S kvalifikacijami so se začeli mednarodni turnirji prihodnjega tedna, Dalila Jakupović uspešna v Carigradu

Prihodnji teden bodo na turnirjih po svetu v glavnih žrebih nastopali tudi naši najboljši igralci in igralke, nekateri pa si morajo nastope zagotoviti v kvalifikacijskih obračunih.

Na WTA turnirju v Carigradu je v glavnem žrebu Polona Hercog, ki se bo v prvem krogu pomerila z 19-letno Rusinjo Aryno Sabalenka, 47.igralko lestvice WTA. S Sabalenko sta igrali tudi na turnirju v Luganu, kjer je bila Rusinja, ki se je v Luganu uvrstila v finale, boljša s 6-3 6-1. Naša druga predstavnica v Carigradu je Dalila Jakupović, ki je nastopila v kvalifikacijah ter jih uspešno prestala .V prvem krogu je kot 5. nosilka s 6-4 2-6 6-2 premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse, 220. igralko lestvice WTA, v finalu kvalifikacij bo je brez težav s s 6-2 6-1 opravila z 22-letno Čehinjo Barboro Krejcikovo, trenutno 141. igralko sveta in 7. nosilko kvalifikacij. V prvem krogu glavnega turnirja jo čaka obračun s 7. nosilko, Romunko Irino Camelio Begu.

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) tudi ta teden v kvalifikacijah igrata Nik Razboršek in Mike Urbanija. Nastope sta začela z zmagama, v nadaljevanju pa je Nik zmagal še enkrat, Mike pa je izgubil in končal z nastopi.

V Antalyi je na ženskem ITF turnirju (15.000 $) tudi Žaklin Bokan, ki je v prvem krogu po nepopolnem prvem nizu srečanje predala Francozinji Agnes Gustafsson.

. Na članskem ITF turnirju v Hamammetu (15.000 $) nastopa Maja Makorič, ki je uvodno kvalifikacijsko srečanje dobila, za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat.

Na enako vrednem turnirju v Tučepih je v glavnem turnirju prijavljena Veronika Erjavec, v kvalifikacijah pa nastopajo Noka Jurič, Anja Gal in Nika Radišič. Slednja je že dosegla dve zmagi in za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno, Noka Jurič je dobila uvodno kvalifikacijsko srečanje, v nadaljevanju pa je izgubila, izpadla je tudi Anja Gal.

Ta teden bosta v igri tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola. Bedene bo igral na ATP turnirju serije 250 v Budimpešti, kjer je 5. nosilec, prvi nasprotnik pa bo v ponedeljek okrog 14.30 ure 27-letni Romun Marius Copil, 86. igralec lestvice ATP.

Rola bo branil lanskoletni naslov na ATP Challengerju v Tallahasseeju (75.000 $). V prvem krogu bo igral z 20-letnim Avstralcem Marcom Polmansom.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo nastopila Nina Potočnik, ki je bila kot 1. nosilka v prvem krogu prosta, za preboj v glavni turnir pa mora premagati 18-letno Američanko Elysio Bolton (1022).

Na ITF turnirju v uzbekistanskem Karshiju (25.000 $) bo nastopila Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z 19-letno Rusinjo Ekaterino Kazionovo.