Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Brina Šulin izvrstni v Albaniji. Vsi trije finalisti, Brina in Pia Marija tudi zmagovalki dvojic

bm, 20.4.2018

Slovenska odprava deklic in dečkov je v Tirani že pred zaključkom turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let poskrbela za slovensko slavje, saj bomo pri deklicah spremljali slovensko finale med Pio Marijo Rebec in Brino Šulin, pri dečkih je še drugi teden zapored finalist Bor Artnak, Pia Marija in Brina pa sta že osvojili turnir dvojic.

Bor Artnak je v polfinalu s 4-6 6-0 6-2 premagal turškega kvalifikanta Kerema Ozlaleja in se bo za drugi zaporedni naslov še drugič v finalu boril s 5. nosilcem, Francozom Leom Clauzelom. Na prvem turnirju prejšnji teden je Bor slavil v treh nizih.

Pri deklicah je Pia Marija Rebec v polfinalu s 6-4 5-1 (predaja) izločila 1. nosilko, Ukrajinko Kateryno Lazarenko , 40. igralko lestvice TE do 14 let in zmagovalko turnirja prejšnji teden. Brina Šulin je v drugem polfinalu s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, Turkinjo Billur Gonlusen, 107. igralko lestvice TE do 14 let. Za obe naši igralki je uvrstitev v finale daleč najboljši izid v kareieri na mednarodnih turnirjih.

Prvi naslov v karieri pa sta obe osvojili s prepričljivo zmago v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-3 6-2 premagali 3. nosilki, Ukrajinko Stanislavo Shulzhenko in Bolgarko Julio Zlatevo.

Čestitamo!

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.