Polona Hercog ostaja pri dveh naslovih na turnirjih WTA, v Carigradu ji ni uspelo

Polona Hercog, naša najvišje uvrščena in zadnja leta tudi naša najboljša teniška igralka je na WTA turnirju v Carigradu naskakovala tretji naslov v karieri, a ostaja pri dveh, ki ju je osvojila v švedskem Bastadu.

V finalu je igrala z 32-letno Francozinjo Pauline Parmentier, trenutno 122. igralko lestvice WTA, ki pa v zadnjem času igra odlično in to je dokazala tudi v današnjem finalnem obračunu, ki ga je dobila s 6-4 3-6 6-3. V srečanju, ki je trajalo dve uri in 13 minut je Francozinja po dobljenem prvem in izgubljenem drugem nizu v tretjem z izgubljenim servisom zaostajala z 1-2, a Hercogovi prednosti ni uspelo zadržati, v nadaljevanju je kar trikrat izgubila svoj začetni udarec in Permantierjeva se je razveselila tretjega naslova v karieri. Prva dva je osvojila v letih 2007 in 2008, z današnjo zmago pa je izid na medsebojnih srečanjih izenačila na 1-1. Izkušena Francozinja je sedem sezon končala med najboljšimi 100 igralkami na svetu, najvišje pa je bila leta 2008, ko je bila 40. igralka sveta.

Za Hercogovo je poleg dveh osvojenih trunirjev to tretji nastop v finalu v kareri, letos pa poleg Aucklanda, kjer je bila četrtfinalistka, najboljši dosežek na turnirjih serije WTA. Je tudi prva Slovenka, ki se je uspela v Carigradu uvrstiti v finale WTA turnirja. Turnir zapušča z denarno nagrado 21.400 $ in 180 WTA točkami, ki ji bodo na lestvici WTA prinesle napredovanje za 13 mest in prihodnji teden uvrstitev na 62. mesto.

Hercogova pot nadaljuje v Rabat, kjer je zaenkrat v kvalifikacijah na dobri poti proti glavnemu turnirju tudi Tamara Zidanšek. Hercogova je tudi že dobila nasprotnico in sicer 2. nosilko turnirja, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo