah igre boljša s 7-6(5) 6-3.

V konkurenci dvojic sta Pia Čuk in Maja Makorič izgubili četrtfinalno srečanje. TUKAJ.

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Brina Šulin polfinalisti TE 14 v Tirani

bm, 19.04.2018

Tako kot starejši na ITF turnirju v Subotici tudi mlajši izvrstno igrajo v Tirani. Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let so se kar trije uvrstili v polfinale.

Pri dečkih je 1. nosilec turnirja Bor Artnak nanizal že osmo zaporedno zmago in se, potem ko je prejšnji teden osvojil prvi turnir, tudi na drugem uvrstil najmanj v polfinale. V četrtfinlu je s 6-1 6-4 premagal Francoza Abela Forgerja in se bo za nastop v finalu boril s turkškim kvalifikantom Keremom Ozlalom.

Odlično igrata tudi deklici. Pia Marija Rebec je v četrtfinalu s 5-5 (predaja) izločila 3. nosilko, Italijanko Benedetto Senci, Brina Šulin je s 6-2 1-6 6-2 premagala 8. nosilko, Ukrajinko Stanislavo Shulzhenko. Šulinova bo v polfinalu igrala z 2. nosilko, Turkinjo Billur Gonlusen, Rebčeva pa s 1. nosilko, prav tako Ukrajinko Kateryno Lazarenko.

V konkurenci dvojic sta se Pia Marija in Brina uvrstili v finale. Dečka tokrat dvojic nista igrala.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Solinu je v četrtfinalu nastope končal naš zadnji predstavnik na turnirju Aljaž Kirbiš. S 3-6 6-3 6-1 ga je izločil 2. nosilec, Hrvat Luka Mikrut. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke odlični v Subotici - Tin Krstulović, Tjaša Klevišar in Ema Horvat v polfinalu, v konkurenci dvojic trije finalisti

bm, 19.04.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici so se kar trije naši mladinci uvrstili v polfinale. Pri fantih je to uspelo Tinu Krstuloviču, ki je v četrtfinalu s 6-2 7-5 premagal Ukrajinca Svyatoslava Ilnytskyya, pri dekletih pa sta polfinalistki Ema Horvat, ki je s 6-2 6-2 premagala Avstrijko Eleno Karner in Tjaša Klevišar, ki je s 6-2 6-1 izločila 4. nosilko, Madžarko Dorko Drahota Szabo (ITF 515).

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstila Tin Krstulovič in Marko Kovačevič, vsak s svojim soigralcem.

Pri dekletih je v konkurenci dvojic finalistka Tjaša Klevišar, ki igra v paru s Hrvatico Mateo Boderistanac. V polfinalu sta tesno izgubili Ema Horvat in Anja Trbežnik. S 6-3 3-6 11-9 sta ju premagali Madžarka Luca Janosi in Slovakinja Eszter Meri. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Subotici v četrtfinale Tin Krstulovič, Ema Horvat in Tjaša Klevišar, na turnirju TE 14 v Solinu četrtfinalist Aljaž Kirbiš, v Tirani Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Brina Šulin

bm, 18.04.2018

Dobro nastopa slovenska zasedba na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici, kjer so se v četrtfinale uvrstili Tin Krstulovič, Ema Horvat in Tjaša Klevišar.

Krstulovič je v tretjem krogu s 6-3 6-0 premagal Madžara Mateja Cseresznyesa in bo zdaj igral z Ukrajincem Svyatoslavom Ilnytskyym, ki je bil s 6-2 3-6 6-2 boljši od našega Toma Ašiča Kovača.

Ema Horvat je za uvrstitev v četrtfinale izločila madžarsko kvalifikantko Adrien Horvath in bo zdaj igrala z Avstrijko Eleno Karner.

Tjaša Klevišar je s 6-3 6-1 premagala Nizozemko Madelief Hageman, četrtfinalno nasprotnico pa še čaka.

Tudi na dugem turnirju TE do 14 let v Albaniji odlično igra Bor Artnak, ki se je z dvema zmagama uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-0 6-0 premagal italijanskega povabljenca Simona Rivoiro. Nastopil je tudi Tristan Flander, ki je v prvem krogu s 4-6 2-6 izgubil s 4. nosilcem, Belorusom Erikom Arutiunianom. V kvalifikacijah je nastopil Tim Kušter in izgubil uvodno srečanje. Pri deklicah se je v četrtfinale uvrstila kvalifikantka Pia Marija Rebec. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala 6. nosilko, Makedonko Simono Angelovo. V četrtfinale s eje uvrstila tudi Brina Šulin, ki je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala neško igralko s posebnim povabilom Julie-Melisso Plava, v drugem krogu pa s 6-7 6-1 6-2 še 4. nosilko, Italijanko Veroniko Sirci. V prvem krogu je izgubila Nina Mašovič.

Pia Marija in Brina sta se v konkurenci dvojic uvrstili v polfinale.

Na turnirju TE do 14 let v Solinu na Hrvaškem se je pri dečkih v četrtfinale uvrstil Aljaž Kirbiš. V drugem krogu je s 6-3 6-3 premagal 7. nosilca, Britanca Walkerja Allena. Skozi kvalifikacije se niso uspeli prebiti Nik in Mak Mikovič ter Nejc Škorjanc.

Pri deklicah je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila kvalifiklantka Ula Jamar, v kvalifikacijah so obtičale Anamari Žnuderl, Ella Hojnik in Tajda Zalokar. TUKAJ.

Rafael Nadal upravičil vlogo favorita in gladko premagal Aljaža Bedeneta

bm, 18.04.2018

Na ATP turnirju v Monte Carlu je naš trenutno najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici ATP Aljaž Bedene v prvem krogu prekrižal lopar s 1. nosilcem in trenutno prvim igrealcem sveta Rafaelom Nadalom.

Ta se po nekajtedenski odsotnosti vrača na turnejo in v Monte Carlu naskakuje že enajsti naslov na enem prestižnejših turnirjev na svetu.

V srečanju z Bedenetom je pokazal, da je v dobri formi in po uri ter osemnajstih minutah igre slavil s 6-1 6-3. Igralca sta se prav v Monte Carlu pomerila že leta 2016 in tudi takrat je bil boljši Nadal s 6-3 6-3. 31-letni Španec je odlično serviral, Aljažu ponudel le dve priložnosti za break, ki sta ostali neizkoriščeni, sam pa je iz osmih poskusov Bedenetu servis odvzel štirikrat.Na koncu je bil boljši za 19 točk (59-40).

Aljažu v uteho ostaja 32.135 $ denarne nagrade in 45 ATP točk, ki mu zagotavljajo, da bo tudi prihodnji teden okrog 55. mesta na svetovni moški teniški lestvici. TUKAJ.

Aljaž Bedene si je v Monte Carlu priigral tekmo z Rafaelom Nadalom (prenos v sredo okrog 14.30 na Sportklubu)

bm, 18.04.2018

Aljaž Bedene je na ATP turnirju serije 1000 v Monte Carlu v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagal srečnega poraženca Mirzo Bašića iz Bih. Aljaž je kljub tesnemu razultatu zanesljivo slavil, potem, ko je nasprotniku v prvem in drugem nizu po enkrat odvzel servis, v drugem nizu ga je enkrat izgubil tudi sam. A v pomembnih trenutkih je bil dovolj zbran tako, da ni dovolil presenečenja. V drugem nizu je prvi prišel do breaka, a je Bašiću uspelo izid izenačiti, pri izidu 6-5 pa je imel ob eni izmed dveh priložnosti za break v srečanju celo žogo za niz, a je Aljaž napad odbil in izenačil na 6-6. V podaljšani igri je Bašić povedel z 2-0, nato pa do konca osvojil le še točko.

Aljaž si je tako priigral drugi krog in srečanje s 1. nosilcem turnirja, Rafaelom Nadalom.

Tekma bo na sporedu v sredo okrog 14.30 ure, spremljali pa jo boste lahko na Sportklubu. TUKAJ.

Tom Ašič Kovač uspešen v Subotici, dekleta bodo nastopila v sredo

bm, 17.04.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici se je pri fantih od slovenskih igralcev v tretji krog uvrstil Tom Ašič Kovač, ki je v drugem krogu s 6-4 4-6 7-5 premagal 5. nosilca, Slovaka Adama Arbeta. Na nastop v drugem krogu še čaka Tin Krstulovič. Od tekmovanja pa so se poslovili preostali fantje, 2. nosilec Filip Jeff Planinšek, 12. nosilec Blaž Vidovič, 15. nosilec Matic Dimic in kvalifikant Mark Andrejič Goljar.

Ema Horvat, Zala Ule in Tajda Klevišar bodo nastopile v sredo. TUKAJ.

ITF objavil podrobnosti ITF Transition toura, ki stopi v veljavo 2019

bm, 17.04.2018

ITF je na svoji spletni strani objavil podrobnosti ITF Transition toura, ki bo življenje zagledal v letu 2019 in katerega osnovna ideja je omogočiti teniškim igralcem in igralkam lažji oz. hitrejši prehod iz mladinske v člansko konkurenco, zmanjšati stroške igralcem in igralkam za udeležbo na turnirjih in bolje porazdeliti zaslužek med njimi, tako da bi jih lahko od tenisa živelo več. Na profesionalnih turnirjih letno nastopa kar 14.000 igralcev in igralk.

Dogovor o novem načinu točkovanja je bil dosežen med ITF, ATP in WTA. Nov sistem bo predvidoma zmanjšal število igralcev in igralk z WTA in ATP točkami iz 3000 na okrog 750 v vsaki kategoriji.

Turnirji Transition toura bodo imeli nagradni sklado 15.000 $ in bodo nadomestili obstoječe ITF turnirje za moške in ženske s tem nagradnim skladom, igralci in igralke pa bodo namesto WTA in ATP točk prejeli t.i. ITF Entry points. Medtem, ko bo na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ v letu 2019 še mogoče osvojiti WTA in ATP točke, bodo od leta 2020 na teh turnirjih na voljo le še ITF Entry points. Sistem bo omogočal, da bodo lahko igralci in igralke z ITF entry points nastopili tudi na profesionalnih turnirjih. Za najboljše na lestvici Transition toura bo tako pri moških rezerviranih nekaj mest na turnirjih serije ATP Challenger (do 125.000 $), število mest bo določeno kasneje na podlagi spremljanja lestvic v senci, pri dekletih bo rezerviranih 5 mest v glavnem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, za mladince uvrščene v TOP 100 mladinske teniške lestvice pa bo rezerviranih po pet mest na turnirjih Transition toura.

