Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Slovensko finale na WTA turnirju dvojic dobila Katarina Srebotnik in osvojila 38. turnir ženskih dvojic

bm, 9.4.2018

Na ženskem WTA turnirju z nagradnim skladom 800.000 $ v Charlestonu smo dočakali slovensko finale v konkurenci dvojic. V finalu sta se pomerili naši najboljši igralki dvojic Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ in Katarina SREBOTNIK, ki igra v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO.

Klepačeva in Martinezova sta v polfinalu s 6-4 6-0 premagali Romunko Mihaelo BUZARNESCU in Britanko Heather WATSON, polfinalni nasprotnici Srebotnikove in Kudryavtseve pa sta bili Ukrajinka Kateryna BONDARENKO in Srbkinja Aleksandra KRUNIĆ. Srebotnikova in Kudryavtseva sta zmagali s 7-5 6-2.

Katarina in Alla sta bili v finalu boljši s 6-3 6-3. Za Srebotnikovo je to že 47. osvojeni turnir v karieri, še širikrat je zmagala med posameznicami in petkrat med mešanimi dvojicami.V konkurenci ženskih dvojic je bil to zanjo že 80. finale. Nazadnje je osvojila turnir lani aprila v Stuttgartu.

Čestitamo!

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.