Lestvica WTA prinesla lep skok Dalili Jaupović, Nastji Kolar in Veroniki Erjavec, bolje tudi fantje

Danes objavljena lestvica WTA našim igralkam, ki so uspešno nastopale na zadnjih turnirjih ITF, prinaša napredovanje po lestvici proti njihovim najboljšim dosežkom. Kljub porazu v prvem krogu turnirja WTA v Miamiju je Polona HERCOG pridobila tri mesta in je ta teden 83. igralka sveta. Kar 27 mest je pridobila druga Slovenka na tej lestvici Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je s 144. mestom zelo približala lanskoletni najboljši uvrstitvi v karieri, ko je bila na 129. mestu. Prav tako 27 mest je pridobila Nastja KOLAR po uspešnih nastopih v Egiptu, a ji do najboljše uvrstitve v karieri manjka še precej. Ta teden je na 384. mestu, ko ji bodo pripisali še točke za zadnjo zmago ta konec tedna se bo povzpela še za nekaj mest.

59 mest višje je tudi Veronika ERJAVEC, ki je po dobrih nastopih v Turčiji napredovala na 831. mesto, kar je njen najboljši dosežek v karieri.

Na lestvici ATP ostajata Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ na 48. oz. 127. mestu, vsi ostali pa so napredovali. Blaž ROLA je pridobil 22 mest in je napredoval na 193. mesto, sledijo pa Nik RAZBORŠEK na 787. (+33), Tom KOČEVAR DEŠMAN na 889. (+3), Mike URBANIJA na 963. (+56) mestu.

Mladinski lestvici ITF in TE bosta obnovljeni v torek.