Omejeno bo tudi nastopanje višje rangiranih igralcev na turnirjih z nižjim nagradnim skladom, tako da bi imeli slabše rangirani igralci več možnosti. Nov točkovni sistem bo implementiran konec leta 2018, vse ATP in WTA točke osvojene na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $ kot tudi ATP točke osvojene v kasnejših krogih turnirjev z nagradnim skladom 25.000 $ in v kvalifikacijah ATP Challengerjev osvojene v letu 2018 pa bodo konec leta konvertirane v ITF entry points.

Z nekaterimi spremembami (turnirji bodo krajši) , ki naj bi pocenile organizacijo ITF transition tour turnirjev se pričakuje, da bo več držav drganiziralo turnirje in s tem ponudilo možnost sodelovanja na turnirjih večjemu številu igralcev in igralk.

Več podrobnosti preberite TUKAJ.

Slovenski mladinci v Subotici in Istresu v Franciji

bm, 16.04.2018

V Subotici poteka mladinski ITF turnir 5. ranga na katerem nastopa vrsta slovenskih igralcev in igralk. V kvalifikacijah je bil pri fantih uspešen Mark Andrejič Goljar, ki se je s tremi zmagami uvrstil v glavni turnir. To pa ni uspelo Marku Kovačeviću in Maksu Lukmanu. Pri dekletih je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Lana Stefanović.

Odigrane so bile že tudi tekme prvega kroga glavnega turnirja. Mark Andrejič Goljar je še četrtič zmagal in se uvrstil v drugi krog, uspešen pa je bil tudi Tom Ašič Kovač, ki je z zmago prav tako napredoval v drugi krog. Tja so že uvrščeni tudi nosilci Matic Dimic, Blaž Vidovič, Tin Krstulovič in Filip Jeff Planinšek, ki so bili v prvem krogu prosti.

Pri dekletih sta bili v prvem krogu uspešni Tjaša Klevišar in Zala Ule, izgubile pa so srečna poraženka Lana Stefanovič, Marija Vičič in Anja Trbežnik. V drugem krogu bo nastopila še nosilka Ema Horvat, ki je bila v prvem krogu prosta.

Na ITF turnirju 2. ranga v francoskem Istresu je nastopila Živa Falkner, ki pa ni uspela preskočiti prve ovire. S 6-2 6-3 jo je presenetila domača povabljenka, 14-letna Elsa Jacquemot, v letu 2017 že zmagovalka dveh ITF turnirjev 5. ranga, na lestvici ITF pa zaseda 398. mesto. TUKAJ.

Mike Urbanija v Antalyi še v igri, Tom Kočevar Dešman izpadel, Pia Čuk v drugi krog Hammameta, poraz Nine Potočnik na Sardiniji

bm, 16.04.2018

V kvalifikacijah moškega Futuresa v Antalyi sta se v zadnjem krogu med seboj pomerila Nik Razboršek in Mike Urbanija. Uspešnejši je bil Urbanija, ki je zmagal s 7-6(4) 6-0 in se uvrstil v glavni žreb. Prav tako je v glavni turnir napredoval Tom Kočevar Dešman, ki je v finalu kvalifikacij s 6-1 6-7(2) 6-3 premagal Ukrajinca Vitalya Sachka, a je nato v glavnem turnirju v prvem krogu s 4-6 3-6 izgubil z Nemcem Rudolfom Mollekerjem.

Na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) je v zadnjem krogu kvalifikacij Pia Čuk s 6-4 6-2 premagala Francozinjo Manon Leonard in napredovala v glavni turnir, tu pa nje v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala britansko kvalifikantko Ali Collins.

Ni pa uvrstitev v glavni turnir uspela Nini Potočnik na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (25.000 $). V finalu kvalifikacij jo je s 6-2 6-1 premagala Italijanka Dalila Spiteri. TUKAJ.

Dalila Jakupović polfinalistka WTA turnirja posameznic v Bogoti in zmagovalka turnirja dvojic

bm, 16.04.2018

Dalila Jakupović se je na WTA turnirju v Bogoti (250.000 $) prvič v karieri uvrstila v polfinale posameznic kakšnega turnirja te serije. V četrtfinalu je s 6-3 3-6 6-1 premagala 2. nosilko, 26-letno Poljakinjo Magdo Linette, 69. igralko lestvice WTA. To je bilo njuno peto medsebojno srečanje in četrta zmaga Jakupovićeve. Tekma je trajala 2 uri in 12 minut, Jakupovićeva pa je zelo dobro servirala, ob tem pa nasprotnici petkrat odvzela servis, svojega je izgubila trikrat. Ob šestih dvojnih napakah je dosegla tudi šest asov.

V soboto je morala na igrišče še enkrat. Njena polfinalna nasprotnica je bila 26-letna Španka Lara Arruabarrena, 79. igralka sveta, ki pa je imela precejšnjo prednost, saj je v soboto nastopila prvič, ker je svoje četrtfinalno srečanje odigrala že v petek. Tudi to dejstvo je verjetnoi pripomoglo h končnemu izidu, ki se je glasil 6-1 6-2 v korist Španke.

Dalila je v polfinalu veliko slabše izkoriščala svoj servis, saj ga je izgubila sedemkrat, nasprotnici pa ga je sama odvzela dvakrat. Na svoj servis, ki je sicer njeno pomembno orožje, je osvojila samo 16 točk od skupaj 29 osvojenih na srečanju. Nasprotnica je osvojila 52 točk. Dalila Jakupović bo s polfinalom na lestvici napredovala za 11 mest in bo prihodnji teden le še mesto zaostajala za svojo najvišjo uvrstitvijo v karieri, 129. mestom na lestvici WTA.

Dalila je morala v soboto na igrišče še tretjič, ko sta s soigralko Irino Kromachevo nastopili v polfinalu konkurence dvojic. Delno se ji je uspelo oddolžiti za poraz med posameznicami saj sta nasprotnici Larro Arruabarreno in Američanko Alison Riske premagali s 6-4 6-0 in se uvrstili v finale.

S Kromachevo sta bili uspešni tudi v finalu. S 6-3 6-4 sta premagali Kolumbijko Mariano Duque Marino in Argentinko Nadiop Podorsko. Za Jakupovićevo, ki postaja vedno bolj priznana igralka dvojic je to drugi naslov med dvojicami na turnirjih serije WTA in deseti v karieri nasploh.

Nekaj pomembnih točk srečanja posameznic si lahko ogledate TUKAJ.

Noka Jurič in Tino Kovačič zmagovalca članskega turnirja v Ljubljani, najmlajši na turnirju 8-11 let v Mariboru

bm, 15.04.2018

Ob odličnih nastopih naših igralcev in igrak, ki navdušujejo na mednarodnih turnirjih, je bilo ta konec tedna pestro tudi na igriščih po Sloveniji saj je v Ljubljani potekal članski turnir, v Kopru, Ljubljani in Mariboru so se za nastop v finalnem turnirju na RR turnirjih borili dečki in deklice do 14 let, najmlajši pa so prve izkušnje nabirali prav tako v Mariboru.

Na članskem turnirju v Ljubljani sta se v finale uvrstilaTino Kovačič (ŽtkMb), ki je v prvem polfinalu s 4-6 6-2 6-4 premagal Žigo Drobniča (Zklub) in Zvonimir Orešković (Radom), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 1-6 6-2 boljši od Mihe Okorna (MaxLj). V finalu je slavil Kovačič, ki je bil boljši s 7-6(4) 6-4.

Pri članicah je nastopilo samo osem igralk. V finalu smo spremljali obračun igralk ŽTK Maribor Mie Kukovič in Noke Jurič. Kukovičeva je v polfinalu s 6-2 6-1 premagala Lucijo Ulčakar (Maja), Juričeva je bila s 6-0 6-0 boljša od Leeloo Obrul (Celje). V finalu je bila Juričeva prepričljivo boljša in je slavila s 6-1 6-1.

Najmlajše je gostil Branik Maribor. Dobili smo tudi že vse zmagovalce turnirja in sicer so to: mini tenis deklice - Maruša Jarc (Hoče), mini tenis dečki - Aljaž Štor (ŠdLok), midi tenis deklice - Karolina Trnkovski (Koper), midi tenis dečki - Aljaž Štor (ŠdLok), tenis do 10 let deklice - Zala Bizjak (Celje), tenis do 10 let dečki - Timi Rodošek (Br-Mb), tenis do 11 let deklice - Michelle Pernat (ŽtkMb) in tenis do 11 let dečki - Nerej Vidovič Benedičič (ŽtkMb). TUKAJ.

Tamara Zidanšek z deseto zaporedno zmago v finalu Santa Margherite Di Pule do 16. naslova na turnirjih ITF

bm, 15.04.2018

Tamara Zidanšek je z zmago zaključila tritedenske nastope na Sardiniji in število osvojenih ITF turnirjev povišala na šestnajst.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ se je še drugi teden zapored povzpela na zmagovalno stopničko, niz neporaženosti pa je povečala na 10.

V polfinalu je s 6-0 6-1 premagala 23-letno Rusinjo Polino Leykino, 390. igralko lestvice WTA za katero je uvrstitev v finale najboljši dosežek po avgustu 2017, ko je osvojila enako vreden turnir v Almatyu.

V finalu je bila s 6-1 7-6(4) boljša od 2. nosilke, 27-letne Francozinje Myrtille Georges, 189. igralke lestvice WTA. Zidanškova je po 55 minutah igre vodila s 6-1 5-1 in imela dve zaključni žogi za zmago, nato pa z nekaj napakami dopustila Francozinji da se vrne v igro in izid izenači na 6-6. Tudi v podaljšani igri je bila nato Tamara boljša in je po vodstvu s 4-1 na koncu tie-break igro dobila s 7-4. Finalno srečanje je še enkrat več pokazalo, da je tenis, ki ga igra Zidanškova precej nad nivojem tenisa, ki ga igrajo igralke na turnirjih tega ranga, a tudi, da se v njeno igro zaenkrat prikrade še vse preveč nihanj, ki jo še vedno oddaljujejo od tako željene najboljše stoterice teniških igralk sveta. Kljub temu jo seveda v prihodnje upravičeno pričakujemo na močnejših turnirjih, kjer se deli tudi bogatejša denarna in točkovna pogača, seveda pa se igra tudi še kvalitetnejši tenis.

