prijava_e
Novice : Arhiv novic 2019 : November 2019

Arhiv novic - november 2019

Maja Makorič in Matthew William Donald zmagovalca turnirja ITF Sava Infond Open 2019

bm, 30.11.2019

Na igriščih teniškega kluba ŽTK Maribor se je končal vrhunski teniški dogodek, mednarodni mladinski turnir ITF Sava Infond Open 2019.

Turnir je v tednu dni postregel s številnimi odličnimi obračuni fantov in deklet, ki stopajo po poti svojih vzornikov proti teniškemu profesionalizmu. Tudi tokrat so, ob odlični organizaciji domačih teniških delavcev, za odmevne rezultate poskrbeli slovenski igralci in igralke.

Zmagovalka turnirja je postala 17-letna Maja Makorič, Novogoričanka, ki zadnji sezoni trenira na Ptuju in na svetovni mladinski teniški lestvici zaseda 594.mesto. V tesnem finalnem obračunu je s 7-6(7) 7-6(5) premagala vrstnico iz Kranja, še eno iz vrste naših odličnih mladink, Tjašo Klevišar, 769. igralko lestvice ITF. Za Makoričevo, v polfinalu je izločila še eno izvrstno slovensko mladinko, komaj 14-letno domačinko Petjo Drame, je to prvi naslov na turnirjih ITF v letošnji sezoni in drugi v karieri, potem ko je leta 2017 slavila na turnirju 5. ranga v Podgorici. Za Klevišarjevo je bil to drugi finalni nastop v karieri na turnirjih ITF, še dve zmagi pa je na mednarodnih turnirjih TE vknjižila v kategoriji do 16 let.

V konkurenci dvojic sta se s finalom izkazali Petja Drame in Pia Marija Rebec, pri fantih se je med dvojicami v finale uvrstil Jan Kupčič s soigralcem iz Irske.

Pri fantih je znagovalec turnirja 16-letni Čeh Matthew William Donald, ki je bil v finalu s 4-6 7-6(12) 7-6(4) boljši od Estonca Marka Lajala. Od slovenskih igralcev se je med fanti izkazal 16-letni domačin Sebastian Dominko, ki je v polfinalu izgubil prav s kasnejšim zmagovalcem, a s tenisom, ki ga je prikazal napovedal boj za visoka mesta med mladinci v naslednjih dveh letih. TUKAJ.

Na turnirju Sava infond Open 2019 v Mariboru slovenski finale pri dekletih

bm, 29.11.2019

Izvrstno so ta teden na turnirju ITF 4. ranga Sava Infond open 2019 nastopali slovenski igralci in igralke. Finalna obračuna bosta sicer minila brez predstavnikov domačega kluba ŽTK, ki je odlično organiziral turnir, a vendarle s slovenskima predstavnicama. Mariborske upe je pri dekletih pokopala 18-letna Ptujčanka Maja Makorič, ki je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala štiri leta mlajšo domačinko Petjo Drame. Da bomo spremljali slovenski finale pa je poskrbela 17-letna kranjčanka Tjaša Klevišar, ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-7(5) 6-4 premagala Čehinjo Denise Hrdinkovo. Za obe naši igralki je to prvi finale na turnirjih ITF letos.

Veliko upov so domačini polagali v 16-letnega Sebastiana Dominka, a je tudi on moral premoč priznati igralcu iz Češke. S 6-3 6-1 ga je premagal Matthew William Donald.

V petek smo v Mariboru spremljali dva slovenska finalna nastopa v konkurenci dvojic, žal pa sta obe zmagi romali v roke nasprotnikov oz. nasprotnic. Pri dekletih sta Petja Drame in Pia Marija Rebec morali priznati premoč Hrvatici Luciji Čirić Bagarić in Bolgarki Eleni Trenchevi. Slednji sta bili boljši s 6-3 6-2. Pri fantih je Jan Kupčič nastopil z Ircem Ammarjem Elaminom. Naslov sta jima z zmago 6-4 3-6 12-10 odnesla Estonec Mark Lajal in Čeh William Donald. TUKAJ.

Na turnirju ITF Sava Infond Open 2019 polfinalisti Sebastian Dominko, Petja Drame, Maja Makorič in Tjaša Klevišar, Petja Drame in Jan Kupčič v finalu dvojic

bm, 28.11.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Mariboru so se v polfinale uvrstili Sebastian Dominko, Maja Makorič, Petja Drame in Tjaša Klevišar.

Sebastian Dominko, ki je za nastop prejel posebno povabilo je po zmagi nad prvim nosilcem v tretjem krogu v četrtfinalu s 7-5 6-4 izločil še 11. postavljenega Čeha Jaroslava Smedeka in se bo za nastop v finalu potegoval v srečanju s sedmim nosilcem, Čehom Matthewom Donaldom. Ta je bil v četrtfinalu s 6-2 3-6 6-0 boljši od Jana Kupčiča.

Vse tri slovenske četrtfinalistke so nalogo odlično opravile in se uvrstile v polfinale. Maja Makorič je s 6-4 6-0 premagala Poljakinjo Lauro Duhl, Tjaša Klevišar je bila s 6-7(3) 6-1 6-3 boljša od 5. nosilke, Hrvatice Lucije Čirić Bagarič, domačine pa je ponovno razveselila Petja Drame, ki je z 1-6 7-5 6-3 premagala Rusinjo Jaroslavo Bartashevich.

V polfinalu deklet bomo tako spremljali domači obračun med Drametovo in Makoričevo, Klevišarjeva pa se bo pomerila s sedmo nosilko, Čehinjo Denise Hrdinkovo.

Petja Drame svoj talent dokazuje tudi med dvojicami. S Pio Marijo Rebec sta se uvrstili v finale dvojic. V polfinalu sta s 6-3 4-6 10-6 premagali Slovakinjo Mio Chudejevo in Poljakinjo Lauro Duhl.

Finalista imamo tudi med fanti. Jan Kupčič in Irec Ammar Elamin sta v polfinalu s 6-4 7-5 premagala Hrvata Borno Devalda in Frana Mitrovića. TUKAJ.

Konec slovenskih članskih nastopov na turnirjih ITF

bm, 28.11.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih ITF so ta teden nastopali Nastja Kolar v Kairu ter Tina Cvetkovič in Tom Kočevar Dešman v Heraklionu.

Kolarjeva je bila v Kairu (15K) 1. nosilka in je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagala Danko Eleno Jamshidi. V drugem krogu je s 5-7 3-6 izgubila s Španko Carloto Martinez Cires.

Tudi Tina Cvetkovič je nastope v Heraklionu (15K) začela z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-3 premagala Estonko Mario Lota Kaul. V drugem krogu je klonila tudi ona. S 6-2 6-3 jo je premagala sedma nosilka, Rusinja Darya Astakhova.

Uspešna je bila v konkurenci dvojic kjer se je uvrstila v četrtfinale.

Še tretjič zapored je v prvem krogu turnir med posamezniki končal Tom Kočevar Dešman. Tokrat je bil zanj usoden 1. nosilec Nemec Daniel Masur, ki je zmagal s 7-6(6) 6-4. TUKAJ.

Na turnirju Sava Infond Open 2019 pet slovenskih četrtfinalistov

bm, 27.11.2019

Na turnirju ITF 4. ranga Sava Infond Open 2019, ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor po tretjem krogu med posamezniki ostaja v igri pet slovenskih predstavnikov.

Pri fantih sta to Mariborčana Sebastian Dominko in Jan Kupčič, pri dekletih Petja Drame, Maja Makorič in Tjaša Klevišar.

Sebastian Dominko je še enkrat poskrbel za veselje domačih navijačev in po 16. nosilcu včeraj, danes izločil prvopostavljenega Irca Ammarja Elamina, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda visoko 260. mesto. V izenačenem obračunu in dramatičnem zaključku srečanja je Dominko ubranil eno zaključno žogo nasprotnika, na koncu pa slavil z 1-6 7-6(4) 7-6(5). V četrtfinalu bo igral s Čehom Jaroslavom Smedekom (11). Z najbolj gladkimi zmagami med vsemi igralci se je v četrtfinale uvrstil Jan Kupčič. V tretjem krogu je s 6-1 6-2 izločil Madžara Mateja Cseresznyesa in bo za polfinale igral s sedmim nosilcem, Čehom Matthewom Donaldom.

Še naprej se odlično držijo dekleta. Domačinka Petja Drame je s 7-6(3) dobila tesen prvi niz proti Romunki Anci Todoni (9), nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. V četrtfinalu bo Petja igrala s 16. nosilko, Yaroslavo Bartashevich. Rusinja je v tretjem krogu izločila prvopostavljeno Srbkinjo Fatmo Idrizović. Še drugič je bila uspešna osma nosilka Maja Makorič. S 6-4 5-7 6-3 je premagala Srbkinjo Natalijo Senić in bo v četrtfinalu igrala s Poljakinjo Lauro Duhl. Ta je bila s 6-2 6-2 boljša od Ele Nale Milić. Navdušila je tudi Tjaša Klevišar, ki je s 6-3 7-5 izločila 2. nosilko Rusinjo Victorio Borodulino. V četrtfinalu bo igrala s Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić.

V konkurenci dvojic se je pri fantih v polfinale uvrstil Jan Kupčič, ki igra v paru z Ircem Ammarjem Elaminom.

Pri dekletih sta polfinalistki Petja Drame in Pia Marija Rebec. TUKAJ.

