Tamara Zidanšek nadaljuje zmagovit pohod na Sardiniji, Blaž Kavčič še enkrat neuspešen na turnirju serije ATP

Tamara Zidanšek v Santa Margheriti Di Puli nadaljuje svoj zmagovit pohod na turnirju ITF (25.000 $). Po zmagi na turnirju, ki je potekal na istem prizorišču pretekli teden, je tudi ta teden nastope začela z zmago. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila stalna slovenska stranka na tem turnirju, 22-letna Belgijka Kimberley Zimmermann, 312. igralka lestvice WTA. Ta je še tretji teden zapored naletela na slovensko igralko in trejič izgubila. Tamara je bila, po zmagi v drugem krogu prejšnji teden, tokrat boljša že v prvem. Zmagala je s 6-2 6-3. Še en poraz je Belgijki pred dvema tednoma že v prvem krogu zadala Kaja Juvan. Zidanškova bo v drugem krogu igrala s 26-letno Nemko Anno ZAJA, 258. igralko lestvice WTA.

Kaja se je še tretjič zapored na Sardiniji uvrstila v glavni turnir. Danes je v finalu kvalifikacij s 6-2 6-2 premagala 15-letno Francozinjo, Salmo Djoubri, 826. igralko lestvice WTA. V prvem krogu bo igrala s 27-letno Francozinjo Myrtille Georges, ki na lestvici WTA sicer zaseda 189. mesto, a je trenutno v slabi formi, saj je na vseh treh turnirjih, ki jih je v preteklih treh tednih odigrala na Sardiniji izpadla že v prvem krogu.

Še enkrat več pa je bil v prvem krogu ATP turnirja neuspešen Blaž Kavčič, ki se nikakor ne uspe prebiti v naslednji krog. Tokrat ga je na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 557,050 $ v ameriškem Hustonu s 6-2 6-2 premagal 8. nosilec, 26-letni Američan Tennys Sandgren, 56. igralec lestvice ATP. Blaž je v vsakem nizu po dvakrat izgubil začetni udarec. Sandgren je odlično serviral, brez izgubljenega začetnega udarca je imel izkoristek servisa 73 %, zabil je šest asov, ob koncu pa je bil v točkah boljši z 59-34.