Tamara bo novi lestvici pridobila okrog 20 mest in se bo povzpela na 143. mesto.

Čestitamo za nov osvojen turnir ! TUKAJ.

Aljaž Bedene v Monte Carlu z Mirzo Bašićem, Blaž Rola v Sarasoti. Fantje in dekleta tudi na turnirjih ITF

bm, 14.04.2018

Najboljši teniški igralci se selijo na peščena igrišča in začenjajo v Monte Carlu na ATP turnirju serije 1000 z nagradnim skladom 4.872.105 $. Na igrišča se vrača Rafael Nadal in prav on bo nasprotnik našega Aljaža Bedeneta v drugem krogu, če bo Aljaž uspešno preskočil prvo oviro, ki bo igralec iz kvalifikacij in to srečni poraženec, 26-letni Mirza Bašić iz BiH.

Na ATP Challengerju v Sarasoti z nagradnim skladom 100.000 $ sta bila prijavljena Blaž Kavčič in Blaž Rola, nastopil pa bo samo Rola, ki je 8. nosilec turnirja. V prvem krogu bo igral s 30-letnim Italijanom Andreo Arnaboldijem, 221. igralcem lestvice ATP.

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) pa v kvalifikacijah nastopajo Mike Urbanija, Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman. Vsi trije so bili v prvem in drugem krogu uspešni. V finalu kvalifikacij se bosta Razboršek in Urbanija pomerila med sabo, Kočevar Dešman bo igral z Ukrajincem Vitalyem Sachkom.

Na ženskem ITF turnirju v švicarskem Chiasu (25.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Tina Kristian Godec. V prvem krogu je bila uspešna, v finalu kvalifikacij pa je z 0-6 0-6 izgubila s 1. nosilko, Italijanko Gaio Sanesi.

V "slovenski" Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), kjer je dvakrat slavila Tamara Zidanšek, bo prihodnji teden slovenske barve branila Nina Potočnik. Za uvrstitev v glavni turnir bo morala premagati Italijanko Dalilo Spiteri.

Na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) je v prvem krogu kvalifikacij Pia Čuk s 6-3 6-3 premagala Čehinjo Radko Buzkovo.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (15.000 $) v Antalyi je nastopila Žaklin Bokan, ki je tekmo drugega kroga po izgubljenem prvem nizu s 6-7(0) s Švedinjo Ido Ferding, predala TUKAJ.

Dalila Jakupović v Bogoti s četrtfinalom do uspeha kariere, v dvojicah v polfinalu

bm, 14.04.2018

Trenutno druga Slovenka na lestvici WTA, 27-letna Dalila Jakupović se je na WTA turnirju v Bogoti, ki ima nagradni sklad 250.000 $ prvič v karieri uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 v uri in devetih minutah igre premagala bolgarsko kvalifikantko Elitso Kostovo. Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat. Ob koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 58-34.

Glede na to, da je v Bogoti en dan programa odplaknil dež, bi Jakupovićeva morala v istem dnevu odigrati še četrtfinalno tekmo, a je bila na koncu ta tekma prestavljena na soboto ob 16. uri. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko Magdo Linette iz Poljske.

Je pa s soigralko Irino Kromachevo zmagala zaigrala v četrtfinalu dvojic in se uvrstila v polfinale. Jakupovićeva in Kromacheva sta s 3-6 6-3 12-10 premagali Avstralko Priscillo Hon in Jano Sizikovo iz Rusije. V polfinalu bosta igrali s Španko Laro Arruabarrena in Amaričanko Alison Riske. TUKAJ.

Bor Artnak dvakratni zmagovalec turnirja TE 14 v Tirani, Lun Obrul finalist v Vinkovcih, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš finalista dvojic v Vinkovcih

bm, 14.04.2018

Bor Artnak je osvojil turnir Tennis Europe do 14 let v Tirani. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 6-4 premagal Srba Nikolo Jovanovića je tudi v finalu zaigral odlično in z 2-6 6-2 6-2 premagal Francoza Lea Clauzelo, ki je v drugem krogu izločil Tristana Flandra. Artnak je slavje v Tirane naredil popolno z osvojitvijo naslova tudi v konkurenci dvojic, kjer je igral s soigralcem Matijo Samardžićem. Čestitamo !

Na dobri poti k zmagi je bil tudi Lun Obrul na turnirju Tennis Europe do 14 let v Vinkovcih, kjer se je uvrstil v finale. V četrtfinalu je s 7-5 6-2 premagal Avstrijca Matthiasa Ujvarya, v polfinalu pa je bil s 6-4 6-3 boljši od 3. nosilca, Hrvata Patrika Jurino. V finalu je igral s 6. nosilcem Slovakom Petrom Benjaminom Privaro in izgubil z 0-6 2-6. Po zmagi na turnirju v Antalyi prejšnji mesec je bil to prvi Lunov poraz in s tem prekinjena serija enajstih zaporednih zmag.

Na istem turnirju je z nastopi v četrtfinalu končal Aljaž Kirbiš, ki je s 3-6 1-6 izgubil s Slovakom Petrom Nadom.

V konkurenci dvojic sta v finalu nastopila Maj Premzl in Aljaž Kirbiš, ki sta bila v polfinalu s 6-2 7-6(6) boljša od češke dvojice Daniel Blazka in Jan Hrazdil. V finalu sta ju nato s 6-1 6-4 premagala Slovaka Matej Palco in Peter Benjamin Privara.

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Pančevu sta v polfinalu turnirja dvojic izgubila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. S 7-5 6-4 sta ju premagala 1. nosilca Artem Podorozhnyi in German Samofalov iz Ukrajine. TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka na Sardiniji, Polona Hercog izpadla v Luganu

bm, 13.04.2018

Santa Margheriti Di Puli je bila še tretjič ta teden in osmič zapored uspešna Tamara Zidanšek. Potem, ko je v drugem krogu s 6-4 7-5 po dveh urah igre premagala 26-letno Nemko Anno Zaja, 258. igralko lestvice WTA, je bila v četrtfinalu s 6-4 7-6(4) boljša še od 25-letne Argentinke Cataline Pella, 299. igralke lestvice WTA. Tudi za zmago nad Argentinko je porebovala dve uri. Obe igralki sta bili boljši pri vračanju začetnega udarca kot pri servisu, saj je bilo na srečanju skupaj kar 13 breakov, enega več od nasporotnice pa je dosegla Zidanškova. Naša igralka je bila na koncu boljša za 17 točk. Tamarina polfinalna nasprotnica bo 23-letna RFusinja Polina Leykina, 390. igralka lestvice WTA.

Na ženskem WTA turnirju v švicarskem Luganu (250.000 $) se je v drugem krogu poslovila Polona Hercog. S 6-3 6-1 jo je po uri in treh minutah igre premagala Belorusinja, šele 19-letna Aryna Sabalenka, ki je na lestvici WTA uvrščena na 61. mesto. Sabalenka je dobro servirala, svoj začetni udarec izgubila enkrat, Hercogovi pa ga je odvzela petkrat. Na koncu je bila boljša za 18 točk (60-42).

Sabalenka je igralka, ki v mladinski konkurenci ni veliko nastopala, resneje jo na turnirjih TE najdemo leta 2013, ko je bila stara 15 let in je osvojila dva turnirja TE do 16 let, leta 2014 je nastopila na nekaj mladinskih turnirjih ITF in vknjižila dve zmagi na turnirjih 4. in 5. ranga ter dosegla najvišjo uvrtstitev na mladinski lestvici, 225. mesto, leta 2015 je začela z nastopi v članski konkurenci in pri 17-letih na šestnajstih turnirjiih osvojila tri naslove. Naslednje leto je nastopala le še na turnirjih z višjim denarnim skladom in na petnajstih turnirjih z nagradnim skladom od 25.000 $ do 100.000 $ zabeležila 28 zmag in 13 porazov ter ob tem osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 60.000 $. Leto 2016 je končala na 155. mestu lestvice WTA in od tu se na turnirje nižjega ranga ni vrnila, temveč je začela nastopati tudi na turnirjih serije WTA, kjer je v letu 2017 osvojila prvi naslov na WTA Challengerju (125.000 $), leto pa je končala na 78. mestu lestvice WTA. Letos je bila že dvakrat četrtfinalistka turnirjev WTA, v Indian Wellsu pa je izgubila v tretjem krogu.

Zagotovo gre za igralko, ki obeta in zato smo razvoj njene športne poti, ki ni tipična, nekoliko podrobneje razčlenili.

TUKAJ.

Bor Artnak polfinalist in finalist v Tirani, Lun Obrul in Aljaž Kirbiš četrtfinalista v Vinkovcih

bm, 12.04.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Tirani se je Bor Artnak uvrstil v polfinale med posamezniki in v finale v konkurenci dvojic. Med posamezniki je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagal Francoza Cosma Rollanda De Ravela in se bo v polfinalu pomeril s Srbom Nikolo Jovanovićem. Uspešen je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralcem Matijo Samardžićem s 5-7 6-2 10-5 izločila našega Tristana Flandra, ki je igral v paru z Britancem Nicolasom Philibertom. V polfinalu konkurence dvojic sta izgubili Pia Marija Rebec in Brina Šulin. S 6-3 6-2 sta ju premagali Rusinja Arina Valitova in Francozinja Emma Jouy.

Na turnirju Tennis Europe v Vinkovcih, tudi tu nastopajo štirinajstletniki, sta se v četrtfinale uvrtstila Aljaž Kirbiš, ki je s 6-2 6-3 premagal Srba Juraja Obtulovića in Lun Obrul, ki je bil s 6-7(3) 6-0 6-2 boljši od Francoza Quentina Lamothe. V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstili Lun Obrul s soigralcem iz Srbije Zoranom Ludoskim ter dvojica Maj Premzl in Aljaž Kirbiš. Med deklicami sta v četrtfinalu izgubili Petja Drame in Ana Lanišek.

