Blaž Rola izpadel v drugem krogu Sarasote

Blaž Rola je v Sarasoti na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $ nastope končal v drugem krogu. Nasprotnik je bil 20-letni ameriški velikan, 210 cm visok Reilly Opelka, 211. igralec lestvice ATP. Američan je po uri in pol igre zmagal s 7-6(6) 6-3. V tekmi dveh odličnih serverjev je Opelka dosegel kar 13 asov, na svoj prvi začetni udarec pa je v srečanju izgubil samo 6 točk (izkoristek prvega servisa je imel 86 %). V srečanju smo tako videli samo en break, ki ga je v drugem nizu dosegel Opelka. Blaž je priložnost, da bi obrnil potek srečanja sebi v prid zapravil v prvem nizu, ko je imel v podaljšani igri pri vodstvu s 6-3 tri zaključne žoge za osvojitev niza, a ni uspel nobene izkoristiti. Opelka je namreč dobil pet zaporednih točk, od tega štiri na svoj servis, in podaljšano igo z 8-6. Blaž je dobil 8 ATP točk in 1720 $ denarne nagrade.

V prvem krogu je Blaž igral s 30-letnim Italijanom Andreo Arnaboldijem, 222. igralcem lestvice ATP. Arnaboldi je srečanje bolje odprl in v prvem nizu Blažu dvakrat odvzel začetni udarec ter niz dobil s 6-3. Tudi v drugem nizu je kazalo na uspeh Italijana saj je z breakom povedel s 3-0. Blaž se je z re-breakom vrnil v igro in v nadaljevanju dobil podaljšano igro drugega niza ter izid izenačil na 1-1. V tretjem nizu je Blaž odlično serviral, izgubil samo osem točk na svoj servis, Arnaboldiju ob tem odzel servis enkrat, to pa je bilo dovolj za končno zmago s 3-6 7-6(6) 6-3. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Blaž pa je bil na koncu v točkah boljši s 108-99.

Blaž nadaljuje ameriško turnejo v Tallahasseeju na ATP turnirju z nagradnim skladom 75.000 $, kjer je lani zmagal.