Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Dalila Jakupović v Bogoti s četrtfinalom do uspeha kariere, v dvojicah v polfinalu

bm, 14.4.2018

Trenutno druga Slovenka na lestvici WTA, 27-letna Dalila Jakupović se je na WTA turnirju v Bogoti, ki ima nagradni sklad 250.000 $ prvič v karieri uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 v uri in devetih minutah igre premagala bolgarsko kvalifikantko Elitso Kostovo. Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat. Ob koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 58-34.

Glede na to, da je v Bogoti en dan programa odplaknil dež, bi Jakupovićeva morala v istem dnevu odigrati še četrtfinalno tekmo, a je bila na koncu ta tekma prestavljena na soboto ob 16. uri. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko Magdo Linette iz Poljske.

Je pa s soigralko Irino Kromachevo zmagala zaigrala v četrtfinalu dvojic in se uvrstila v polfinale. Jakupovićeva in Kromacheva sta s 3-6 6-3 12-10 premagali Avstralko Priscillo Hon in Jano Sizikovo iz Rusije. V polfinalu bosta igrali s Španko Laro Arruabarrena in Amaričanko Alison Riske.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.