Na Pecinem memorialu v Pančevu, turnirju do 16 let, je v tretjem krogu izgubil Gal Emeršič Potočnik. S 6-0 3-6 6-2 ga je premagal Srb Stefan Popović. V konkurenci dvojic sta se Gal in Sebastian Dominko uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Na treh turnirjih Tennis Europe v Vinkovcih, Tirani in Pančevu v konkurenci ostajajo tudi naši igralci in igralke

bm, 11.04.2018

Na turnirjih Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let so se v Vinkovcih trije dečki uvrstili v tretji krog. Tim Kušter je z 2-6 6-4 6-3 premagal 14. nosilca, Nemca hrvaških korenin Anto Cikojevica, Aljaž Kirbiš je bil s 6-2 6-3 boljši od Radomira Tomića iz BiH, 2. nosilec turnirja Lun Obrul pa je s 6-0 6-0 premagal Hrvata Stjepana Ivaneka. Pri dekletih so izpadle vse tri slovenske igralke Ula Jamar, Ana Lanišek in Anamari Žnuderl. V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Lun Obrul ter slovenska dvojica Maj Premzl in Aljaž Kirbiš. Pri deklicah sta med dvojicami četrtfinalistki Ana Lanišek in Petja Drame.

Na turnirju TE v Tirani, prav tako v kategoriji do 14 let, se je 1. nosilec Bor Artnak uvrstil v četrtfinale potem, ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagal britanskega kvalifikanta Nicolasa Philiberta. Tristan Flander je v drugem krogu z 1-6 4-6 izgubil s 4. nosilcem, Francozom Leom Clauzelom. V konkurenci dvojic sta se tako Artnak kot Flander, vsak s svojim soigralcem, uvrstila v polfinale, kjer bosta za finale obračunala med sabo. Med deklicami je četrtfinalistka kvalifikantka Pia Marija Rebec, ki je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagala 6. nosilko, Makedonko Simono Angelovo. V konkurenci dvojic sta se Pia Marija in Brina Šulin uvrstili v polfinale.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Pancevu je Gal Emeršič Potočnik v drugem krogu s 6-2 3-6 6-0 premagal Srba Luko Jovanovića in se uvrstil v osmino finala. V konkurenci dvojic sta po predaji nasprotnikov v četrtfinale napredovala Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. TUKAJ.

Kaji Juvan na turnirjih ITF zaenkrat ne gre najbolje

bm, 11.04.2018

Naša mladinka, 17-letna Kaja Juvan je zadnje tri tedne preživela na Sardiniji, kjer je nastopila na treh turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $. Izkupiček zagotovo ni takšen kot ga je njena ekipa pričakovala, saj je v treh nastopih v glavnih žrebih turnirjev zabeležila eno zmago in tri poraze. Na vseh treh turnirjih je nastopila v kvalifikacijah, v katerih je dosegla šest zmag in se trikrat prebila v glavni turnir, kar ji je sicer prineslo nekaj novih članskih izkušenj, a le malo točk za lestvico WTA oz. Transition tour, za katerega bodo po novem letu štele letošnje osvojene točke na turnirjih ITF.

Na tretjem turnirju je Kaja v prvem krogu glavnega žreba igrala z 2. nosilko, 27-letno Francozinjo Mirtylle Georges, 188. igralko lestvice WTA in po uri ter desetih minutah igre izgubila s 4-6 0-6. Georgesova je z zmago prekinila niz štirih zaporednih porazov v prvih krogih turnirjev. Juvanova danes ni imela svojega dne, saj je že v prvem nizu zaostajala z 1-5, a se je vrnila v igro in zmanjšala na 4-5, več pa ji v nadaljevanju ni uspelo, saj je Francozinja zanesljivo dobila deseto igro na svoj servis in s tem prvi niz.V drugem nizu je Kaja ob treh dvojnih napakah začetni udarec izgubila trikrat, skupaj pa osvojila le devet točk.

Bolje gre na istem turnirju Zidanškovi, ki bo v četrtek lovila sedmo zaporedno zmago proti 26-letni Nemki Anni Zaja. TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog WTA turnirja v Bogoti, Polona Hercog uspešna v Luganu

, 11.04.2018

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bogoti Dalile Jakupović tudi prekinitev zaradi dežja ni ustavila in zanesljivo je dobila tekmo prvega kroga galvnega turnirja. S 6-2 6-2 je Izločila 6. nosilko, Američanko Alison Riske, 91. igralko lestvice WTA . Prvi niz je Dalila dobila s 6-2, v drugem pa je bilo srečanje pri njenem vodstvu s 3-2 in breakom prednosti, prekinjeno. Po vrnitvi na igrišče je odlično nadaljevala, nasprotnici ni več oddala nobene igre in lahko se je veselila svoje četrte uvrstitve v drugi krog WTA turnirja. Srečanje je trajalo uro in petnajst minut. V drugem krogu bo igrala z bolgarsko kvalifikantko Elitso KOSTOVO (196).

Jakupovićeva je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s soigralko iz Rusije Irino Kromachevo. V prvem krogu sta s 6-3 7-5 premagali Desirae Krawczyk in Giuliano Olmos in se uvrstili v četrtfinale.

Z zmago je nastope na WTA turnirju v Luganu (250.000 $) začela Polona Hercog. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala 32-letno Su-Wei Hsieh iz Kitajskega Tajpeha, na lestvici WTA uvrščeno 20 mest višje, na 60. mesto. Hercogova je dobro servirala in svojega servisa ni izgubila, nasprotnici ga je odvzela štirikrat.V drugem krogu bo igrala z 19-letno Belorusinjo Aryno Sabalenka, 61. igralko sveta. TUKAJ.

Na turnirjih Tennis Europe številno slovensko zastopstvo

bm, 10.04.2018

Slovenski igralci in igralke ta teden nastopajo na treh turnirjih Tennis Europe in sicer v Vinkovcih, Pančevu in v Tirani.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Vinkovcih sta se skozi kvalifikacije na glavni turnir uvrstila Matic Križnik in David Černe, v finalu kvalifikacij sta izgubila Jaka Tomažin in Boris Barjaktarevič. Križnik in Černe sta nato v prvem krogu glavnega turnirja izgubila, uspešno pa so nastope začeli Tim Kušter, Aljaž Kirbiš, Maj Premzl in Lun Obrul.

Pri deklicah je bila v kvalifikacijah uspešna Anamari Žnuderl, izgubile pa so Tajda Zalokar, Ivona Ahčan in Ella Hojnik. V prvem krogu glavnega turnirja so zmagale kvalifikantka Žnuderlova ter Ula Jamar in Ana Lanišek. Izgubili sta Eva Muller Uhan in Petja Drame.

Prav tako na turnirju Tennis Europe do 14 let v albanski Tirani sta v prvem krogu glavnega turnirja zmagala Bor Artnak in Tristan Flander. Deklice niso bile uspešne. V kvalifikacijah je izgubila Nina Mašovič, v prvem krogu glavnega turnirja pa kvalifikantka Pia Marija Rebec ter Brina Šulin, ki je bila v glavni žreb uvrščena neposredno.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Pančevu so v kvalifikacijah nastopili Maj Najvirt Kolarič, Jakob Rojs in Patrik Kumer Špegel in vsi trije izpadli. V glavnem turnirju je bil v prvem krogu uspešen Gal Emeršič Potočnik, izgubila sta Marsel Žnuderl in Sebastian Dominko. Pri dekletih se je skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstila Annika Planinšek, a je nato v prvem krogu izgubila, prav tako je bila v prvem krogu glavnega turnirja neuspešna Ana Zala Volk. TUKAJ.

Tamara Zidanšek nadaljuje zmagovit pohod na Sardiniji, Blaž Kavčič še enkrat neuspešen na turnirju serije ATP

bm, 10.04.2018

Tamara Zidanšek v Santa Margheriti Di Puli nadaljuje svoj zmagovit pohod na turnirju ITF (25.000 $). Po zmagi na turnirju, ki je potekal na istem prizorišču pretekli teden, je tudi ta teden nastope začela z zmago. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila stalna slovenska stranka na tem turnirju, 22-letna Belgijka Kimberley Zimmermann, 312. igralka lestvice WTA. Ta je še tretji teden zapored naletela na slovensko igralko in trejič izgubila. Tamara je bila, po zmagi v drugem krogu prejšnji teden, tokrat boljša že v prvem. Zmagala je s 6-2 6-3. Še en poraz je Belgijki pred dvema tednoma že v prvem krogu zadala Kaja Juvan. Zidanškova bo v drugem krogu igrala s 26-letno Nemko Anno ZAJA, 258. igralko lestvice WTA.

Kaja se je še tretjič zapored na Sardiniji uvrstila v glavni turnir. Danes je v finalu kvalifikacij s 6-2 6-2 premagala 15-letno Francozinjo, Salmo Djoubri, 826. igralko lestvice WTA. V prvem krogu bo igrala s 27-letno Francozinjo Myrtille Georges, ki na lestvici WTA sicer zaseda 189. mesto, a je trenutno v slabi formi, saj je na vseh treh turnirjih, ki jih je v preteklih treh tednih odigrala na Sardiniji izpadla že v prvem krogu.

Še enkrat več pa je bil v prvem krogu ATP turnirja neuspešen Blaž Kavčič, ki se nikakor ne uspe prebiti v naslednji krog. Tokrat ga je na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 557,050 $ v ameriškem Hustonu s 6-2 6-2 premagal 8. nosilec, 26-letni Američan Tennys Sandgren, 56. igralec lestvice ATP. Blaž je v vsakem nizu po dvakrat izgubil začetni udarec. Sandgren je odlično serviral, brez izgubljenega začetnega udarca je imel izkoristek servisa 73 %, zabil je šest asov, ob koncu pa je bil v točkah boljši z 59-34. TUKAJ.

Po izjemnem tednu naši igralci in igralke ponovno v boju za točke

bm, 09.04.2018

Lestvici WTA in ATP sta prinesli napredovanja našim najboljšim igralkam in igralcem. Polona Hercog je ta teden pridobila 3 mesta in je 80. igralka sveta, Dalila Jakupović je prav tako napredovala za 3 mesta in je na 141. mestu, Tamara Zidanšek je pridobila 8 mest in je na 163. mestu, Nastja Kolar je napredovala za 14 mest in je na 370. mestu, Nina Potočnik je pridobila 2 mesti in je na 455. mestu.

