Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

V Piestanyu Miha Velički, Filip Jeff Planinšek in Živa Falkner v polfinalu konkurence dvojic

bm, 28.4.2018

Na ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem je kot zadnja slovenska predstavnica med posameznicami nastopila Živa Falkner, ki je v tretjem krogu igrala s Poljakinjo Weroniko Falkowsko. Poljakinja je bila boljša s 6-2 6-2. Se je pa Falkjnerjeva uvrstila v polfinale konkurence dvojic. S soigralko Michaelo Kadleckovo iz Slovaške sta s 6-3 6-3 premagali Anio Hertel iz Poljske in Adrienn Nagy iz Madžarske. Polfinalno sreačnje sta nato izgubili. S 6-2 6-7(7) 10-8 sta ju premagali Slovakinja Krystina Lavickova in Čehinja Victoria Morvayeva.

V drugem krogu sta med dvojicami izpadli Pia Lovrič in Tina Cvetkovič. S 6-3 7-5 sta ju premagali Rusinji Nina in Valerya Olyanovskaya.

Med fanti sta bila v četrtfinalu uspešna Filip Jeff Planinšek in Miha Velički in sta, tako kot dekleti, zaigrala v polfinalu konkurence dvojic. Izločila sta 1. nosilca turnija dvojic, Čeha Andrewa Pulsona in Daliborja Svrcino. V polfinalu sta igrfala s Švicarjem Henryem Von Den Schulenberg in Nemcem Leopoldom Zimo in izgubila s 4-6 4-6.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v romunskem Sibiu je v četrtfinalu izgubila Metka Komac. S 3-6 6-4 6-2 jo je premagala srbska igralka Tamara Malešević.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.