Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog za tretji naslov v karieri s Francozinjo Parmentier, Tamara Zidanšek v finale kvalifikacij v Rabatu, Andreja Klepač ostala brez finala dvojic v Stuttgartu

bm, 29.4.2018

Polona Hercog se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Carigradu uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-4 6-2 premagala 22-letno Grkinjo Mario Sakkari, 48. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in pol, Hercogova pa je zelo dobro servirala saj nasprotnici ni prepustila nobene igre na svoj servis, na drugi strani pa je dosegla tri breake za gladko zmago in uvrstitev v finale.

V finalu bo v nedeljo ob 16. uri igrala z 32-letno Francozinjo Pauline Parmentier, 122. igralko lestvice WTA.

Za Hercogovo je odličen prvi del sezone v katerem je osvojila nekaj manjših turnirjev z nagradnim skladom 60.000$ in 25.000 $, prvič po Bastadu 2012 pa se je uspela ponovno uvrstiti v finale WTA turnirja. V finalih je doslej nastopila štirikrat, dva turnirja je osvojila, še dvakrat je v finalu izgubila. To je lepa priložnost za tretji naslov v karieri, saj je Polona očitno v odlični formi, dosežki na turnirju v Budimpešti pa so ji zagotovo dali novo dozo samozavesti, ki je potrebna za največje dosežke.

Na ženskem WTA turnirju v maroškem Rabatu je Tamara Zidanšek kvalifikacisjke nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 3-6 6-4 premagala Nizozemko Bibiane Schoofs. V drugem krogu je igrala s 23-letno Belgijko Marie Benoit, 366. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-2 6-2. V finalu kvalifikacij se bo pomerila z zmagovalko srečanja med Madžarko Fanny Stollar in Belgijko Maryno Zanevsko.

Na WTA turnirju v Stuttgartu se Andreji Klepač in Marii Jose Martinez Sanchez ni uspelo uvrstiti v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta ju s 7-5 6-3 presenetili Američanka Raquel Atawo in Nemka Anna Lena Groenefeld.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.