Dalila Jakupović v drugi krog WTA turnirja v Bogoti, Polona Hercog uspešna v Luganu

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bogoti Dalile Jakupović tudi prekinitev zaradi dežja ni ustavila in zanesljivo je dobila tekmo prvega kroga galvnega turnirja. S 6-2 6-2 je Izločila 6. nosilko, Američanko Alison Riske, 91. igralko lestvice WTA . Prvi niz je Dalila dobila s 6-2, v drugem pa je bilo srečanje pri njenem vodstvu s 3-2 in breakom prednosti, prekinjeno. Po vrnitvi na igrišče je odlično nadaljevala, nasprotnici ni več oddala nobene igre in lahko se je veselila svoje četrte uvrstitve v drugi krog WTA turnirja. Srečanje je trajalo uro in petnajst minut. V drugem krogu bo igrala z bolgarsko kvalifikantko Elitso KOSTOVO (196).

Jakupovićeva je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s soigralko iz Rusije Irino Kromachevo. V prvem krogu sta s 6-3 7-5 premagali Desirae Krawczyk in Giuliano Olmos in se uvrstili v četrtfinale.

Z zmago je nastope na WTA turnirju v Luganu (250.000 $) začela Polona Hercog. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala 32-letno Su-Wei Hsieh iz Kitajskega Tajpeha, na lestvici WTA uvrščeno 20 mest višje, na 60. mesto. Hercogova je dobro servirala in svojega servisa ni izgubila, nasprotnici ga je odvzela štirikrat.V drugem krogu bo igrala z 19-letno Belorusinjo Aryno Sabalenka, 61. igralko sveta.