Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Na Ptuju zaključni obračuni na OP Zala do 16 let

bm, 23.4.2018

Ta konec tedna fantje in dekleta igrajo na Ptuju na OP do 16 let, ki šteje za pokal Zala. V konkurenci posameznikov je pri fantih v prvem krogu izpadel 4. nosilec Sebastian Dominko (ŽtkMb). S 7-5 6-2 ga je presenetil Filip Kaljevič (Ltc). Izgubil je tudi 6. nosilec Taj Dolenc (Medvode). Z 2-6 7-5 6-1 ga je premagal Jaka Protič Žakelj (ŽtkMb). Ostali nosilci z napredovanjem niso imeli težav. Kaljevič tudi v nadaljevanju igra odlično in se je kot edini nepostavljeni igralec uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagal Tilna Kovača (Šentjur) in se bo za napredovanje v finale zdaj pomeril s 1. nosilcem Blažem Vidovičem (Ptuj). Vidovič je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagal Jurija Maja Miklavca (Zklub). Polfinalist je tudi 2. nosilec, prav tako domačin Žiga Kovačič, ki je bil v četrtfinalu s 6-2 6-4 boljši od Simona Javorška (Maja). Za mesto četrtega polfinalista sta igrala Aljaž Jeran (Radomlje) in Miha Vetrih (Sl.Gradec). S 6-2 1-6 6-3 je bilo boljši Jeran.

V B turnirju sta že znana finalista. To sta Martin Topič (Ltc) in Vaal Urankar (Maja). Topič je s 7-6(4) 6-4 premagal Luko Markoviča (Maja), Urankar je bil s 6-1 6-4 boljši od Žige Bizjaka (Celje).

Pri dekletih sta prvi polfinalistki Tara Gorinšek (Ptuj), ki je s 6-2 6-0 izločila Mašo Viriant (Radomlje) in Hana Novak Bečirovič (TK_SB), kateri je srečanje predala Annika Planinšek (ŽtkMb). V zgornji polovici žreba sta polfinalistki 1, nosilka Taja Lončarič (Ptuj), ki je s 6-3 2-6 6-1 premagala 7. nosilko Nino Pliberšek (Ptuj) ter 8. nosilka Anali Kočevar (Medvode), ki je bila v drugem polfinalu s 3-6 6-0 7-5 boljša od 3. nosilke Line Božičnik (Maja).

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Blaž Vidovič in Žiga Kovačič ter Sebastian Dominko in Marsel Žnuderl.

Pri dekletih bodo v finbalu konkurence dvojic nastopile Tara Gorinšek in Taja Lončarič (Ptuj) ter Lina Božičnik (Maja) in Pia Poglajen (AsLit).

Na fotografiji Filip Kaljevič, še več fotografij prvega dne turnirja najdete v fotogaleriji

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.