Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Bor Artnak polfinalist in finalist v Tirani, Lun Obrul in Aljaž Kirbiš četrtfinalista v Vinkovcih

bm, 12.4.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Tirani se je Bor Artnak uvrstil v polfinale med posamezniki in v finale v konkurenci dvojic. Med posamezniki je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagal Francoza Cosma Rollanda De Ravela in se bo v polfinalu pomeril s Srbom Nikolo Jovanovićem. Uspešen je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralcem Matijo Samardžićem s 5-7 6-2 10-5 izločila našega Tristana Flandra, ki je igral v paru z Britancem Nicolasom Philibertom. V polfinalu konkurence dvojic sta izgubili Pia Marija Rebec in Brina Šulin. S 6-3 6-2 sta ju premagali Rusinja Arina Valitova in Francozinja Emma Jouy.

Na turnirju Tennis Europe v Vinkovcih, tudi tu nastopajo štirinajstletniki, sta se v četrtfinale uvrtstila Aljaž Kirbiš, ki je s 6-2 6-3 premagal Srba Juraja Obtulovića in Lun Obrul, ki je bil s 6-7(3) 6-0 6-2 boljši od Francoza Quentina Lamothe. V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstili Lun Obrul s soigralcem iz Srbije Zoranom Ludoskim ter dvojica Maj Premzl in Aljaž Kirbiš. Med deklicami sta v četrtfinalu izgubili Petja Drame in Ana Lanišek.

Na Pecinem memorialu v Pančevu, turnirju do 16 let, je v tretjem krogu izgubil Gal Emeršič Potočnik. S 6-0 3-6 6-2 ga je premagal Srb Stefan Popović. V konkurenci dvojic sta se Gal in Sebastian Dominko uvrstila v polfinale.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.