Med moškimi sta Aljaž Bedene in Blaž Kavčič nekaj izgubila, Bedene 5 mest in je zdaj na 53. mestu, Blaž Kavčič pa 1 mesto in je zdaj na 128. mestu. Kar za 27 mest je napredoval Blaž Rola, ki na novi lestvici zaseda 166. mesto.

In kje so naši igralci in igralke ta teden?

Polona Hercog je na WTA turnirju v Luganu, kjer se bo v prvem krogu pomerila z igralko iz Kitajskega Tajpeha, 32. letno Su-Wei Hsieh, 59. igralko lestvice WTA. Doslej sta se pomerili dvakrat, vsaka pa je dosegla po eno zmago.

Blaž Kavčič bo ta teden na ATP turnirju serije 250 v Houstonu. V prvem krogu bo igral z 8. nosilcem, 26-letnim Američanom Tennysom Sandgrenom.

Dalila Jakupović je na WTA turnirju v Bogoti, kjer se je kot zadnja uvrstila v glavni turnir. Tu se bo v prvem krogu pomerila z 91. igralko lestvice WTA, 27-letno Alison Riske.

Kaja Juvan še tretji teden ostaja na Sardiniji na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Še tretjič je morala v kvalifikacije in v prvem srečanju s 6-1 6-1 premagala Avstralko Lauro Ashley. V finalu kvalifikacij bo igrala s 15-letno Francozinjo Salmo Djoubri.

Po petnajstih zaporednih zmagah in treh osvojenih ITF naslovih, je poraz v prvem krogu kvalifikacij na ITF turnirju v Carigradu (60.000 $) doživela Nastja Kolar. S 6-2 6-0 jo je premagala 29-letna Romunka Laura Ioana Andrei, 487. igralka lestvice WTA.

TUKAJ.

Slovensko finale na WTA turnirju dvojic dobila Katarina Srebotnik in osvojila 38. turnir ženskih dvojic

bm, 09.04.2018

Na ženskem WTA turnirju z nagradnim skladom 800.000 $ v Charlestonu smo dočakali slovensko finale v konkurenci dvojic. V finalu sta se pomerili naši najboljši igralki dvojic Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ in Katarina SREBOTNIK, ki igra v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO.

Klepačeva in Martinezova sta v polfinalu s 6-4 6-0 premagali Romunko Mihaelo BUZARNESCU in Britanko Heather WATSON, polfinalni nasprotnici Srebotnikove in Kudryavtseve pa sta bili Ukrajinka Kateryna BONDARENKO in Srbkinja Aleksandra KRUNIĆ. Srebotnikova in Kudryavtseva sta zmagali s 7-5 6-2.

Katarina in Alla sta bili v finalu boljši s 6-3 6-3. Za Srebotnikovo je to že 47. osvojeni turnir v karieri, še širikrat je zmagala med posameznicami in petkrat med mešanimi dvojicami.V konkurenci ženskih dvojic je bil to zanjo že 80. finale. Nazadnje je osvojila turnir lani aprila v Stuttgartu.

Čestitamo! TUKAJ.

Ekipa TK Triglav Kranj osvojila ligo do 18 let

bm, 08.04.2018

V Mariboru se je s finalnim obračunom končalo letošnje ekipno ligaško tekmovanje v kategoriji do 18 let.

Pomerili sta se ekipi domačega ŽTK Maribor in TK Triglav iz Kranja. Tako kot oba polfinalna obračuna se je tudi finale končal z rezultatom 4-3, naslova državnih prvakov pa se veselijo igralci in igralke TK Triglav iz Kranja.

Mariborčane je v vodstvo popeljal Miha VELIČKI z zmago 7-5 6-4 nad Markom ANDREJIČEM GOLJARJEM. Izenačila je Kristina NOVAK, ki je Anjo GAL premagala s 6-4 3-6 6-1. Mariborčanom je novo vodstvo z 2-1 priigral Borut ŠRAJ z zmago 6-2 2-6 6-4 nad Maksom LUKMANOM. Novo izenačenje je pšrinesla Tjaša KLEVIŠAR, ki je z 1-6 6-4 6-4 premagala noko JURIČ. Prvo vodstvo s 3-2 je ekipi iz Kranja priigral Tom AŠIČ KOVAČ. S 6-1 6-7 6-2 je premagal Miho PERUŠA. Še tretje izenačenje na srečanju je prinesel prvi obračun dvojic med domačima predstavnikoma Miho VELIČKIM in Niko RADIŠIČ ter gostujočo dvojico Tomom AŠIČEM KOVAČEM in Tjašo KLEVIŠAR. Domačina sta bila boljša s 6-1 6-3.

O zmagovalcu srečanja in s tem o ekipi, ki bo osvojila naslov državnega prvaka je odločal zadnji obračun dvojic. Pomerili so se Borut ŠRAJ in Anja GAL na strani domačinov ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Kristina NOVAK na stgrani gostov. S 6-3 3-6 10-7 sta zmagala igralca gostujoče ekipe in naslov državnih prvakov je odšel v Kranj. TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila turnir v Santa Margheriti Di Puli, Nina Potočnik prekratka za zmago v Antalyi

bm, 08.04.2018

V Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je Tamara ZIDANŠEK še petnajstič v karieri stopila na najvišjo stopničko turnirja ITF. Njena finalna nasprotnica je bila italijanska kvalifikantka, 27-letna Anastasia GRYMALSKA, 334. igralka lestvice WTA, ki v finalni tekmi ni imela nobenih možnosti za uspeh. Zidanškova je bila boljša s 6-3 6-1, najboljšo igro na turnirju pa je prihranila prav za konec.

Na ITF turnirju v Antalyi (15.000$) je po odlični seriji štirih zmag Nina POTOČNIK morala v finalu priznati premoč 21-letni Rusinji Varvari FINK, 689. igralki lestvice ITF. V dokaj izenačenem srečanju je Potočnikova šestkat izgubila začetni udarec, sama ga je nasprotnici odvzela štirikrat, a je ostalo še deset priložnosti za odvzem servisa neizkoriščenih in verjetno gre tudi tu iskati delni vzrok za poraz. Ne glede na to pa je za 21- letno Ptujčanko to po polfinalu v Antalyi naslednji odličen rezultat letos, ko je odigrala 11 srečanj in osemkrat zmagala ter trikrat izgubila. V karieri je osvojila dva turnirja ITF, oba leta 2017. Trenutno na lestvici WTA zaseda 457. mesto.

TUKAJ.

Nik Razboršek mož odločitve. Slovenija premagala Turčijo s 3-2

bm, 08.04.2018

V Porotorožu se je končala tekma za obstanek v II. EA skupini Davisovega pokala med Slovenijo in Turčijo. Slovenija je zmagala s 3-2 in si zagotovila obstanek v skupini, Turki se selijo v najnižji rang tekmovanja.

Izenačeno in napeto srečanje je bilo odločeno v zadnjem, petem dvoboju, v katerem je Nik RAZBORŠEK s 7-5 6-2 premagal drugega turškega igralca Altuga CELIKBILEGA, potem, ko je v prvem nizu Turku obranil set žogo.

Sicer pa začetek drugega dne dvoboja ni bil obetaven saj tudi polne tribune niso pripomogle k zmagi Slovenije v obračunu dvojic. Aljaž BEDENE in Tom KOČEVAR DEŠMAN v sedmi igri tretjega, odločilnega niza, nista izkoristila šest break priložnosti za vodstvo s 4-3 s čemer bi si priigrala odločilno prednost. Turka, Cem ILKEL in Anil YUKSEL sta vse napade odbila, nato pa do konca srečanja Slovencema prepustila samo še eno točko, naslednjo igro na servis Kočevarja Dešmana sta namreč gladko dobila, kot tudi zadnjo na svoj servis. Srečanje sta dobila s 6-3 3-6 6-3.

Slovenija je tako po treh srečanjih zaostajala z 1-2, Slovenijo je v igro vrnil Aljaž BEDENE , ki je s 7-6(4) 6-2 premagal Cema ILKELA, žebelj v turško krsto pa je zabil, kot smo opisali v uvodu, Nik RAZBORŠEK.

Čestitamo!

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ , fotografije vsega dogajanja v Portorožu pa si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja. TUKAJ.

Tekme drugega dne obračuna med Slovenijo in Turčijo v Portorožu se začnejo ob 11. uri

bm, 08.04.2018

Po prvem dnevu dvoboja za obstanek v drugi evro-afriški skupini Davisovega pokala je v obračunu Slovenije in Turčije stanje izenačeno. Mike Urbanija je klonil proti prvemu turškemu igralcu Cemu Ilkelu, Aljaž Bedene pa je izid v zmagal izenačil z zmago proti Altugu Celikbileku.

V skorajda poletnem Portorožu je v izjemno lepo pripravljenem teniškem ambientu bolje začela Turčija, ki je povedla z 1:0. Najboljši turški igralec Cem Ilkel (255. ATP) je odlično začel dvoboj proti Mikeu Urbaniji, si ustvaril prednost in nadaljeval bolj sproščeno, kar je slovenskega igralca ustavilo še pred morebitnimi taktičnimi zamislimi. S 6:2 in 6:1 se je dvoboj končal v 60-ih minutah, tudi skupno število osvojenih točk (56:31) je bilo močno v prid Ilkelu. Urbanija je po tekmi razkril razloge poraza: »Odlično delo na treningu se ni obrestovalo. Predvsem je zatajil servis. Bil sem povsem brez občutka. Ne vem zakaj. Tu se je vsa taktika porušila. Ilkel je bil zaradi mojih napak pri začetnem udarcu vseskozi v prednosti. Ko niz začneš s prednostjo imaš priložnost zaigrati bolj sproščeno in to je tudi storil. Sam sem bil vseskozi malce v krču. Škoda. Verjamem, da bo Aljaž dvakrat zmagal in, da skušamo tretjo točko osvojiti v igri dvojic.«

Polne tribune na igriščih ŠRC Marina so spodbujajoče sprejele predstavitev drugega tekmovalnega para, kjer je seveda največ zanimanj požel najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. Njegov nasprotnik 21-letni Altug Celikbilek je odlično začel, a je po zaostankju 1-4 Bedene prestavil v višjo prestavo in dokončal niz s 6:4 ter drugega s 6-2. V uri in 23-ih minutah je Bedene rezultat v zmagah izenačil na 1:1.

