Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene si je v Monte Carlu priigral tekmo z Rafaelom Nadalom (prenos v sredo okrog 14.30 na Sportklubu)

bm, 18.4.2018

Aljaž Bedene je na ATP turnirju serije 1000 v Monte Carlu v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagal srečnega poraženca Mirzo Bašića iz Bih. Aljaž je kljub tesnemu razultatu zanesljivo slavil, potem, ko je nasprotniku v prvem in drugem nizu po enkrat odvzel servis, v drugem nizu ga je enkrat izgubil tudi sam. A v pomembnih trenutkih je bil dovolj zbran tako, da ni dovolil presenečenja. V drugem nizu je prvi prišel do breaka, a je Bašiću uspelo izid izenačiti, pri izidu 6-5 pa je imel ob eni izmed dveh priložnosti za break v srečanju celo žogo za niz, a je Aljaž napad odbil in izenačil na 6-6. V podaljšani igri je Bašić povedel z 2-0, nato pa do konca osvojil le še točko.

Aljaž si je tako priigral drugi krog in srečanje s 1. nosilcem turnirja, Rafaelom Nadalom.

Tekma bo na sporedu v sredo okrog 14.30 ure, spremljali pa jo boste lahko na Sportklubu.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.