Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Rola danes v drugem krogu Paname, Dalila Jakupović izgubila v prvem krogu Monterreya

bm, 2.4.2018

Na ATP Challengerju v Panama Cityu (50.000$+H) se je Blaž ROLA brez težav uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-2 po vsega uri igre premagal Američana, 20-letnega in 210 cm visokega Reillya OPELKO, 209. igralca lestvice ATP. Opelka se je zanašal izključno na svoj servis, v igri pa je bil povsem nenevaren. V prvem nizu je izgubil začetni udarec v osmi igri, kar je pomenilo tudi izgubo prvega niza, v drugem nizu pa je začetni udarec izgubil kar trikrat, tako da Blažu ob dobrem serviranju ni bilo težko srečanja pripeljati do uspešnega zaključka. Opelka je namreč na returnu v srečanju osvojil vsega sedem točk, kar na drugi strani pomeni, da je imel Blaž ob izgubljenem enakem številu točk izkoristek prvega servisa kar 92 %.

Blaž ima tudi v drugem krogu dober žreb saj se bo pomeril s kvalifikantom, Nemcem Petrom TOREBKOM, 496. igralcem lestvice ATP. Tekmo boste lahko spremljali od približno 20.30 ure v LIVE STREAMU .

Še tretjo zmago v kvalifikacijah in osmo na zadnjih osmih srečanjih je v Monterreyu dosegla Dalila JAKUPOVIĆ. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ je v finalu kvalifikacij s 6-2 7-5 premagala 25-letno Američanko Sabrino SANTAMARIA in se uvrstila v glavni žreb.

Jakupovićeva je v prvem krogu glavnega turnirja igrala z 28-letno Švicarko Stefanie VOEGELE, 124. igralko lestvice WTA in izgubila s 3-6 4-6 po uri in petih minutah igre.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.