Aljaž Bedene (48.): «Altuga pravzaprav nisem poznal in res, da je začel odlično. Ko sem ugotovil, da moram igrati »na polno«, je nasprotnik postajal čedalje bolj pasiven, jaz pa sem brez težav tekmo spravil v varne vode. Malce še čutim bolečino v nogi, zato, priznam, ne tečem za vsako žogo, ampak jutri me čaka še posebno težak dan. V dvojicah bova s Tomom naredila vse za zmago, potem pa bom stisnil zobe še za tekmo s Cemom Ilkelom. Tako pač je. Tukaj sem, da pomagam reprezentanci in to bom tudi storil.«

Miha Mlakar, kapetan Slovenije: »Po prvem dnevu lahko rečem, da je rezultat pravičen. Mike žal ni zdržal pritiska, Aljaž pa je ponovno pokazal za kakšnega igralca gre. V tekmi dvojic bosta igrala Aljaž in Tom, tudi zato smo Tomu dodali še dan več treninga za igro dvojic. Res je, da je vložek ogromen, a mi gremo na zmago. Če smo favoriti ali ne, je povsem brez predmetno. Igrali bomo za Slovenijo in na zmago.«

V nedeljo se bodo tekme začele ob 11. uri, ko se bodo v morda že v odločilni tekmi dvojic pomerili Aljaž BEDENE in Tom KOČEVAR DEŠMAN ter Sarp ABAGIBUN in Tuna ALTUNA. Zatem bosta na sporedu še oba posamična dvoboja.

Fotografije Vida Ponikvarja si lahko ogledate v fotogaleriji in TUKAJ.

Blaž Rola na ATP Challengerju v Panama Cityu v finalu klonil proti Carlosu Berlocqu

bm, 08.04.2018

Blaž ROLA je po odličnih nastopih na ATP Challengerju v Panama Cityu (50.000$+H) v finalu moral priznati premoč 35-letnemu Argentincu Carlosu BERLOCQU, 4. nosilcu turnirja in trenutno 131. igralcu lestvice ATP. To je bil njun tretji medsebojni obračun, še tretjič pa je slavil Argentinec, ki je tokrat zmagal s 6-2 6-0. Tekma je trajala uro in 40 minut, Berlocq pa je bil tokrat prepričljivo boljši, saj v srečanju ni izgubil nobenega servisa, Blažu je začetni udarec odvzel petkrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 65-40.

Za Blaža je to drugo zaporedno finale na challengerjih. Letos je bil še enkrat polfinalist. Skupaj je letos odigral 16 tekem in zabeležil 11 zmag ter 6 porazov.

Blažu je finale prineslo 4240 $ denarne nagrade in kar je trenutno zanj bolj pomembno, 48 ATP točk, ki ga bodo na lestvici pomaknile 27 mest višje, na 166. mesto.

Blaž bo prihodnji teden počival, nato pa ga čaka nastop v Sarasoti, kjer je prijavljen tudi Blaž KAVČIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v finalu ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli (live stream nedelja 13.00), Nina Potočnik finalistka Antalye

bm, 08.04.2018

Tamara ZIDANŠEK se je uvrstila v finale ITF turnirja (25.000 $) na Sardiniji. V drugem krogu je igrala z 22-letno Belgijko Kimberley ZIMMERMANN (314), ki je prejšnji teden v prvem krogu izgubila z našo Kajo Juvan. Tamara je zmagala s 6-3 6-4 po uri in tričetrt igre.

V četrtfinalu je v petek igrala z 20-letno Rusinjo Veroniko KUDERMETOVO (190). Tamara je bila boljša tudi od Rusinje, katero je premagala s 4-6 7-6(6) 6-4. V izenačenem srečanju, ki je trajalo skoraj tri ure je Zidanškova v drugem nizu v podaljšani igri ubranila meč žogo Rusinje.

V polfinalu je igrala z 20-letno Čehinjo Anastasio ZARYCKO, 319. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-2 3-6 6-1. Srečanje je trajala nekaj manj kot dve uri, v sešteku točk pa je bila Zidanškova prepričljivo boljša z 81-65. V finalu bo v nedeljo ob 13. uri igrala z domačo kvalifikantko, 27-letno Anasatsio GRYMALSKO, ki je v prvem krogu premagala Kajo JUVAN. Po slabših predstavah na prvem turnirju zdaj igra Tamara iz tekme v tekmo boljše in bolj zanesljivo, tako da je na pragu osvojitve novega naslova na turnirjih serije ITF.

Finale si lahko ogledate v LIVE STREAMU

Nina POTOČNIK se je uvrstila v finale turnirja ITF v Antalyi (15.000 $). Potem, ko je v drugem krogu brez težav v uri igre s 6-1 6-1 odpravila 21-letno Bolgarko Gabrielo MIHAYLOVO (876) in je bila v četrtfinalu s 6-3 6-1 boljša še od 18-letne Rusinje Ekaterine VISHNEVSKAYE (670), je slavila tudi v polfinalu.

Nasprotnicam še naprej ne daje veliko možnosti in gladko zmaguje, na turnirju pa še ni oddala niza, Tudi polfinalno tekmo je, kot že dve predhodni, dobila z le štirimi izgubljenimi igrami. Tokrat je s 6-1 6-3 premagala 19-letno Bolgarko Petio ARSHINKOVO, 851. igralko lestvice WTA, za katero je bilo to drugo polfinale letos. Za Nino je to najboljši dosežek letos, februarja je bila prav tako v Antalyi polfinalistka. Trenutno je na 457. mestu lestvice WTA, finalno nasprotnico pa še čaka.

Finale bo na sporedu ob 10.30 uri, rezultat pa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Polfinalisti ekipnega ligaškega tekmovanja do 18 let so TK Triglav Kranj, TK Koper, TK Max Ljubljana in ŽTK Maribor

bm, 07.04.2018

Sredi tedna se je začelo ekipno ligaško tekmovanje v starostni kategoriji do 18 let. Liga se igra po turnirskem sistemu, sodeluje pa 11 mešanih ekip fantov in deklet.

V tekmah prvega kroga je ekipa TK Šport plus s 6-1 premagala ekipo TK Medvode, ekipa TK Terme Ptuj je bila s 5-2 boljša od ekipe ŠTK Velenje, fantje in dekleta ekipe TK Portovald pa so s 5-2 premagali gostujočo ekipo TC Ljubljana.

V prvem krogu so bile proste ekipe TK Triglav Kranj, ki bo zdaj igrala z ekipo TK Šport plus, ŠD LTC in TK Koper, ki se bosta pomerili med sabo, ŽTK Maribor bo igral z ekipo TK Ptuj, TK Max Ljubljana pa z ekipo TK Portovald (na fotografiji).

Tekme drugega kroga so bile na sporedu v petek, končale pa so se z naslednjimi izidi: TK Triglav Kranj je premagal TK Šport plus s 6-1, TK Kopere je premagal ŠD LTC LJubljana s 5-2, ŽTK Maribor je bil v štajerskem derbiju boljši od TK Ptuj s 4-3, TK Max Ljubljana pa je s 7-0 odpravil TK Portovald.

Polfinalna para sta TK Triglav Kranj - TK Koper in TK Max Ljubljana - ŽTK Maribor. Tekme bodo na sporedu v soboto z začetkom ob 10. uri.

Podrobne rezultate srečanj najdete TUKAJ.

Finalista ekipnega ligaškega prvenstva do 18 let sta ekipi TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor

bm, 06.04.2018

V Kranju in Ljubljani sta potekala polfinalna obračuna v ligaškem tekmovanju do18 let, finalista pa sta ekipi TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor.

Kranjčani so na domačem igrišču v tesnem obračunu s 4-3 premagali ekipo TK Koper. Potem, ko je bil po posamičnih obračunih izid 3-2 za domačine sta odločilno točko za vodstvo s 4-2 in s tem tudi že končno zmago priigrala Kristina NOVAK in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Za zmagovalce so bili uspešni Maks LUKMAN, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Kristina NOVAK in zgoraj omenjena dvojica, za goste iz Kopra pa sta vse tri točke osvojila Rok in Metka KOMAC.

Na drugi tekmi med ekipama TK Max Ljubljana in ŽTK Maribor (na fotografiji) so po posamičnih obračunih vodili Mariborčani s 3-2, tako da sta tudi na tej tekmi odločala obračuna dvojic. Odločilno točko za zmago s 4-3 sta priigrala Miha VELIČKI in Nika RADIŠIČ.

Za Mariborčane so točke osvojili Miha VELIČKI, Borut ŠRAJ in Anja GAL ter dvojica Velički/Radišič, za Ljubljančane pa so bili uspešni Matic DIMIC, Marija VIČIČ in dvojica Maj TOMAC in Tina CVETKOVIČ.

V nedeljskem finalu se bodo za naslov državnih prvakov v Mariboru merili domači ŽTK in gostje, igralci in igralke TK Triglav iz Kranja.

Tekma se bo začela ob 10. uri. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist Atp Challengerja v Panama Cityu, v Charlestonu slovenski polfinale v konkurenci dvojic

bm, 05.04.2018

Blaž ROLA se je odločil, da ta konec tedna ne bo pomagal slovenski reprezentanci na srečanju Davisovega pokala s Turčijo pač pa bo poskušal nabrati čim več točk na ATP Challengerju v Panami, ki bi mu zagotovile nastop v kvalifikacijah Roland Garrosa. Zaenkrat je pri uresničitvi te namere na odlični poti saj se je uvrstil v polfinale.

Blaž je izkoristil relativno ugoden žreb v začetnih dveh krogih in brez večjih težav je napredoval v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu premagal s 6-3 6-2 premagal nemškega kvalifikanta, Petra TOREBKA, 496. igralca lestvice ATP. Blaž je tekmo brez težav dobil z rezultatom 6-3 6-2, po uri in četrt igre. Ob dobrem serviranju, izgubil je le 12 točk na svoj začetni udarec, je nasprotniku štirikrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil le enkrat. O Blaževi premoči priča razmerje osvojenih točk (63-43).

