Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tamara Zidanšek osvojila turnir v Santa Margheriti Di Puli, Nina Potočnik prekratka za zmago v Antalyi

bm, 8.4.2018

V Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je Tamara ZIDANŠEK še petnajstič v karieri stopila na najvišjo stopničko turnirja ITF. Njena finalna nasprotnica je bila italijanska kvalifikantka, 27-letna Anastasia GRYMALSKA, 334. igralka lestvice WTA, ki v finalni tekmi ni imela nobenih možnosti za uspeh. Zidanškova je bila boljša s 6-3 6-1, najboljšo igro na turnirju pa je prihranila prav za konec.

Na ITF turnirju v Antalyi (15.000$) je po odlični seriji štirih zmag Nina POTOČNIK morala v finalu priznati premoč 21-letni Rusinji Varvari FINK, 689. igralki lestvice ITF. V dokaj izenačenem srečanju je Potočnikova šestkat izgubila začetni udarec, sama ga je nasprotnici odvzela štirikrat, a je ostalo še deset priložnosti za odvzem servisa neizkoriščenih in verjetno gre tudi tu iskati delni vzrok za poraz. Ne glede na to pa je za 21- letno Ptujčanko to po polfinalu v Antalyi naslednji odličen rezultat letos, ko je odigrala 11 srečanj in osemkrat zmagala ter trikrat izgubila. V karieri je osvojila dva turnirja ITF, oba leta 2017. Trenutno na lestvici WTA zaseda 457. mesto.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.