Na FIN 12 v Novi Gorici in Litiji najmlajši končujejo z nastopi

Finalna turnirja do 12 let se konec tedna igrata v Novi Gorici in Litiji.

Nova Gorica v A in B turnirju gosti deklice in v B turnirju dečke. Nastopajo vse najboljših igralke v tej starostni kategoriji z izjemno prve in četrte igralke lestvice do 12 let Ele Nale Milić in Nale Kovačič. V A turnirju je že znana prva finalistka. Po predaji polfinalnega srečanja Ane Tare Praček (Koper) se je v finale uvrstila Mirabel Križaj (Šplus). V zgornji polovici žreba bosta o drugi finalistki odločali 1. nosilka Tinkara Vraničar (TK CC) in 3. nosilka Lija Mumlek (ŽtkMb

V B turnirju deklic sta znani finalistki. To sta Kaja Najzer (Maja) in njena klubska soigralka Erika Manevska.

Na turnirju dečkov v Litiji manjkajo vodilni trije igralci lestvice TS, tako da je mesto prvega nosilca pripadlo Mihi Bajžlju (Tr-Kr). Ta se je tudi zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Nalom Sokom (Tc-Lj/7). V spodnji polovici žreba sta polfinalista Vid Mohar (Grosuplje/4) in Luka Videnovič (Tr-Kr/2). V B turnirju dečkov, tudi ta se je odvijal v Novi Gorici, sta se v finale uvrstila Matic Surla (Domžale) in Niccola Gianesi (N.Gorica).

V Litiji dečki igrajo tudi turnir dvojic. V finalu se bodo pomerili Luka Videnovič in Marko Čačkov ter Nal Sok in Marko Požonec.

Na fotografiji polfinalista in polfinalistki B turnirjev v Novi Gorici.