Na turnirju ITF Sava Infond Open 2019 dekleta uspešnejša od fantov

bm, 26.11.2019

V Mariboru se s tekmami drugega kroga nadaljuje mednarodni turnir ITF 4. ranga Sava Infond open 2019. Prvi in drugi krog sta predvsem pri fantih poskrbela za precejšen osip, tako da bomo v tretjem krogu videli samo dva naša igralca in pet igralk.

Od fantov smo, čeprav niso bili med nosilci vsekakor pričakovali več, a se tekme niso ovdile po naših in njihovih željah. Drugi krog sta tako preskočila samo član domačega kluba ŽTK Sebastian Dominko in po novem Branikovec Jan Kupčič. 16-letni Dominko je trenutno četrti igralec lestvice Tenis Slovenije do 18 let, Kupčiča na novi lestvici ni več saj letos zaključuje nastopanje med mladinci in se seli med člane. Dominko je v drugem krogu s 6-4 6-1 premagal Hrvata Marina Jakića in ga za uvrstitev v četrtfinale čaka obračun s prvim nosilcem Ircem Ammarjem Elaminom. Kupčič je eno zahtevno nalogo že opravil in sicer je s 6-3 6-2 izločil tretjega nosilca Aleksandra Orlikowskega iz Poljske.

Dekletom zaenkrat kaže še bolje saj bomo v tretjem krogu spremljali nastope petih Slovenk. Velik domači in slovenski up, 15-letna Petja Drame tudi tokrat ni razočarala navijačev in je s 6-4 6-3 premagala šesto nosilko, Avstrijko Danielo Glanzer. Izvrsten nastop je tudi za še dve leti mlajšo, komaj 13-letno Elo Nalo Milić. Ta je bila s 6-3 6-2 boljša od tretje nosilke, Francozinje Maelie Monfils, sestre precej bolj znanega Gaela. Osma nosilka Maja Makorič je po pričakovanjih s 6-4 6-1 premagala povabljenko iz Hrvaške Noro Knežević, Alja Belinger pa je po predaji nasprotnice še drugič napredovala brez odigrane tekme. V prvem krogu je bila prosta. Slovenske zmage je zaokrožila Tjaša Klevišar, štirinajsta nosilka, ki je v dramatičnem zaključku tekme s 6-3 1-6 7-6(6) premagala Romunko Mario Mester. TUKAJ.

Paolo Angeli četrtfinalist na turnirju TE 12 v Litvi

bm, 26.11.2019

12-letni Velenjčan Paolo Angeli je odlično igral na turnirju Tennis Europe do 12 let v Litvi, kjer se je s štirimi zmagami iz kvalifikacij prebil do četrtfinala. Na štirih tekmah je nasprotnikom oddal vsega šest iger in še to na račun obračuna drugega kroga, ko je s 6-3 6-3 premagal domačina Dovasa Dersonasa.

V četrtfinalu je igral s Poljakom Grzegorzem Zemlo in izgubil s 3-6 0-6. TUKAJ.

Danes popoldne v Ljubljani zaključna prireditev Tenis Slovenije 2019

ts, 25.11.2019

Spoštovani prijatelji Tenis Slovenije,

letošnjo tekmovalno sezono smo uspešno priigrali h koncu, zato je to odlična priložnost, da jo zaključimo v teniškem slogu. Pridružite se nam na Zaključni prireditvi Tenis Slovenije, ki se bo odvila 28. novembra 2019, ob 17. uri, v ljubljanskem Siti teatru (BTC Ljubljana).

Dogodek bomo pričeli z novinarsko konferenco, kjer bo kratek pregled preteklega uspešnega teniškega leta ter predstavitev reprezentančnih planov za prihodnje tekmovalno obdobje. V nadaljevanju pa bomo najboljšim teniškim igralcem Slovenije podelili priznanja in nagrade, podelitev pa zaključili z druženjem in zabavo.

V veliko čast nam bo, če si boste rezervirali termin in zaključili teniško sezono v naši družbi.

Veselimo se srečanja z vami.

Andrej Slapar TUKAJ.

Na turnirju ITF Sava Infond Open 2019 prvi dan po pričakovanjih

bm, 25.11.2019

Za nami je prvi dan glavnega turnirja Sava Infond Open 2019. Med fanti nimamo nosilcev, tako da so vsi naši predstavniki nastopili v prvem krogu in to zelo uspešno. Zmage so vknjižili Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič, Žiga Kovačič, Blaž Vidovič, Matic Križnik, Marsel Žnuderl in Bor Artnak.

Med dekleti so zmage v prvem krogu dosegle Nika Strašek, Petja Drame in Ela Nala Milić, v drugi krog pa so že uvrščene tudi Tjaša Klevišar (14), Alja Belinger (13) in Maja Makorič (8).

Foto: Duška Mlakar TUKAJ.

Zmagovalca OP Zala 16 A sta Lana Egart in Nejc Škorjanc, B turnir fantov osvojil Lukas Marjanovič

bm, 25.11.2019

V Kranju, Velenju in Mengšu so se končali A in B turnirji Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Dekleta so igrala v Kranju, zmaga pa je ostala doma. Slavila je druga nosilka Lana Egart (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala Špelo Sedej (Tc-Lj). Sedejeva je bila v polfinalu s 6-2 6-3 boljša od Lije Mumlek (ŽtkMb), Egartova je s 6-3 6-2 premagala Izo Logar (TK-CC).

A turnir fantov je osvojil prvi nosilec, trenutno 6. igralec lestvice TS do 16 let Nejc Škorjanc (ŠD_LTA). V finalu je s 6-0 6-2 premagal petega nosilca Vanjo Joksoviča (TKMed). Škorjanc je v polfinalu s 4-6 7-6(4) 6-2 izločil Davida Černeta (Tabre), Joskovič pa s 6-4 6-3 Nika Mikoviča (ŠD_LTA).

Fantje so nastopili tudi v B turnirju. Tu je slavil nepostavljeni Lukas Marjanovič (Grosuplje), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagal Matica Hribarja (TK-CC). TUKAJ.

Svit Suljić in Ela Plošnik zmagovalca FIN A, Sergej Videnovič in Nika Matevžič Bašelj zmagovalca FIN B turnirja LINO do 12 let

bm, 25.11.2019

Končal se je prvi finalni turnir LINO v starostni kategoriji do 12 let v novi sezoni. Vodilna mesta na lestvicah sezone 2020 so prevzeli novi igralci in igralke. Dečki in deklice so to potrdili na prvem turnirju, na katerem so nastopili vsi najboljši.

V Ljubljani je v organizaciji TA Breskvar potekal A turnir dečkov. Zmagovalec prvega finalnega turnirja je postal domačin Svit Suljić (Tabre), sicer tretji nosilec in tretji igralec lestvice TS. Na poti do zmage je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal prvega igralca lestvice Žigo Šeška (AsLit), v finalu pa je bil s 6-2 6-1 boljši še od drugega nosilca Luke Petroviča (Sl-Lj).

B turnir dečkov je v Litiji osvojil drugi nosilec Sergej Videnovič (Tr-Kr). V finalu je s 6-1 6-3 premagal prvega nosilca Jakoba Cikajla (Radom).

Deklice so v A turnirju igrale v Domžalah. Razred zase je bila Ela Plošnik (Tr-Kr), ki je na turnirju nasprotnicam oddala vsega pet iger. Še največ, dve, ji je v finalu odščipnila druga nosilka Beti Jazbec Butina(ŽtkMb), ki se je prav tako brez težav prebila do finala, na poti do tja pa tudi ona izgubila skupaj samo sedem iger. Finale je Plošnikova dobila s 6-1 6-1.

V Litiji je potekal tudi B turnir deklic. Turnir je osvojila nepostavljena Nika Matevžič Bašelj (Maja), ki je v finalu s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko Lauro Basailovič (Ol-Lj). TUKAJ.

Na OP Zala 16 smo dobili finaliste in finalistke

bm, 24.11.2019

V Velenju, Mengšu in Kranju poteka OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Fantje igrajo v A turnirju v Velenju in v B turnirju v Mengšu, dekleta igrajo v Kranju.

Pri fantih so se v A turnirju v četrttfinale z eno izjemo uvrstili vsi nosilci. Izpadel je Mark Bole, katerega je izločil Vaal Urankar. Poleg Urankarja so bili četrtfinalisti Nejc Škorjanc, Jaka Golob, David Černe, Nik Mikovič, Nikola Puntarič, Vanja Joksovič in Job Japelj.

V nadaljevanju turnirja sta se v finale uvrstila Nejc Škorjanc (ŠD_LTA) in Vasnja Joksovič (TK Med).

V Megšu so se v B turnirju v četrtfinale uvrstili Luka Boh, Rok Koblar, Lukas Marjanovič, Aleks Tomac, Matic Hribar, Nerej Vidovič Benedičič, Vid Ambrožič in Blaž Šteblaj, v finale pa sta napredvala kvalifikant Lukas Marjanovič (Grosuplje) in Matic Hribar (TK-CC).

Pri dekletih sta v uvodnih nastopih izpadli dve nosilki. Ivono Ahčan je s 6-2 2-6 6-4 izločila Staša Šraj, Karin Dirbek pa s 6-0 6-3 Lija Mumlek. Četrtfinalistke so še Pia Petelinšek, Špela Sedej, Lara Flerin, Iza Logar, Rebeka Gnezda in Lana Egart. V finale sta se uvrstili Špela Sedej (TC-LJ) in Lana Egart (Tr-Kr).

TUKAJ.

Na FIN Lino 12 znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 24.11.2019

V Ljubljani, Domžalah in Litiji potekajo finalni A in B turnirji LINO v starostni kategoriji do 12 let.

Dečki so v A turnirju odigrali tekme prvega in drugega kroga, v četrtfinale pa so se uvrstili Žiga Šeško, Jaka Rakar, Svit Suljić, Lasse Gajšek Zajc, Jure Šiftar, Maksim Despotovič, Filip Stollecker in Luka Petrovič.

V nadaljevanju turnirja sta se v finale uvrstila Svit Suljič (Tabre), ki je s 6-1 6-2 presenetil prvega nosilca Žigo Šeška (AsLit) in drugi nosilec Luka Petrovič (Sl-Lj), ki je bil s 6-2 6-0 boljši od Jureta Šiftarja (Zklub).

V B turnirju so odigrali nekaj več kot polovico tekem, četrtfinalisti pa so Jakob Cikajlo, Matija Kozjak, Martin Kolarič, Jaša Pečovnik, Lun Jarc in Sergej Videnovič. Prvi finalist B turnirja je Jakob Cikajlo (Radom), za drugo finalno mesto se potegujeta Sergej Videnovič (Tr-Kr) in Jury Chumakov (Ol-Lj).

Deklice v A turnirju igrajo v Domžalah, znane pa so polfinalistke. To so prve štiri nosilke Ela Plošnik (Tr-Kr), Alja Senica (ŽtkMb), Zala Bizjak (CTA) in Beti Jazbec Bitina (ŽtkMb).

B turnir poteka v Litiji. Tu so bile četrtfinalistke Leticija Pipan, Nika Matevžič Bašelj, Eva Sekula, Sara Kovačevič, Jera Jezeršek, Lena Bratić, Julija Ivanc in Laura Basailovič. V finale sta se uvrstili Nika Matevžič Bašelj (Maja) in Laura Basailovič (Ol-Lj). TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman osvojil ITF turnir dvojic v Heraklionu

bm, 24.11.2019

Tom Kočevar Dešman, ki se na zadnjih dveh turnirjih v Heraklionu med posamezniki ni uspel uvrstiti v drugi krog je bolje zaigral na turnirju dvojic in zadnji turnir s soigralcem Alexandrom Lebedevim iz ZDA tudi osvojil.

V finalu sta s 6-3 6-4 premagala romunsko dvojco Adrian Barbou in Stefan Palosi.

Za Toma je to deseti naslov med dvojicami na turnirjih ITF. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič ustavljen v tretjem krogu turnirja ITF v Kairu, med dvojicami polfinalist; Ana Tara Praček izgubila v tretjem krogu Antalye

bm, 24.11.2019

17-letni Celjan Jan Dimitrijevič je z zmagama začel nastope na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Kairu. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagal domačega kvalifikanta Ahmeda Mohameda, v drugem pa s 6-2 6-2 devetega nosilca, prav tako Egipčana Omarja Loutfya.

Tudi v tretjem krogu je igral z domačinom, petim nosilcem Youssefom Sadekom. V tretje ni šlo saj je bil Sadek boljši s 6-3 6-3.

V konkurenci dvojic sta se s soigralcem iz Sirije, Hassanom Baroudijem uvrstila v polfinale. Tu sta nato morala premoč priznati drugima nosilcema Egipčanu Elrahmanu Hassanu in Yussefu Sadeku.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Antalyi se je Ana Tara Praček z dvema gladikma zmagama brez izgubljene igre uvrstila v tretji krog, tu pa jo je ustavila Britanka Hephzibah Oluwadare. Ta je bila boljša s 4-6 6-3 6-1. TUKAJ.

Kvalifikacije turnirja ITF v Mariboru za naše igralce in igralke neuspešne

bm, 23.11.2019

V Mariboru se je v organizaciji ŽTK v soboto s kvalifikacijskimi obračuni začel mladinski turnir ITF 4. ranga Sava Infond Open 2019. Edini mednarodni mladinski turnir ITF v zimski sezoni je priložnost za mlade slovenske igralce in igralke, da na domačih tleh osvojijo točke za mladinsko svetovno lestvico. Naloga sicer ne bo lahka, saj so zimski turnirji običajno zelo močno zasedeni, kar velja tudi za mariborski turnir. Na turnirju nastopa 160 igralk in igralcev iz 25 držav.

V glavni turnir se je neposredno uvrstilo pet slovenskih igralcev in še štirje igralci s posebnim povabilom organizatorja.

Pri fantih je najvišje uvrščen slovenski igralec Maj Tomac, v glavnem turnirju bo nastopil tudi Miha Vetrih, ki je prejšnji teden osvojil pripravljalni turnir na istem prizorišču. Od domačih upov bodo nastopili tudi Maj Premzl, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi ostale naše igralce, med njimi Blaža Vidoviča, Bora Artnaka in Aljaža Jerana.

Pri dekletih je v glavni turnir neposredno uvrščenih pet slovenskih igralk, še štiri si lahko obetajo povabilo organizatorja. Najvišje kotira Maja Makorič, za nove odmevne rezultate pa se bodo borile tudi Tjaša Klevišar, Alja Belinger in domačinki Nika Strašek ter Petja Drame.

V kvalifikacijah bo pri fantih nastopilo 16 slovenskih igralcev, pri dekletih je v kvalifikacijskem žrebu 11 Slovenk.

Turnir bo zagotovo zelo zanimiv za mariborske ljubitelje tenisa saj bo na turnirju nastopila vrsta igralcev in igralk domačega teniškega kluba ŽTK, ki sodijo v vrh slovenskega mladinskega tenisa, uspešno pa so nastopali tudi že na mednarodnih turnirjih.

Turnir se bo končal prihodnjo soboto, ko bosta ob 10. uri na sporedu finalna obračuna.

V kvalifikacijah so bili v prvem krogu pri fantih uspešni Maj Najvirt Kolarič, Tit Škerlavaj, Žiga Kovačič, Aljaž Jeran in Gordan Fran Mileusnič.

V zadnji krog kvalifikacij sta se v nadaljevanju uvrstila Aljaž Jeran in Žiga Kovačič, oba pa sta odločilno srečanje izgubila.

Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile Maša Viriant, Anamari Žnuderl, Tajda Zalokar, Pia Poglajen in Maja Radišič. V zadnji krog kvalifiklacij je napredovala Maša Viriant, tudi ona pa se ni uvrstila v glavni turnir, saj je finalni kvalifikacijski obračun izgubila. TUKAJ.

Konec tedna finalni turnir Lino do 12 let in OP Zala do 16 let

bm, 22.11.2019

Ta konec tedna bodo na finalnem turnirju Lino v starostni kategoriji do 12 let nastopili dečki in deklice v A in B turnirjih. V Ljubljani bo na A turnirju dečkov igralo 39, v Litiji na B turnirju dečkov 20 igralcev. Prijavljeni so vsi najboljši z vodilnim igralcem lestvice TS do 12 let Žigo Šeškom.

Pri deklicah bo v A turnirju v Domžalah nastopilo 37 igralk, na B turnirju v Litiji pa 21 igralk. Tudi pri deklicah bodo nastopile vse najboljše vključno s prvo igralko lestvice do 12 let Elo Plošnik.

Fantje in dekleta do 16 let gostijo ŠTK Velenje, TK Triglav in Šporn šport. V Velenju na A turnirju fantov nastopa 44 igralcev, prvi nosilec turnirja je 6. igralec lestvice TS Nejc Škorjanc. V B turnirju bo nastopilo 34 igralcev.

Pri dekletih bo v Kranju nastopilo 42 igralk, mesto prve nosilke pripada 7. igralki lestvice TS Pii Petelinšek. TUKAJ.

Slovenska ekipa dečkov in deklic do 10 let na turnirju Euroregione

bm, 22.11.2019

Slkovenska ekipa dčekov in deklic do 10 let nastopa na turnirju Euroregione v italijanskih Udinah. Slovenske barve na turnirju pod vodstvom Domna Kneza branijo Patrik Semenič, Kristian Škorjanc, Zoja Peternel in Jerca Fleischman. Na turnirju nastopo pet italijanskih ekip ter ekipe Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Naši predstavniki so nastope začeli z zmago 5-1 nad igralkama in igralcema italijanskega Trenta.

Tekmovanje se bo s finalom končalo v nedeljo. TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu Herakliona, med dvojicamu uspešen Tom Kočevar Dešman

bm, 21.11.2019

Pia Lovrič je nastope na turnirju ITF (15K) v Heraklionu na Kreti končala v četrtfinalu. V drugem krogu je s 7-5 7-6(5) premagala Hrvatico Ivo Primorac, 691. igralko lestvice WTA, ki je bila na preteklih dveh turnirjih v Heraklionu četrtfinalistka. V drugem nizu je imela Hrvatica tri zaključne žogice za zmago, a je Lovričeva vse tri ubranila in se v petem nastopu še četrtič letos uvrstila najmanj v četrtfinale članskega turnirja. Spodrsnilo ji je samo pretekli teden, ko je v prvem krogu izgubila z našo Živo Falkner.

V četrtfinalu je igrala s špansko kvalifikantko Noelio Bouzo Zanotti, 952. igralko lestvice WTA. Bila je to tekma v kateri je imerla Lovričeva kar 13 brejk priložnosti, izkoristila pa je vsega štiri. Na drugi strani je nasprotnica izkoristila sedem brejk priložnosti od devetih.

Tom Kočevar Dešman se je v Heraklionu na turnirju ITF (15K) v konkurenci dvojic uvrstiul v finale. TUKAJ.

Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches hitro končala nastope

bm, 20.11.2019

Na mednarodnih turnirjih ITF sta že po uvodni tekmi z nastopi v posamični konkurenci končala Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches.

Kolarjeva je nastopila na turnirju v ameriškem Tucsonu (25K) in s 3-6 6-7(3) izgubila s šesto nosilko, Američanko Hailey Baptiste, 279. igralko lestvice WTA. Lipovšek Puches je igral na turnirju v mehiškem Cancunu (15K) in se poslovil v prvem krogu. S 7-5 6-4 ga je premagal Matheus Pucinelli De Almeida iz Brazilije. TUKAJ.

Pia Lovrič zmagala v Heraklionu, Kočevar Dešman in Falknerjeva izgubila

bm, 19.11.2019

Na turnirju ITF v Heraklionu na Kreti (15K) je Pia Lovrič, ki se na lestvici WTA nahaja na 1043. mestu v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala 1. nosilko in 600 mest višje uvrščeno Španko Roso Vicens Mas. S tem si je odprla pot do nove visoke uvrstitve na turnirjih serije ITF.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Živi Falkner, ki je na istem turnirju v uvodnem nastopu s 4-6 3-6 izgubila s 5. nosilko, Španko Claudio Hoste Ferrer, 602. igralko lestvice WTA.

V Heraklionu je nastopil tudi Tom Kočevar Dešman, a še drugi teden zapored nastope končal v prvem krogu. Tokrat ga je s 6-3 6-4 premagal Ukrajinec Nikita Mashtakov.

Na turnirju ITF v Solarinu (25K) je v kvalifikacijah nastopila Veronika Erjavec. Po zmagi v uvodnem nastopu je v finalu kvalifikacij tesno izgubila z Britanko Destinee Martins. Slednja je bila boljša s 3-6 6-1 10-8.

Na turnirju ITF v Tusconu (25K) bo nastopila Nastja Kolar, na turnirju v Cancunu (15K) pa je Tomas Lipovšek Puches v prvem krogu s 5-7 4-6 izgubil z Brazilcem Matheusom De Almeido. TUKAJ.

Tsitsipas, Berettini in Medvedev tlakovali pot tudi v Portorožu

gb, 18.11.2019

Minuli konec tedna je v Londonu odmevala zmaga 21-letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa, ki je na zaključnem turnirju najboljše osmerice teniških igralcev na svetu v finalu premagal Avstrijca Dominica Thiema. Tsitsipas je največji uspeh v karieri dosegel leto dni po osvojitvi zaključnega turnirja najboljši mladih igralcev, kjer je leta 2018 v finalu porazil Avstralca Alexa De Minaura.

Stefanos je prvič prišel na zaključni turnir v Londonu leta 2016, kamor ga je, kot najboljšega mladinca na svetu, povabil ITF. Tam je mladi grški up imel možnost trenirati z najboljšimi na svetu. In prav prvi trening je opravil z Dominicom Thiemom, katerega rabelj je bil v letošnjem finalu. Leto prej, torej leta 2015, se je 17-letni Stefanos znašel v Portorožu, kjer že vrsto let poteka največji teniški turnir v Sloveniji Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Eden najbolj obetavnih mladih teniških igralcev na svetu je v 1. krogu kvalifikacij porazil Koprčana Marka Laziča, potem pa v naslednjem obračunu ostal praznih rok. Takrat je bil zanj pretrd oreh Norvežan s koreninami iz BIH, letošnji finalist Portoroža, Viktor Đurasović. Leta 2015 je v Portorožu zmago slavil Italijan Luca Vanni. Leto kasneje je odličen vtis v Portorožu pustil Daniil Medvedev. Takrat 20-letni Rus, je enako kot v zadnjih mesecih, mirno in preudarno, lomil svoje nasprotnike, a v finalu klonil proti zmagovalcu turnirja, Nemcu Florianu Mayerju. Rus je tri leta kasneje, torej letos, igral finale OP ZDA, kjer je nudil izjemen odpor Rafaelu Nadalu.

Zgodovinsko bo predvsem leto 2017, ko se je letošnji zmagovalec zaključnega turnirja v Londonu še enkrat vrnil v Portorož. A tokrat je bil Stefanos nekoliko boj zrel in tudi kakovostnejši. Mladenič iz obrobja Aten je z očetom Apostolosom rad zahajal v VIP prostor in prav tam je tudi praznoval 19-ti rojstni dan. Turnir je bil zanj uspešen, saj je klonil šele v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu Sergiyu Stakhovskemu. Mesec kasneje je Stefanos osvojil svoj prvi turnir serije challenger v Genovi. Taistega leta je v Portorožu nase opozoril še en mladenič, ki je nastopil na zaključnem turnirju v Londonu. Italijan Matteo Berrettini je v Portorožu pri 21-ih letih prišel do finala. Tudi zanj je bil usoden Stakhovsky in podobno kot Tsitsipas, je tudi Berrettini vztrajal tri nize. Matteo je od Stefanosa starejši dve leti, zato je razumljivo, da je v tem letu, mesec dni pred Portorožom, osvojil prvi turnir serije challenger (San Benedetto) – enega od treh v karieri.

Mladi teniški asi so v mladi profesionalni karieri skupaj osvojili 14 ATP turnirjev (Medvedev 7, Tsitsipas 4, Berrettini 3). Ob letošnjih teniških predstavah bodo v prihodnjem letu prvi v vrsti za naskok na turnirje za grand slam. Kakorkoli obrnemo, le zmage na velikih štirih vodijo na spisek nesmrtnih.

In kot je zapisal avtor tega prispevka in prvega intervjuja s Stefanosom Tsitsipasom v Sloveniji: »Le nebo je lahko meja.« TUKAJ.

Miha Vetrih in Petja Drame zmagovalca OP Petrol 18 v Mariboru

bm, 18.11.2019

V Mariboru se je končalo OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih so nastopili vsi naši trenutno najboljši mladinci z lestvice TS do 18 let. V finale sta se uvrstila prvi nosilec Blaž Vidovič (Ptuj) in drugi nosilec Miha Vetrih (Sgrad). Finalni obračun je zanesljvo dobil Vetrih, ki je slavil s 6-3 6-2 in s tem osvojil tretji turnir TS v starostni kategoriji do 18 let.

Domače ljubitelje tenisa je z osvojitvijo turnirja razveselila 14-letna Petja Drame (ŽtkMb), trenutno sedma igralka lestvice TS do 18 let. V finalu je bila s 6-3 6-1 boljša od leto dni starejše klubske soigralke Nike Strašek, ki se je v finale uvrstila kot nepostavljena igralka. Drametova, ki je tudi vodilna igralka lestvice TS do 16 let je osvojila prvi naslov na turnirjih TS do 18 let.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Najmlajši so konec tedna nastopili prvič v novi sezoni

bm, 17.11.2019

LTA je konec tedna gostila turnir najmlajših igralcev in igralk v starostni kategoriji 8-11 let. Nastopilo je več kot 100 dečkov in deklic. V mini in midi tenisu so tokrat igrali na čas, tako, da so bili zmagovalci vsi nastopajoči, saj so prav vsi prejeli diplome.

Bolj zares je šlo v preostalih starostnih skupinah do 10 in 11 let, kjer se tekmovanje odvija po turnirskem sistemu.

V kategoriji dečkov do 10 let je zmagal Aleksej Mulej (Maja). V finalu je s 6-4 premagal Lovra Haceta Zajca. Pri deklicah je bila najboljša Una Grubešič (GFTA), ki je v finalu s 6-3 premagala Vito Kantoci (Rogaška). Pri dečkih do 11 let je zmagal Aljaž Štor (ŠD_LOK). V finalu je s 6-3 ugnal Aleksandra Burmakina (Morje). Pri deklicah je slavila Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je bila s 6-2 boljša od Laure Basailovič (Ol-Lj). TUKAJ.

Nika Radišič v Antalyi osvojila še drugi ITF turnir dvojic zapored in tretjega letos

bm, 17.11.2019

Nika Radišič je na turnirju ITF v Antalyi (15K) še drugič v dveh tednih stopila na zmagovalno stopničko v konkurenci dvojic. Tudi tokrat je igrala v paru s Čehinjo Johano Markovo s katero sta tako osvojili tretji skupni turnir dvojic v karieri, vse tri naslove pa sta vknjižili v Antalyi letos. Danes sta morali na igrišče dvakrat. Najprej sta v polfinalu s 6-2 6-1 premagali Japonki Haine Ogata in Aiko Yoshitomi, v finalu pa po krajšem odmoru s 6-4 7-5 še Turkinjo Ipek Oz in Ukrajinko Viktoryo Petrenkos.

Brez dvoma dobivamo še eno izvrstno igralko dvojic, kar je Nika dokazovala že v mladinski konkurenci, brez težav pa je v tem segmentu naredila korak naprej tudi na članskih turnirjih. Nika je na zadnjih enajstih tekmah dvojic zabeležila deset zmag ter osvojila dva turnirja 15K) in bila še enkrat finalistka (100K).

