Polona Hercog zmagala, Dalila Jakupović izgubila v Carigradu. Pia Čuk uspešna v Hammametu, Nika Radišič v Tučepih

Popoldne je v Carigradu nastopila Polona Hercog ki je poravnala račune z Belorusinjo, 19-letno Iryno Sabalenka s katero je izgubila na prejšnjem turnirju v Luganu. Hercogova je bila tokrat prepričljivo boljša in je slavila s 6-2 7-5. V drugem nizu je Sabalenka v deseti igri sicer imela set žogo na Polonin servis, a je ni uspela izkoristiti, v naslednji enajsti igri pa ji je Hercogova odvzela servis, nato pa zanesljivo dobila še zadnjo, dvanajsto igro in se veselila uvrstitve v drugi krog.

Dalila Jakupović, ki je uspešno prestala kvalifikacije na WTA turnirju v Carigradu je izgubila uvodno srečanje glavnega turnirja. S 7-5 6-0 jo je po uri in tričetrt igre premagala 7. nosilka, Romunka Irina Camelia Begu. Dalila je slabo servirala, začetni udarec je izgubila šestkrat, izkoristek drugega servisa pa je imela le 35 %. Romunka je bila v točkah boljša z 79-58.

Z zmago je nastope na drugem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $), prejšnji teden je bila četrtfinalistka, začela Pia Čuk. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala Francozinjo Emeline Dartron.

Na ITF turnirju (15.000 $) v Tučepih je Nika Radišič po treh zmagah v kvalifikiacijah zmagala še četrtič, tokrat v glavnem turnirju. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Bojano Klincov. Nastop se ni posrečil Veroniki Erjavec. V uvodnem nastopu je namreč po nekaj manj kot dveh urah in pol igre s 6-2 3-6 5-7 izgubila s 5. nosilko, 30-letno Ani Mijacika, 617. igralko lestvice WTA.