Polona Hercog, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik uspešne v Charlestonu

Polona HERCOG se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 800.000 $ v Charlestonu uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je bila s 6-1 6-4 boljša od 24-letne kvalifikantke iz Belgije Maryne ZANEVSKE,166. igralke lestvice WTA. Hercogova je dobro servirala, začetni udarec je sicer izgubila dvakrat, a je nasprotnici servis odvzela kar petkrat, kar je zadostovalo za gladko zmago, za katero je potrebovala uro in pol. V drugem krogu se bo pomerila s 14. nosilko, 28-letno Francozinjo Alize CORNET, trenutno 37. igralko sveta. Igralki se odlično poznata saj bo to že njuno šesto medsebojno srečanje, v dosedanjih pa je bila Francozinja uspešnejša in vodi s 4-1. Nazadnje sta igrali leta 2016 v Wimbledonu.

V Charlestonu sta tudi obe naši najboljši igralki v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Klepačeva, ki tudi tokrat igra s Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ je že nastopila in to uspešno. V prvem krogu sta bili s Sanchezovo s 6-1 6-3 boljši od Američanke Abigail SPEARS in Poljakinje Alicje ROSOLSKE.

Srebotnikova, ki gra v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO je v prvem krogu igrala proti Američanki Nicole MELICHAR in Čehinji Kveti PESCHKE. Slovensko ruski par je bil boljši s 6-1 4-6 10-8.