V letošnji sezoni je Nika poleg treh turnirjev 15K z Veroniko Erjavec osvojila še turnir 25K v Cordenonsu, bila pa je še finalistka na turnirju 100K v Szekesfehervaru. V karieri je skupaj na zmagovalni stopnički med dvojicami doslej stala že sedemkrat. Na lestvici WTA med posameznicami trenutno zaseda 502. mesto, med dvojicami pa 350. mesto. Na članski lestvici ITF je med posameznicami na 81., med dvojicami pa na 92. mestu. TUKAJ.

Na OP Petrol 18 v Mariboru za naslova Blaž Vidovič in Miha Vetrih ter Nika Strašek in Petja Drame

bm, 17.11.2019

Na turnirju OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let, ki konec tedna poteka v organizaciji ŽTK Maribor so se zbrali naši najboljši mladinci, ki turnir izkoriščajo kot pripravo na turnir ITF, ki se bo na istem prizorišču začel konec naslednjega tedna. Po pričakovanjih so se pri fantih z izjemo Žige Kovačiča v četrtfinale uvrstili vsi nosilci. Med četrtfinalisti so bili kar štirje člani domačega kluba. V četrtfinale so se uvrstili Blaž Vidovič, Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko, Marsel Žnuderl, Aljaž Kirbiš, Tilen Kovač, Maj Premzl in Miha Vetrih.

V nadaljevanju turnirja so v polfinale napredovali Blaž Vidovič (Ptuj), Sebastian Dominko (ŽtkMb), Aljaž Kirbiš (Radom) in Miha Vetrih (Sgrad). Za naslov zmagovalca turnirja se bosta v ponedeljek pomerila prvi nosilec Vidovič, ki je v polfinalu s 7-6(6) 1-6 6-3 premagal Dominka in drugi nosilec Vetrih, ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 izločil Aljaža Kirbiša.

Pri dekletih je bila konkurenca skromnejša. Med dvajsetimi igralkami so se po pričakovanjih v četrtfinale uvrstile Alja Belinger, Nika Strašek, Pia Marija Rebec, Anali Kočevar, Annika Planinšek, Petja Drame, Ana Lanišek in Pia Petelinšek. Nastop je odpovedala druga nosilka Tara Gorinšek.

V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile nepostavljena Nika Strašek (ŽtkMb) ter nosilke Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Petja Drame (ŽtkMb) in Ana Lanišek (Radom). Za naslov zmagovalke se bosta pomerili Straškova, ki je bila v polfinalu s 6-2 6-4 boljša od Rebčeve in Drametova, ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-1 izločila Laniškovo.

TUKAJ.

Ta konec tedna pestro dogajanje na domačih igriščih

bm, 17.11.2019

Ta konec tedna bo pestro dogajanje na domačih teniških igriščih saj igralci in igralke nastopajo na turnirjih v teh starostnih kategorijah.

V Mariboru so na delu fantje in dekleta do 18 let. Izjemno je močen turnir fantov v Mariboru, ki jim služi kot priprava na prihajajoči turnir ITF prihodnji teden na istem prizorišču. Nastopa prvih šest igralcev lestvice TS, na čelu z Blažem Vidovičem in Miho Vetrihom ter domačimi aduti Sebastianom Dominkom, Majem Premzlom in Galom Emeršičem Potočnikom. V Mariboru so fantje že odigrali kvalifikacije, uspešni pa so bili Tristan Flander, Kal Gornik, Vaal Urankar, Lan Winterleitner, Žiga Švec, Aldin jašarević, Luka Krajnik in Jurij maj Miklavec.

Pri dekletih ni naših najboljši mladink Falknerjeve in Lovričeve, glavne favoritinje za zmago bodo tako Alja Belinger, Tara Gorinšek, Pia Marija Rebec, Petja Drame in Annika Planinšek.

Dečki in deklice do 14 let nastopajo na turnirjih RR v Ljubljani, Celju in Mengšu, Ljubljana pa prvič v tej sezoni gosti najmlajše v starostni kategoriji 8-11 let. Prijavljenih je okrog 100 dečkov in deklic. TUKAJ.

Dalila Jakupović ustavljena v četrtfinalu Tajpeja, med dvojicami izgubila v finalu

bm, 17.11.2019

Dalila Jakupović je na WTA challengerju v Tajpeju nastope med posameznicami končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-0 7-5 po uri in sedemnajstih minutah igre premagala 4 leta mlajša, 24-letna Bolgarka Viktorya Tomova, osma nosilka turnirja. Jakupovićeva je tokrat imela slab izkoristek začetnega udarca (37%), servis pa je izgubila sedemkrat. Tomovi ga je odvzela trikrat. Bolgarka je bila v seštevku točk boljša s 75-48.

Jakupovićeva je s soigralko Danko Kovinić nastopila v finalu konkurence dvojic. V polfinalu sta premagali domačniki I-Hsuan Cho in Yi-Tsen Cho. Jakupovićeva in Kovinićeva sta zmagali s 6-4 6-4 in se uvrstili v finale, kjer sta igrale s še enima domačima igralkama Ya-Hsuan Lee in Fang-Hsien Wu. Tokrat se jima niz izšlo po načrtih in željah sta sta bili domačinki boljši s 4-6 6-4 10-7. Za Jakupovićevo je bil to prvi finale letos na turnirjih serije WTA challenger, še enkrat je bila finalistka na turnirju WTA International septembra v Taškentu. TUKAJ.

Veronika Erjavec izgubila v polfinalih Solarina, Nika Radišič polfinalistka turnirja dvojic v Antalyi

bm, 16.11.2019

Veronika Erjavec je na turnirju ITF (15K) v Solarinu izgubila polfinalni obračun posameznic. S 6-3 7-5 jo je presenetila 24-letna italijanska kvalifikantka Nicole Fossa Huergo, ki je dosegla deseto zmago na zadnjih enajstih srečanjih. Za Erjavčevo je to tretji polfinale letos, še dvakrat je bila finalistka. Na lestvici WTA trenutno zaseda 534. mesto. Dobro je zaigrala tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastope prav tako končala v polfinalu. S Tamaro Malešević sta v polfinalu s 6-3 1-6 3-10 izgubili z Američanko Emmo Davis in Italijanko Nicole Fossa Huergo.

V polfinale konkurence dvojic se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) tudi ta teden uvrstila Nika Radišič, ki tako nadaljuje izjemne nastope med dvojicami. Na zadnjih devetih tekmah je zabeležila osem zmag, pri čemer je bila enkrat finalistka, prejšnji teden pa je osvojila turnir v Antalyi. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil polfinalni obračun na challengerju v Champaignu

bm, 16.11.2019

Blaž Kavčič je na ATP challengerju v ameriškem Champaignu (54K) zmagal še četrtič in se uvrstil v polfinale.

V tretjem krogu je s 7-5 7-6(5) premagal Britanca Lloyda Glasspoola (433). Blaž je dobro serviral in ob trinajstih asih in sedmih dvojnih napakah svoj začetni udarec izgubil le enkrat. Nasprotniku ga je odvzel dvakrat, obakrat v prvem nizu, ko je bil odločilen drugi brejk v dvanajsti igri. V drugem nizu sta bila oba igralca pri začetnem udarcu stoodstotna, v podaljšani igri pa je Blaž povedel s 4-1, nato dovolil nasprotniku da je izid poravnal na 4-4, v zaključku pa dosegel mini brejk pri izidu 5-5 in nato izkoristil prvo meč žogo na svoj servis. Srečanje je trajalo uro in pol.

V četrtfinalu je igral z domačim povabljencem, 21-letnim Keeganom Smithom (1128). Blaž ni dovolil presenečenja in je v uri in pol Američana ugnal z rezultatom 7-6(3) 6-3. Čeprav je tokrat izgubil servis trikrat, naredil je kar sedem dvojnih napak, je bil v osvojenih točkah prepričljivo boljši (81-67). Nasprotniku je servis odvzel štirikrat.

Blaž se je še drugič letos uvrstil v polfinale, kjer je bil njegov nasprotnik deveti nosilec, 20-letni Američan Jeffrey John Wolf, 255. igralec lestvice ATP. Wolf se lahko letos na challengerjih pohvali z eno zmago in enim finalom. Američan je bil boljši s 6-4 6-2 in se še drugič letos uvrstil v finale, Kavčič pa v tej sezoni ostaja brez finalnega nastopa. TUKAJ.

Veronika Erjavec v polfinale Solarina, Živa Falkner izgubila v Heraklionu

bm, 15.11.2019

Veronika Erjavec niza zmage na turnirju ITF (15K) v italijanskem Solarinu. V četrtfinalu je zmagala še tretjič, ko je s 7-6(1) 7-5 premagala Italijanko Federico Bilardo (765). Srečanje je trajalo uro in petinštirideset minut. Erjavčeva je nasprotnici servis odvzela petkrat, sama ga je izgubila enkrat manj, na koncu pa je bila v osvojenih točkah boljša z 84-71. Danes jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer se bosta s soigralko Tamaro Malešević iz Srbije borili za napredovanje v polfinale.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu na Kreti je Živa Falkner nastope končala v četrtfinalu. S 6-0 7-5 jo je premagala italijanska vrstnica, 17-letna Melania Delai, ki je dobila še drugo medsebojno srečanje. Za Živo, ki se na začetku srečanja ni znašla, je bil usoden slab začetni udarec, saj je na svoj servis skupaj osvojila petnajst točk, od tega v prvem nizu samo dve. Po zelo slabem začetku in izgubljenih osmih zaporednih igrah je nadaljevala precej bolje, a ji poteka srečanja kljub temu ni uspelo obrniti v svojo korist. V drugem nizu je po zaostanku z 2-5 rezultat z dvema brejkoma izenačila, a nato v enajsti igri ponovno izgubila začetni udarec, Italijanka pa je naslednji svoj servis zanesljivo dobila in s tem tudi niz in srečanje. TUKAJ.

