Na ITF turnirju v Subotici Tin Krstulovič in Tjaša Klevišar finalista med posamezniki, Krstulovič premagal Kovačevič v finalu dvojic, Klevišarjeva med dvojicami klonila v finalu

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici sta se Tin Krstulovič in Tjaša Klevišar uvrstila v finale konkurence posameznikov.

17-letni Tin , trenutno na lestvici ITF zaseda 854. mesto, je v polfinalu s 6-4 6-4 premagal vrstnika iz Srbije Stefana Ivića (1355) in se bo za prvi naslov na turnirjih ITF v karieri boril s 6. nosilcem, 14-letnim Srbom Hamadom Medjedovićem (677). Za Tina je to najboljši rezultat v karieri, saj se na dosedanjih 15. turnirjih še nikoli ni uvrstil dlje kot v osmino finala.

Za 16-letno Tjašo , trenutno 990. mladinko sveta, je to 9. nastop na turnirjih do 18 let, le enkrat doslej pa je nastopila v četrtfinalu. Tokrat si je z zmago 6-2 6-7(6) 6-0 nad Madžarko Luco Janosi prvič priigrala finale. Tjaša je sicer v odlični formi saj je v začetku meseca osvojila mednarodni turnir TE do 16 let na Reki.

Med posameznicami je izvrsten rezultat z uvrstitvijo v polfinale dosegla tudi Ema Horvat. V polfinalu jo je s 6-4 6-4 premagala Slovakinja Eszter Meri, ki bo v finalu nasprotnica Klevišarjeve.

Sicer pa so se v Subotici v konkurenci dvojic kar trije naši predstavniki uvrstili v finale. Pri fantih sta se za naslov med sabo pomerila Tin Krstulovič, ki je igral s Srbom Nemanjo Subanovićem in Marko Kovačevič, ki je moči združil s Poljakom Alanom Bojarskim. Na zmagovalno stopničko sta stopila Krstulovič in Subanović, ki sta v finalu zmagala s 6-1 6-4.

V finalu dvojic je pri dekletih že nastopila Tjaša Klevišar, ki je igrala v paru s Hrvatico Mateo Boderistanac. Finalno srečanje sta izgubili, saj sta ju s 6-3 6-2 premagali Madžarka Luca Janosi in Slovakinja Eszter Meri.