V četrtfinalu se je pomeril s 3. nosilcem, 26-letnim Nemcem Yannickom HANFMANNOM, 121. igralcem lestvice ATP in po nekoliko slabšem začetku, ko je v prvem nizu dvakrat izgubil začetni udarec, z dobro igro v drugem in tretjem nizu na koncu slavil s 3-6 6-4 6-4. V drugem nizu je nasprotniku odvzel servis enkrat, v tretji pa dvakrat. Blaž je imel odličen izkoristek prvega servisa (77 %), nasprotniku pa je zabil tudi 7 asov. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 91-86.

V spodnji polovici žreba ni več nobenega postavljenega igralca, izpadel je tudi že 2. nosilec Dutra Silva, tako da bo Blaž zdaj igral z leto dni mlajšim, 26-letnim Argentincem Andreo COLLARINIJEM, 241. igralcem lestvice ATP, ki je, tako kot Rola, levičar. Collarini je letos na turnirjih, ki jih je odigral dosegel 2 zmagi in doživel 4 poraze.

Blaž je na šestih turnirjih zmagal trinajstkrat in šestkrat izgubil. Bil je polfinalist v Bangkoku in finalist v Qujingu.

Na WTA turnirju v Charlestonu (800.000 $) se bosta v polfinlu konkurence dvojic pomerili Katarina SREBOTNIK, ki igra z Rusinjo Allko KUDRYAVTSEVO in Andreja KLEPAČ s svojo stalno parnerko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ. Slednji sta se v polfinale uvrstili brez boja po predaji srečanja s strani Sare Errani in Lare Arruabarena, Srebotnikova in Kudryavtseva pa sta s 7-5 6-2 izločili 2. nosilki Bethanie Mattek Sands in Andrejo Sestini Hlavackovo. TUKAJ.

V soboto in nedeljo v Portorožu Slovenija na pesku favorit proti Turčiji

gb, 04.04.2018

V boju za obstanek v 2. evro-afriški skupini Davisovega pokala, se bo ta konec tedna (sobota 7. in nedelja 8. aprila) slovenska teniška reprezentanca v Portorožu pomerila s turško. Za razliko od največjega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, bodo tekme Davisovega pokala potekale na peščenih igriščih ŠRC Marina.br>
Slovenija je zapravila možnosti za boljšo uvrstitev na februarskem dvoboju v Mariboru proti Poljski, Turki pa so gladko, prav tako doma, izgubili proti Zimbabveju. Obe reprezentanci se pred začetkom tekmovalne sezone Davisovega pokala nista nadejali boju za obstanek v 2. evro-afriški skupini, a objokovati trenutnega stanja ne gre, saj bo poraženec padel v najnižji nivo moškega ekipnega tekmovanja.

Slovenski kapetan Miha Mlakar odkrito priznava, da se v ekipi nadejajo dveh zmag med posamezniki Aljaža Bedeneta, ki v Portorožu ne bi smel imeti težjega dela, še posebej zato, ker je prvi slovenski lopar pred mesecem in pol odlično nastopil na dveh južno ameriških turnirjih. Za končno zmago bo potrebno zmagati v igri posameznikov ali igri dvojic. Miha Mlakar potrjuje: »Igramo doma in tu se počutimo dobro. Tudi peščena podlaga je manjša prednost, ker Turki ne igrajo veliko na pesku. Če bi gledali le uvrstitve na lestvici ATP, potem so favoriti Turki, ker sta oba najboljša višje uvrščena od naših treh, Razborška, Kočevar Dešmana in Urbanije. Ne vem še kdo, ampak eden od teh treh bo moral zmagati t.i. živo tekmo. Tudi za dvojice imamo nekaj idej, a počakajmo do žreba. Sem pa prepričan, da lahko Nik, Tom ali Mike, ob dobri dnevni formi premagajo ali Cema Ilkela (255. ATP), zagotovo pa Altuga Celikbileka (470.). Aljaževa prisotnost dobro vpliva na ostale naše, saj lahko napredujejo in dvignejo kakovostno raven, kar bo pomagalo v obračunu proti Turkom.«

Nekaj težav s poškodbo noge ima Bedene, v tem gre tudi iskati poraz v 1. krogu Miamija, a je magnetna resonanca pokazala, da gre celjenje h koncu. O Aljažu prav veliko v turškem taboru niso govorili, češ, da on ni iz njihovega sveta, saj igra samo velike ATP turnirje. Turki so se tri tedne pripravljali v Antalyi, kjer je bilo nekaj turnirjev, med drugim tudi na peščenih igriščih, kjer se najbolje počuti Cem Ilkel, med tem ko so ostali igralci na »ti«, bolj kot ne, s trdo podlago.

Kapetan Haluk Akkoyun je celoten pritisk dal na slovenska pleča: »Dobro poznamo slovenske igralce, saj se z našimi srečujejo na turnirjih nižjega ranga. Bedene je tu seveda izvzet. V Portorožu je lepo, le da je dokaj hladno. Povsem drugače kot v naši Antalyi. Slišal sem, da bo v soboto in nedeljo lepo vreme, kar mi vliva dobro voljo. Mislim, da je Slovenija na pesku boljša.«

Žreb tekmovalnih parov bo v petek ob 14. uri v hotelu Lucija, sobotni dan se bo začel ob 12. uri, nedeljski pa ob 11.

Foto: Vid Ponikvar

TUKAJ.

V Charlestonu hitro slovo Polone Hercog, v igri v konkurenci dvojic ostajata Srebotnikova in Klepačeva, V Montereyu v drugi krog dvojic Jakupovićeva

bm, 04.04.2018

Na ženskem WTA turnirju v Charlestonu (800.000 $) se je prva od Slovenk poslovila Polona HERCOG. V drugem krogu je igrala s 14. nosilko Francozinjo Alize CORNET, 38. igralko lestvice WTA ter po uri in dvajsetih minutah igre izgubila z 2-6 3-6. Hercogova ni izkoristila svojega močnega orožja, servisa, saj ga je izgubila štrikrat, še devetkrat pa priložnosti za break Cornetova ni izkoristila. Na drugi strani si je Hercogova priigrala le dve priložnosti za break in eno izkoristila. Sicer pa je bila Cornetova v igri precej bolj zanesljiva, z manj neprisiljenimi napakami, ki so se Hercogovi vse prevečkrat prikradle tako na forhand kot na backhand strani.

Hercogova se bo morala zadovoljiti s 30 WTA točkami in 4.898 $ denarne nagrade.

Na turnirju v konkurenci dvojic ostajata Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki sta se s soigralkama uvrstili v četrtfinale.

Na WTA trurnirju v Monterreyu se je v drugi krog konkurence dvojic uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ. S soigralko iz Rusije Irino KROMACHEVO sta v prvem krogu s 6-2 6-2 premagali Argentinko Nadio PODORSKO in Indijko Prarthano THOMBARE. TUKAJ.

Nina Potočnik v Antalyi in Tamara Zidanšek na Sardiniji začeli z zmago, Kaja Juvan se poslavlja po prvem krogu

bm, 04.04.2018

Nina POTOČNIK nastopa na turnirju ITF (15.000 $) v Antalyi, nastope pa je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-1, v nekaj več kot uro trajajoči tekmi, premagala madžarsko kvalifikantko, 22-letno Szabino SZLAVIKOVICS.Tamara ZIDANŠEK, ki je tretja nosilka turnirja ITF v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) se je v prvem krogu glavnega turnirja pomerila z 21-letno Italijanko Martino COLMEGNA, 463. igralko lestvice WTA. Zidanškova je bila boljša s 7-5 6-1. V drugem krogu bo igrala z 22-letno Belgijko Kimberley ZIMMERMANN (314). Zimmermanovo je prejšnji teden v prvem krogu na istem prizorišču premagala naša Kaja Juvan.

Na istem turnirju je še drugi teden nastopila Kaja JUVAN. Tudi tokrat je bila uspešna v kvalifikacijah in se je uvrstila v glavni žreb, potem ko je v prvem krogu brez težav s 6-3 6-1 odpravila 20-letno Italijanko Vereno MELISS, 936. igralko lestvice WTA, v drugem pa je bila s 6-2 6-4 boljša še od 23-letne Belgijke Marie BENOIT, 356. igralke lestvice WTA. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s kvalifikantko, 27-letno v Ukrajini rojeno Italijanko Anastasio GRYMALSKO (334). Juvanova je srečanje po uri in tričetrt igre izgubila 3-6 4-6 in tako zamudila priložnost za osvojitev novih točk WTA, ki bi jo na lestvici pomaknile nekoliko višje. Juvanova je petkrat izgubila začetni udarec, nasprotnica samo trikrat, bolj kot to pa so bile usodne neprisiljene napake, ki jih je bilo preveč za boljši izid.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu bi kot 1. nosilka morala nastopiti Nastja KOLAR, a je nastop odpovedala, tako da jo je nadomestila srečna poraženka.. TUKAJ.

Metka Komac četrtfinalistka v Sibiu, Živa Falkner v četrtfinalu Piestanya

bm, 02.04.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu v posamični konkurenci v igri ostaja samo Živa Falkner, ki se je po zmagi s 6-4 6-0 nad češko kvalifikantko Katerino Mandelikovo uvrstila v tretji krog. Tu bo igrala s 7. nosilko, Poljakinjo Weroniko Falkowsko.

Pri fantih je v prvem krogu glavnega turnirja Filip Jeff Planinšek s 6-4 3-6 6-2 premagal Italijana Fabrizia Andalora, v drugem pa je s 3-6 5-7 izgubil z 8. nosilcem, Poljakom Michalom Mikolo. V prvem krogu je bil uspešen tudi kvalifikant Miha Velički, ki je bil s 4-6 6-3 7-6(4) boljši od Slovaka Kristofa Minarika. Tudi on je v drugem krogu izgubil. S 6-4 6-2 ga je premagal Švicar Henry Von Der Schulenburg.

Pri dekletih je v prvem krogu zmagala Pia Lovrič, ki je s 6-2 6-2 premagala Finko Ello Haavisto, medtem ko sta Tina Cvetkovič in Sheila Glavaš uvodno srečanje izgubili. Tudi Lovričeva se je v drugem krogu poslovila. S 6-7(4) 6-3 6-3 jo je premagala 6. nosilka, Madžarka Adrienn Nagy.