Živa Falkner četrtfinalistka v Heraklionu

bm, 14.11.2019

Na grškem otoku Kreta je Živa Falkner na turnirju ITF (15K) po zmagi v prvem krogu nad Pio Lovrič uspešno nastopila tudi v drugem srečanju. Po dveh urah in sedemindvajsetih minutah igre je zlomila odpor šeste nosilke, 21-letne Čehinje Barbore Miklove (597). Miklova je bila prejšnji teden v Heraklionu polfinalistka, tokrat pa je po izenačenem obračunu s Falknerjevo poslovila že po drugem krogu. Živa je dobro servirala in v tekmi izgubila dva svoja servisa, nasprotnici je začetni udarec odvzela štririkrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (95-87).

V četrtfinalu, prvem v karieri na profesionalnih turnirjih, se bo pomerila z italijansko vrstnico, 17-letno Melanio Delai, prejšnji teden finalistko turnirja v Heraklionu. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvega sta odigrali leta 2017 na mladinskem turnirju v Kranju. Takrat je bila Italijanka boljša s 6-2 6-2. TUKAJ.

Na turnirjih TE in ITF konec nastopov med posamezniki za Aljaža Jerana, Bora Artnaka in Matica Hribarja

bm, 14.11.2019

Na turnirju ITF 5. ranga v Sofiji je Aljaž Jeran izgubil tekmo drugega kroga. S 6-4 6-0 ga je premagal tretji nosilec, Turk Muhammed Kaan Erel (587). Erel je bil prejšnji teden finalist turnirja enakega ranga v Carigradu. Jerana je nastopil tudi v četrtfinalu konkurence dvojic, a sta s soigralcem Alessiom Gherkejem iz Nemčije obračun z Bolgaroma Prodanovim in Mihaylovim izgubila s 6-7(6) 3-6.

Z nastopi je v Sofiji končal tudi Bor Artnak, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Po zmagi v prvem, je v drugem krogu igral z Bolgarom Simeonom Kostovim (1259). Kostov je bil boljši z rezultatom 7-6(6) 6-3.

Na turnirju ITF 5. ranga v St. Johnsu na Karibih je Maj Tomacs soigralcem iz Švice Christianom Kuehnejem izgubil polfinalno srečanje v konkurenci dvojic. S 6-4 6-4 sta ju premagala Richard Mallory iz Bermude in John Chin iz Jamajke.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Antalyi je Matic Hribar ostal brez posamičnega četrtfinala. V tretjem krogu ga je s 7-5 3-6 6-4 premagal Rus Egor Shcherbakov. Matic je nastopil še v četrtfinalu konkurence dvojic, a sta z Milanom Matovićem srečanje izgubila. TUKAJ.

Dalila Jakupović četrtfinalistka posamično in polfinalistka med dvojicami, Kaja Juvan še drugič letos predala tekmo; Nika Radišič izgubila v Antalyi

bm, 14.11.2019

Dalila Jakupović je na turnirju WTA challenger (125K) v Tajpeju na Tajvanu še drugič zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 6-3 6-3 premagala Francozinjo Amandine Hesse, 239. igralko lestvice WTA. Po dveh urah igre je osvojila tri točke več od nasprotnice (92-89), enkrat več pa ji je tudi odvzela servis. Sama je namreč izgubila šest začetnih udarcev, Hessejevi jih je odvzela sedem. V četrtfinalu bo igrala z osmo nosilko Bolgarko Viktoryo Tomovo. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, doslej sta obe igralki slavili po enkrat.

Dalila je uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Črne Gore Danko Kovinić, s Kovinićevo sta drugi nosilki, uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-6(5) 6-4 premagali Francozinjo Amandine Hesse in Britanko Naiktho Bains.

Če gre Jakupovićevi ob koncu sezone bolje, pa to ne velja za Kajo Juvan. Juvanova je morala še drugič letos predati tekmo, tokrat kljub vodstvu v tretjem nizu. Igrala je z 21-letno Britanko Naiktho Bains, 291. igralko lestvice WTA. Po gladko dobljenem prvem nizu, je drugega ob približno enakem razmerju osvojenih točk izgubila, v tretjem z dvema brejkoma in enim izgubljenim servisom povedla s 4-3, pri tem izidu pa tekmo predala.

V drugem krogu se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) poslovila tudi Nika Radišič. Drugo nosilko turnirja je nekoliko presenetljivo izločila 17-letna Madžarka Dorka Drahota Szabo (769). TUKAJ.

Veronika Erjavec četrtfinalistka v Solarinu, Nastja Kolar izgubila v drugem krogu turnirja ITF v Orlandu

bm, 14.11.2019

Na turnirju ITF v Solarinu (15K) se je Veronika Erjavec uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Valentino Losciale. V četrtfinalu bo igrala s šesto nosilko, Italijanko Federico Bilardo.

Nastja Kolar je na turnirju ITF (25K) v Orlandu po dveh zmagah v kvalifikacijah uspešno nastopila tudi v uvodnem krogu glavnega turnirja. Po dveh urah in pol igre je s 4-6 7-6(4) 6-2 izločila drugo nosilko, 22-letno Madžarko Anno Bondar, 223. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je dobro servirala in v srečanju servis izgubila le dvakrat, enkrat več pa ga je odvzela nasprotnici. Po osvojenem prvem nizu je Bondarjeva v drugem vodila že s 5-3, a je Kolarjeva izsilila podaljšano igro, katero je nato zanesljivo dobila, v tretjem nizu pa nato dokončno strla odpor Madžarke.

Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 20-letna Avstralka Seone Mendez, 349. igralka lestvice WTA in z letošnjimi šestimi naslovi na turnirjih ITF prva igralka članske lestvice ITF. Avstralka je bila premočna nasprotnica in je zmagala s 6-2 6-4. TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog Tajpeja, v Solarinu in Antalyi uspešni Veronika Erjavec in Nika Radišič

bm, 13.11.2019

Na ženskem WTA challengerju v Tajpeju (125.000 $-125K) se je po Kaji Juvan v drugi krog uvrstila tudi Dalila Jakupović. V uvodnem nastopu je igrala s kvalifikantko, 18-letno domačinko Ya-Hsin Lee (1107) in zmagala z rezultatom 2-6 6-2 6-2. Nasprotnici, ki je po dobljenem prvem nizu tudi v drugem povedla z 2-0 je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila štirikrat. Ob treh dvojnih napakah je dosegla štiri ase in bila na koncu boljša za 9 točk (82-71).

Na turnirju ITF (15K) v Solarinu je prva nosilka turnirja Veronika Erjavec (534) s 6-3 6-3 premagala Italijanko Mario Masini.

Na enako vrednem turnirju ITF v Antalyi je bila uspešna druga nosilka Nika Radišič. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagala rusko kvalifikantko Anno Chekanskayo. TUKAJ.

Blaž Kavčič v osmino finala v Champaignu, Blaž Rola izgubil uvodno srečanje

bm, 13.11.2019

Blaž Kavčič je na ATP challengerju v Champaignu (54K) zmagal še drugič. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagal sedmega nosilca, Argentinca Francisca Cerundola, 251. igralca lestvice ATP. Kavčič je odlično serviral in imel skupen izkoristek servisa kar 83 %.

Kavčič bo v osmini finala igral s 25-letnim Britancem Lloydom Glasspoolom, 433. igralcem lestvice ATP.

Že uvodni nastop pa je bil tokrat usoden za Blaža Rolo, sicer drugega nosilca turnirja. S 6-7(6) 6-3 6-4 ga je premagal domači povabljenec, 20-letni Alexander Brown, 1591. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Matic Hribar v osmino finala na turnirju TE v Antalyi, Bor Artnak in Aljaž Jeran z zmagama začela v Sofiji, Maj Tomac izgubil v četrtfinalu turnirja ITF na Antigui,

bm, 13.11.2019

Matic Hribar nastopa na turnirju TE do 12 let v turški Antalyi. Nastope je začel z zmagama med posamezniki in v konkurenci dvojic. V posamični konkurenci je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal domačina Arasa Akarja, v drugem pa je v dramatičnem obračunu s 6-2 5-7 7-5 premagal Belorusa Artisa Marozauma. Matic je v tretjem nizu že izgubljal s 3-5 in ubranil eno meč žogo nasprotnika, na koncu pa se zasluženo veselil zmage in uvrstitve v osmino finala.

V konkurenci dvojic nastopa v paru s Srbom Milanom Matovićem. V prvem krogu sta s 6-0 6-3 premagala Šveda Fabiana Engkvista in Marcusa Sehesteda, v drugem pa s 6-3 6-0 Armenijca Avetika Ghazaryana in Moldavijca Nikito Sarpeja in se uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju ITF 5. ranga v St. Jonu na karibskem otočju se je Maj Tomac uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 6-1 6-2 premagal Američana Pranava Ikkurthya. V četrtfinalu je igral z Američanom Tyem Switzerjem in izgubil z 2-6 4-6. Bil pa je uspešen v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Švice Christianom Kuehnejem uvrstil v polfinale.

