Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Rola na ATP Challengerju v Panama Cityu v finalu klonil proti Carlosu Berlocqu

bm, 8.4.2018

Blaž ROLA je po odličnih nastopih na ATP Challengerju v Panama Cityu (50.000$+H) v finalu moral priznati premoč 35-letnemu Argentincu Carlosu BERLOCQU, 4. nosilcu turnirja in trenutno 131. igralcu lestvice ATP. To je bil njun tretji medsebojni obračun, še tretjič pa je slavil Argentinec, ki je tokrat zmagal s 6-2 6-0. Tekma je trajala uro in 40 minut, Berlocq pa je bil tokrat prepričljivo boljši, saj v srečanju ni izgubil nobenega servisa, Blažu je začetni udarec odvzel petkrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 65-40.

Za Blaža je to drugo zaporedno finale na challengerjih. Letos je bil še enkrat polfinalist. Skupaj je letos odigral 16 tekem in zabeležil 11 zmag ter 6 porazov.

Blažu je finale prineslo 4240 $ denarne nagrade in kar je trenutno zanj bolj pomembno, 48 ATP točk, ki ga bodo na lestvici pomaknile 27 mest višje, na 166. mesto.

Blaž bo prihodnji teden počival, nato pa ga čaka nastop v Sarasoti, kjer je prijavljen tudi Blaž KAVČIČ.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.