V konkurenci dvojic sta se Planinšek in Velički uvrstila v četrtfinale.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Sibiu v Romuniji je Metka Komac v prvem krogu s 4-6 6-3 6-4 premagala 17-letno Romunko Carmen Roaxno Manu, 281. mladinko sveta in se uvrstila v drugi krog, kjer je bila prav tako uspešna. S 6-3 6-7(4) 6-2 je premagala romunko Alexandro Petric in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo igrala s Srbkinjo Tamaro Malešević.

Na ITF turnirju 5. ranga v Nišu sta uvodni srečanji izgubila Zala Ule in Matic Dimic.

Na fotografiji slovenska odprava v Piestnayu TUKAJ.

Polona Hercog, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik uspešne v Charlestonu

bm, 02.04.2018

Polona HERCOG se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 800.000 $ v Charlestonu uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je bila s 6-1 6-4 boljša od 24-letne kvalifikantke iz Belgije Maryne ZANEVSKE,166. igralke lestvice WTA. Hercogova je dobro servirala, začetni udarec je sicer izgubila dvakrat, a je nasprotnici servis odvzela kar petkrat, kar je zadostovalo za gladko zmago, za katero je potrebovala uro in pol. V drugem krogu se bo pomerila s 14. nosilko, 28-letno Francozinjo Alize CORNET, trenutno 37. igralko sveta. Igralki se odlično poznata saj bo to že njuno šesto medsebojno srečanje, v dosedanjih pa je bila Francozinja uspešnejša in vodi s 4-1. Nazadnje sta igrali leta 2016 v Wimbledonu.

V Charlestonu sta tudi obe naši najboljši igralki v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Klepačeva, ki tudi tokrat igra s Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ je že nastopila in to uspešno. V prvem krogu sta bili s Sanchezovo s 6-1 6-3 boljši od Američanke Abigail SPEARS in Poljakinje Alicje ROSOLSKE.

Srebotnikova, ki gra v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO je v prvem krogu igrala proti Američanki Nicole MELICHAR in Čehinji Kveti PESCHKE. Slovensko ruski par je bil boljši s 6-1 4-6 10-8.

TUKAJ.

Blaž Rola danes v drugem krogu Paname, Dalila Jakupović izgubila v prvem krogu Monterreya

bm, 02.04.2018

Na ATP Challengerju v Panama Cityu (50.000$+H) se je Blaž ROLA brez težav uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-2 po vsega uri igre premagal Američana, 20-letnega in 210 cm visokega Reillya OPELKO, 209. igralca lestvice ATP. Opelka se je zanašal izključno na svoj servis, v igri pa je bil povsem nenevaren. V prvem nizu je izgubil začetni udarec v osmi igri, kar je pomenilo tudi izgubo prvega niza, v drugem nizu pa je začetni udarec izgubil kar trikrat, tako da Blažu ob dobrem serviranju ni bilo težko srečanja pripeljati do uspešnega zaključka. Opelka je namreč na returnu v srečanju osvojil vsega sedem točk, kar na drugi strani pomeni, da je imel Blaž ob izgubljenem enakem številu točk izkoristek prvega servisa kar 92 %.

Blaž ima tudi v drugem krogu dober žreb saj se bo pomeril s kvalifikantom, Nemcem Petrom TOREBKOM, 496. igralcem lestvice ATP. Tekmo boste lahko spremljali od približno 20.30 ure v LIVE STREAMU .

Še tretjo zmago v kvalifikacijah in osmo na zadnjih osmih srečanjih je v Monterreyu dosegla Dalila JAKUPOVIĆ. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ je v finalu kvalifikacij s 6-2 7-5 premagala 25-letno Američanko Sabrino SANTAMARIA in se uvrstila v glavni žreb.

Jakupovićeva je v prvem krogu glavnega turnirja igrala z 28-letno Švicarko Stefanie VOEGELE, 124. igralko lestvice WTA in izgubila s 3-6 4-6 po uri in petih minutah igre. TUKAJ.

Simon Javoršek prvič na zmagovalni stopnički, pri dekletih najboljša Pia Lovrič

bm, 02.04.2018

V Kopru se je v organizaciji domačega teniškega kluba končalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji do16 let, ki šteje za pokal Zala.

Pri fantih se je prvega naslova v karieri razveselil Simon JAVORŠEK (Maja), ki je v finalu s 6-3 1-6 6-2 premagal Tilna KOVAČA (Šentjur). Javoršek je v polfinalu s 7-6(5) 6-0 izločil Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe), Kovač je bil s 6-2 7-5 boljši od Taja DOLENCA (Medvode).

Pri dekletih je turnir zanesljivo osvojila Pia LOVRIČ (Domžale), ena naših najboljši mladink, ki je suvereno opravila z vsemi nasprotnicami. V finalu je s 6-1 6-1 ugnala domačinko Tino KOMAC (Koper), ki je v polfinalu presenetljivo s 6-0 1-6 6-2 izločila Mašo VIRIANT (Radom). Lovričeva je bila v polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Anali KOČEVAR (Medvode).

B turnir fantov je osvojil Mark BOLE (Ltc). V finalu je s 6-4 6-2 premagal Andraža RENERJA (Tr-Kr).

V konkurenci dvojic so s turnirjem končali fantje. Zmagovalca sta Marsel ŽNUDERL in Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-2 6-0 premagala Nejca ŠKORJANCA (Šplus) in Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe).

Dekleta so finale odigrala v torek, trunri ap sta osvojili Lina BOŽIČNIK (Maja) in Pia POGLAJEN (AsLit), ki sta v finalu s 7-6(1) 7-5 premagali Tino KOMAC (Koper) in Nežo ULE (Talos).

Na fotografiji: finalistke konkurence dvojic TUKAJ.

V Kranju konec tedna na pripravah mladi teniški upi

bm, 02.04.2018

Na enodnevnih pripravah so se konec tedna v Kranju zbrali mladi teniški upi, ki stopajo na pot tekmovalnega tenisa. Kapetan mladinskih reprezentanc Marko Por je na priprave povabil igralce in igralke stare do 12 let, ki zasedajo vrh slovenskih teniških lestvic v tej starostni kategoriji.

Priprav so se udeležili dečki Žiga Švec, Mak Mikovič, Miha Bajželj, Luka Videnovič, Marko Požonec, Vid Mohar, Mark Bernard in Luka Albreht ter deklice Tinkara Vraničar, Zala Vnuk, Ana Tara Praček, Nala Kovačič, Lija Mumlek, Julija Bogatin, Neža Rogl in Lara Flerin. TUKAJ.

Lestvica WTA prinesla lep skok Dalili Jaupović, Nastji Kolar in Veroniki Erjavec, bolje tudi fantje

bm, 02.04.2018

Danes objavljena lestvica WTA našim igralkam, ki so uspešno nastopale na zadnjih turnirjih ITF, prinaša napredovanje po lestvici proti njihovim najboljšim dosežkom. Kljub porazu v prvem krogu turnirja WTA v Miamiju je Polona HERCOG pridobila tri mesta in je ta teden 83. igralka sveta. Kar 27 mest je pridobila druga Slovenka na tej lestvici Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je s 144. mestom zelo približala lanskoletni najboljši uvrstitvi v karieri, ko je bila na 129. mestu. Prav tako 27 mest je pridobila Nastja KOLAR po uspešnih nastopih v Egiptu, a ji do najboljše uvrstitve v karieri manjka še precej. Ta teden je na 384. mestu, ko ji bodo pripisali še točke za zadnjo zmago ta konec tedna se bo povzpela še za nekaj mest.

59 mest višje je tudi Veronika ERJAVEC, ki je po dobrih nastopih v Turčiji napredovala na 831. mesto, kar je njen najboljši dosežek v karieri.

Na lestvici ATP ostajata Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ na 48. oz. 127. mestu, vsi ostali pa so napredovali. Blaž ROLA je pridobil 22 mest in je napredoval na 193. mesto, sledijo pa Nik RAZBORŠEK na 787. (+33), Tom KOČEVAR DEŠMAN na 889. (+3), Mike URBANIJA na 963. (+56) mestu.

Mladinski lestvici ITF in TE bosta obnovljeni v torek. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Montereyu še drugič uspešna v kvalifikacijah, danes nastopi Polone Hercog, Kaje Juvan in Blaža Role (live stream)

bm, 02.04.2018

Na ženskih WTA turnirjih imamo ta teden štiri predstavnice. Dalila JAKUPOVIĆ uspešno nastopa v kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 250.000 $ v Monteryu in se je uvrstila v finale kvalifikacij. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-3 premagala 22-letno Rusinjo Irino KROMACHEVO, 197. igralko lestvice WTA, v drugem krogu je bila s 6-4 7-6(6) boljša od 23-letne Švedinje Cornelie LISTER, 418. igralke lestvice WTA. Za Jakupovićevo je to že sedma zaporedna zmaga. Za nastop v glavnem turnirju bo morala zmagati še enkrat, na poti pa ji bo stala 25-letna Američanka Sabrina SANTAMARIA, 433. igralka lestvice WTA, ki je v drugem krogu izločila 2. nosilko, Japonko Miyu KATO.

Ta teden bo nastopila tudi Polona HERCOG in sicer na WTA turnirju v Charlestonu, ki ima nagradni sklado 800.000 $. V prvem krogu glavnega žreba bo igrala s kvalifikantko, 24-letno, v Ukrajini rojeno Belgijko Maryno ZANEVSKO, 166. igralko sveta. Doslej sta se pomerili dvakrat, obakrat pa je bila prepričljivo boljša Hercogova, ki je Zanevski skupaj oddala vsega pet iger. Tekma bo ob okrog 20. ure.

Na ATP Challengerju v Panami bo nastopil Blaž ROLA, ki bo v prvem krogu igral s 7. nosilcem, na lestvici ATP uvrščenim 11 mest pred njim, 20-letnim Američanom Reillyem OPELKO. Srečanje lahko od 18. ure spremljate v LIVE STREAMU .

V Charlestonu bosta v konkurenci dvojic nastoipili tudi Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli tudi ta teden nastopata Kaja JUVAN in Tamara ZIDANŠEK. Juvanova je morala v kvalifikacije, kjer bo v prvem krogu igrala z 20-letno Italijanko Vereno MELLIS (936). TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.