V Sofiji na turnirju 5. ranga je Aljaž Jeran v prvem krogu z 2-6 7-6(4) 7-6(1) premagal Američana Willa Mayewa. Nastopil je tudi v konkurenci dvojic in se s soigralcem Alessiem Gehrkejem iz Nemčije uvrstil v četrtfinale.

Prvo tekmo je odigral tudi Bor Artnak in s 6-0 6-3 premagal bolgarskega povabljenca Nikolo Keremedcieva. TUKAJ.

V Heraklionu v slovenskem obračunu Živa Falkner boljša od Pie Lovrič, Tom Kočevar Dešman izgubil

bm, 12.11.2019

Na turnirju ITF v Heraklionu (15K) je žrev v prvem krogu turniurja deklet prinesel obračun najboljših slovenskih mladink Pie Lovrič in Žive Falkner. Po zagrizenem boju je po dveh urah in sedemnajstih minutah igre z rezultatom 6-4 7-6(9) slavila Falknerjeva. Obe igralki sta v glavnem turnirju nastopili kot članici elitne stoterice mladink, Lovričeva pa se je pred dvema tednoma po dobrih nastopih na članskih turnirjih ITF tudi prvič pojavila na lestvici WTA, kjer je na 1043. mestu.

Falknerjeva je nastopila na svojem drugem profesionalnem turnirju v karieri in se veselila prve zmage v žrebu glavnega turnirja. V izenačenem srečanju igralki nista bili najuspešnejši pri servisu, tako da sta dosegli skupaj kar 13 brejkov, od tega Flaknerjeva sedem iz desetih priložnosti, Lovričeva šest iz osemnajstih priložnosti. V drugem nizu je imela Lovričeva šest priložnosti za osvojitev niza. Povedla je namreč s 5-3 in pri izidu 5-4 servirala za zmago v drugem nizu. Priigrala si je prednost 40-15 in s tem dve vezani zaključni žogi, ki ju ni izkoristila, v nadaljevanju še eno, a tudi te ni izkoristila. Tdui pri izidu 6-5, ki ga je dosegla z brejkom je servirala zab zmago, a tudi tokrat servis izgubila. V podaljšani igri je prva prišla do prednosti 3-1 Lovričeva, nato pa sta bili igralki do konca povsem izenačeni in sta se menjavali v vodstvu. Lovričeva je imela tri zaključne žoge za drugi niz, Falknerjeva pa je izkoristila tretjo meč žogo. Na koncu je bila Novomeščanka boljša za šest točk.

V Heraklionu je nastopil tudi Tom Kočevar Dešman in izgubil uvodno srečanje. S 6-1 6-4 ga je premagal Poljak Jan Zielinski. TUKAJ.

Kaja Juvan začela z zmago, Nastja Kolar v glavni žreb v Orlandu

bm, 12.11.2019

V Tajpeju na ženskem WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $ nastopata Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Juvanova je na turnirju šesta nosilka, obema našima igralkama pa je bil žreb naklonjen saj sta v uvodnem krogu dobili kvalifikantki. Juvanova je že odigrala tekmo s 35-letno Britanko Emily Webley Smith, 477. igralko lestvice WTA in brez težav zmagala s 6-1 6-2. V drugem krogu bo igrala z 21-letno Britanko Naiktho Bains, 291. igralko lestvice WTA.

Jakupovićeva se bo v sredo pomerila z domačinko, Ya Hsin Lee, ki na lestvici WTA zaseda 1107. mesto.

V kvalifikacijah je bila na turnirju v ameriškem Orlandu uspešna Nastja Kolar. Prva nosilka kvalifikacijskega turnirja (25K) je v uvodnem nastopu s 6-3 6-1 premagala Američanko Emerald Able, v drugem krogu pa s 6-1 6-0 Mehičanko Anreeo Renee Villarreal ter se uvrstila v glavni turnir. TUKAJ.

Člani in članice začeli z nastopi na turnirjih serije challenger in ITF

bm, 11.11.2019

Kar nekaj slovenskih igralcev in igralk ta teden nastopa na mednarodnih turnirjih serije challenger in ITF.

V ameriškem Champaignu (54K) sta Blaž Kavčič in Blaž Rola. Rola je drugi nosilec turnirja in je v prvem krogu prost, Kavčič pa je prvo tekmo že odigral. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Britanec Ryan Peniston, 360. igralec lestvice ATP. Kavčič je srečanje rutinsko dobil. Bil je zelo siguren pri začetnem udarcu, tako da si je nasprotnik v srečanju priigral samo eno priložnost za break, a tudi te ni izkoristil. Sam mu je servis odvzel trikrat iz enajstih poskusov in po uri ter šestnajstih minutah igre slavil s 6-4 6-4.

V Tajpeju na ženskem WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $ nastopata Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Juvanova je na turnirju šesta nosilka, obema našima igralkama pa je bil žreb naklonjen saj sta v uvodnem krogu dobili kvalifikantki. Juvanova bo igrala s 35-letno Britanko Emily Webley Smith, 477. igralko lestvice WTA, Jakupovićeva se bo pomerila z domačinko, Ya Hsin Lee, ki na lestvici WTA zaseda 1107. mesto.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu se je žreb poigral z našima najboljšima mladinkama in jima v prvem krogu dodelil medsebojni obračun. Pia Lovrič in Živa Falkner sta se v glavni žreb turnirja uvrstili zaradi visokih uvrstitev na mladinski teniški lestvici. Na moškem turnirju bo na isti lokaciji nastopil Tom Kočevar Dešman, ki bo v prvem krogu igral s Poljakom Janom Zielinskim.

V Antalyi (15K) bo tudi ta teden nastopila Nika Radišič. V prvem krogu bo igrala z rusko kvalifikantko Anno Chekanskayo.

V ameriškem Orlandu bo na turnirju ITF 825K) prva nosilka Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z Ingrid Gamarra Martins iz Brazilije.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v bolgarski Sofiji je bil v kvalifikacijah trikrat uspešen Bor Artnak in se je uvrstil v glavni žreb. Tam bo nastopil tudi Aljaž Jeran. TUKAJ.

Zmagovalca OP Diners za člane in članice Tjaša Klevišar in Primož Vovk

bm, 11.11.2019

V Mengšu se je v organizaciji TK Šporn šport končal prvi turnir nove sezone za člane in članice, OP Diners.

Na turnirju članov je nastopilo 31 igralcev, pri članicah smo spremljali enajst deklet. Videli smo eno večje presenečenje in sicer je že v drugem krogu Simon Javoršek (Maja) izločil prvega nosilca turnirja Roka Komca. Javorška je v nadaljevanju v četrtfinalu s 7-5 6-2 premagal osmi nosilec Primož Vovk (TKMed), ki se je tudi uvrstil v finale. V polfinalu mu je namreč tekmo v prvem nizu predal četrti nosilec Toni Hazdovac (Ptuj) . Drugi finalist je bil drugi nosilec Jan Kupčič (Br-Mb). Kupčič je v četrtfinalu s 3-6 6-1 6-4 premagal Marina Kegla (ŽtkMb), v polfinalu pa s 6-0 6-1 Jošta Plestenjaka (Sl-Lj).

Naslov prvega zmagovalca v novi sezoni je osvojil Primož Vovk. Od Kupčiča je bil v finalu boljši s 6-4 7-6(3).

Pri članicah sta se v finale uvrstili prva nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr) in druga nosilka Tina Kristina Godec (As-Lit). Klevišarjeva je v polfinalu s 6-1 6-2 izločila Tinkaro Kovač (Šentjur), Godčeva je bila s 6-3 6-3 boljša od klubske kolegice Pie Poglajen. Finalni obračun je s 6-4 6-4 dobila Klevišarjeva. TUKAJ.

Konec tedna na pripravah dečki in deklice do 13 ter fantje do 17 let

bm, 10.11.2019

V organizaciji Tenis Slovenije so konec tedna v Kranju in Mariboru potekale enodnevne teniške priprave za reprezentanci dečkov in deklic do 13 ter fantov do 17 let.

Poročila vodij priprav si preberite TUKAJ.

Najmlajši in najstarejši začenjajo teniško sezono 2020 iz novih izhodišč

bm, 10.11.2019

Po enomesečnem odmoru se na igrišča vračajo teniški igralci in igralke na domačem prizorišču. Igralci in igralke so v novo teniško sezono vstopili z novimi izhodišči, katera jim prinašajo nove teniške lestvice ob začetku sezone. Z izjemo članov in članic, kjer sta na vrhu trdno v sedlu Aljaž Bedene, sezono končuje kot 59. igralec sveta in Polona Hercog, ta je ob koncu sezone uvrščena na 49. mesto lestvice WTA, so se v ostalih starostnih kategorijah karte precej premešale. Igralci in igralke so prestopili v višje starostne kategorije s tem pa vodilna mesta prepustili mlajšim.

V kategoriji do 18 let je zdaj prvi igralec lestvice TS Blaž Vidovič, sledita mu Miha Vetrih in Tilen Kovač. Pri dekletih ostajata na vrhu tudi v mednarodni konkurenci izvrstni Pia Lovrič in Živa Falkner, ki sta vstopili v zadnje leto mladinske konkurence, sledi jima Alja Belinger.

