Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Nik Razboršek v Antalyi do tretjega naslova v karieri

bm, 29.4.2018

Nik Razboršek je na Futuresu v Antalyi (15.000 $) osvojil svoj tretji naslov v karieri. V finalu je s 6-3 6-4 premagal 8. nosilca, Ukrajinca Artema Smirnova, 551. igralca lestvice ATP. Nik je za zmago v srečanju, v katerem je nasprotniku petkrat odvzel začetni udarec potreboval uro in štirideset minut, v osvojenih točkah pa je bil na koncu boljši z 59-52. V finalu je odigral osmo tekmo na turnirju, saj si je moral nastop v glavnem turnirju priigrati v kvalifikacijah. To daje njegovemu dosežku zagotovo še dodatno težo. Tudi sicer je z vsemi nasprotniki opravil dokaj gladko, le v prvem krogu glavnega turnirja je moral Avstrijcu Erlerju prepustiti en niz.

Nik se je v preteklosti večkrat ubadal s poškodbami, kar mu je preprečevalo kontinuirano nastopanje na turnirjhih, tako da se je moral vedno znova pobirati in vračati skoraj iz začetka. V začetku leta 2014 je bil najvišje v karieri na 514. mestu, po težavah s poškodbami pa je leto končal kar 1000 mest nižje na 1516. mestu.

Zagotovo mu je k dvigu samozavesti pomagala izjemno pomembna zmaga na tekmi Davisovega pokala proti Turčiji, ko je osvojil odločilno peto točko ter Sloveniji zagotovil obstanek v II. EA kakovostni skupini najprestižnejšega moškega ekipnega teniškega tekmovanja.

Čestitamo !

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.