Simon Javoršek prvič na zmagovalni stopnički, pri dekletih najboljša Pia Lovrič

V Kopru se je v organizaciji domačega teniškega kluba končalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji do16 let, ki šteje za pokal Zala.

Pri fantih se je prvega naslova v karieri razveselil Simon JAVORŠEK (Maja), ki je v finalu s 6-3 1-6 6-2 premagal Tilna KOVAČA (Šentjur). Javoršek je v polfinalu s 7-6(5) 6-0 izločil Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe), Kovač je bil s 6-2 7-5 boljši od Taja DOLENCA (Medvode).

Pri dekletih je turnir zanesljivo osvojila Pia LOVRIČ (Domžale), ena naših najboljši mladink, ki je suvereno opravila z vsemi nasprotnicami. V finalu je s 6-1 6-1 ugnala domačinko Tino KOMAC (Koper), ki je v polfinalu presenetljivo s 6-0 1-6 6-2 izločila Mašo VIRIANT (Radom). Lovričeva je bila v polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Anali KOČEVAR (Medvode).

B turnir fantov je osvojil Mark BOLE (Ltc). V finalu je s 6-4 6-2 premagal Andraža RENERJA (Tr-Kr).

V konkurenci dvojic so s turnirjem končali fantje. Zmagovalca sta Marsel ŽNUDERL in Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-2 6-0 premagala Nejca ŠKORJANCA (Šplus) in Patrika KUMRA ŠPEGLA (ŠtkVe).

Dekleta so finale odigrala v torek, trunri ap sta osvojili Lina BOŽIČNIK (Maja) in Pia POGLAJEN (AsLit), ki sta v finalu s 7-6(1) 7-5 premagali Tino KOMAC (Koper) in Nežo ULE (Talos).

Na fotografiji: finalistke konkurence dvojic