Med fanti do 16 let je na vrhu Bor Artnak, ki bo boj za obstanek na vrhu bil z Majem Premzlom in Aljažem Kirbišem. Pri dekletih do 16 let ostajata na vrhu vodilni v lanski sezoni Petja Drame in Pia Marija Rebec, na tretjem mestu jima sledi Brina Šulin.

Pri dečkih do 14 let so vrh lestvice zasedli Žiga Švec, Luka Videnovič in Marko Požonec. Tudi na lestvici deklic do 14 let so na vrhu nove tri igralke. Vrh lestvice pripada Liji Mumlek, sledita ji Pia Petelinšek in Ana Tara Praček.

Med dvanajstletniki sezono pri dečkih kot prvi igralec začenja Žiga Šeško, sledita mu Luka Petrovič in Svit Suljič. Pri deklicah so nove vodilne igralke Ela Plošnik na prvem ter Beti Jazbec Butina in Alja Senica na drugem in tretjem mestu. TUKAJ.

Nika Radišič zmagovalka turnirja dvojic v Antalyi

bm, 10.11.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih so slovenski igralci in igralke tokrat hitro končali z nastopi v posamični konkurenci

Dalila Jakupović je na turnirju v Shenzhenu (100.000 $) v drugem krogu z 1-6 0-6 izgubila s 1. nosilkko Kitajko Shuai Peng (77).

V Antalyi sta z nastopi končala Manca Pislak in Anže Arh. Pislakovo je s 3-6 6-4 6-4 premagala 16-letna Ukrajinka Lyubov Kostenkova, Arh je s 4-6 0-6 izgubil s 1. nosilcem Italijanom Riccardom Bonadijem.

Odlično je tudi tokrat v konkurenci dvojic nastopila Nika Radišič, ki je srečanje med posameznicami na turnirju v Antalyi sicer predala v prvem krogu.

Igrala je v paru s Čehinjo Johanno Markovo s katero sta bili prvi nosilki. V polfinalu sta s 7-6(5) 6-2 premagali Romunki Karolino Bejenaru in Arino Gabrielo Vasilescu in sta se za zmago na turnirju borili z Španko Paulo Arijas Manjon in Maltežanko Francesco Curmi. Nika in Johana sta zmagali s 6-2 4-6 11-9. V match tiebreaku sta obranili eno zaključno žogo. Nika je osvojila sedmi naslov na turnirjih ITF v konkurenci dvojic, drugega v paru z Markovo s katero sta bili zmagovalki na istem prizorišču tudi marca lestos. TUKAJ.

Blaž Rola nastope v Knoxvillu končal v četrtfinalu

bm, 09.11.2019

Blaž Rola je na ATP challengerju v ameriškem Knoxvillu nastope končal v četrtfinalu.

Deveti nosilec turnirja je v tretjem krogu po nekaj več kot uri igre s 6-4 6-4 premagal Kazahstanca Dmitrya Popkova. Ob odličnem izkoristku servisa (77 %) je na svoj začetni udarec izgubil samo deset točk, nasprotniku pa je servis odvzel dvakrat, po enkrat v vsakem nizu. Ob koncu je bil boljši za 13 točk (59-46).

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik prvi nosilec, 22-letni Američan Tommy Paul, ki na lestvici ATP zaseda 90. mesto. Blaž je odigral dobro tekmo, v kateri je imel priložnost za zmago, a pri izidu 6-5 v tretjem nizu ni uspel izkoristiti zaključne žoge, ki si jo je priigral na servis nasprotnika. Nekoliko slabše mu je tokrat služil drugi servis (43 %). Na srečanju je dosegel 11 asov in naredil tri dvojne napake. Oba igralca sta si priigrala devet priložnosti za brejk in izkoristila po tri, končni izid pa se je po dveh urah igre glasil 2-6 6-1 7-6(4) v korist Paula. Ta je na koncu osvojil pet točk več (97-92). Paul je dosegel sedemnajsto zmago na zadnjih osemnajstih srečanjih, pri čemer je osvojil challengerja v New Havenu in v Tiburnu ter uspešno opravil kvalifikacije na ATP turnirju v Stokholmu, nato pa tam nastop v glavnem turnirju odpovedal. TUKAJ.

Blaž Rola zmagal v Knoxvillu, Anže Arh končno čez prvi krog v Antalyi; brez zmag ostali Nastja Kolar in Nika Radišič

bm, 06.11.2019

Blaž Rola (139) se je na ATP challengerju v ameriškem Knoxvillu (54K) uvrstil v tretji krog. Deveti nosilec turnirja je v uvodnem nastopu s 6-3 6-4 premagal italijanskega kvalifikanta Andreo Vavassorija (418). Za napredovanje v četrtfinale bo igral z Kazahstancem Dmitryem Popkovim (212).

Anže Arh je po številnih poskusih prvič letos uspel preskočiti prvi krog glavnega turnirja ITF. To mu je uspelo v Antalyi (15K), kjer je v uvodnem nastopu z 1-6 6-3 6-2 premagal Nemca Paula Woernerja. Za prvi četrtfinale v karieri se bo pomeril zs 1. nosilcem turnirja, Italijanom Riccardom Bonadiom (376).

Po načrtih pa v zadnjem času ne gre Niki Radišič. Na turnirju v Antalyi (15K) je zabeležila šesti zaporedni poraz. V prvem krogu je igrala z Japonko Shiho Akita in pri vodstvu Japonke 7-5 4-1 še drugič letos tekmo predala. Upamo, da ne gre za resnejšo težavo in da bo morda lahko nastopila v konkurenci dvojic, kjer je že v četrtfinalu.

Nastja Kolar se je po dveh dobrih nastopih v Lagosu tokrat ustavila v prvem krogu turnirja v Malibuju (25K). S 6-2 6-0 jo je porazila 19-letna Američanka Clarie Liu (333), leta 2017 prva mladinka sveta, ki pa ima tako kot številne mlade igralke pri prehodu iz mladinske v člansko konkurenco nemalo težav in se le počasi prebija iz ozadja.

Ta teden je konec nastopov za Kajo Juvan in Dalilo Jakupović v konkurenci dvojic. Juvanova je nastopila v Shenzhenu, kjer je igrala v paru z Rusinjo Natelo Dzalamidze. Nastope sta končali v prvem krogu, kjer sta bili s 4-6 6-4 10-6 boljši Korejki Na-Lae Han in Ji-Hee Choi.

Z nastopom med dvojicami na istem turnirju ne more biti zadovoljna niti Jakupovićeva. Z Rusinjo Valerio Savinykh sta bili drugi nosilki turnirja, že v uvodnem nastopu pa sta ju presenetili Tajka Peangtarn Plipuech in Indonezijka Aldila Sutjiadi. TUKAJ.

Aljaž Bedene, 59. teniški igralec na svetu - intervju

gb, 06.11.2019

30-letni Ljubljančan je bil pred letom in pol že 43. na lestvici ATP, takrat se je izenačil z Grego Žemlja, ki je rekordno uvrstitev zabeležil 2013. Letošnja sezona se zaradi premostitvenih težav ob menjavi blagovne znamke loparja ni začela po željah, a se je končala zelo dobro.

Aljaž je v letu 2019 na turnirjih ATP 4x prišel do četrtfinala, po enkrat v polfinale in finale. Če se ozremo na nasprotnike, ki so bili zanj usodni, je šlo, po pravici povedano, povečini za dvoboje, ki bi se razpletli lahko tudi drugače. Dvakrat je klonil proti znancu iz Portoroža, Matteu Berrettiniju, ki je konec leta dočakal kot 8. na svetu, pa 2x proti Alexandru Zverevu, ki je celo mesto višje, dvakrat proti Milošu Raoniču in Dušanu Lajoviču, ki sta sezono končala na 32. oziroma na 35. mestu. Izjemen turnir je Aljaž odigral v francoskem Metzu, kjer je med drugim premagal Francoza Simona in Pairea ter Španca Carreno Busta, a ga je v finalu po treh nizih premagal nekdanji peti igralec na svetu Jo Wilfried Tsonga.

Da je njegova igra pogosto segala med najboljše na svetu pričajo letošnji skalpi, med katerimi velja omeniti Fabia Fogninija (12.), Alexa de Minaura (18.), Guida Pella (25.) in Marca Cecchinata, ki je bil februarja, ko ga je premagal Aljaž, 17. na lestvici ATP.

Celoten intervju Gašperja Bolharja z Aljažem Bedenetom lahko prebere TUKAJ.

Dalila Jakupović in Manca Pislak začeli z zmagama, Kaja Juvan in Blaž Kavčič izgubila

bm, 05.11.2019

Naša najboljša igralca na svetovnih teniških lestvicah Aljaž Bedene (59) in Polona Hercog (49) sta sezono 2019 uspešno zaključila in se bosta po krajšem odmoru začela pripravljati na novo, nekateri pa v zadnjih tednih poskušajo izboljšati točkovni zbir in si zagotoviti čim višjo uvrstitev ob koncu leta, ki jim bo omogočala nastop na OP Avstralije.

V kitajskem Shenzhenu sta ta teden Dalila Jakupović (186) in Kaja Juvan (133). Na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ sta nastope začeli s polovičnim uspehom.

Jakupovićeva je v prvem krogu s 6-1 6-3 odpravila Gruzijko Miriam Bolkvadze (158). Dalila je tokrat zelo dobro servirala, samo enkrat izgubila svoj začetni udarec, nasprotnici pa ga je odvzela petkrat. Za zmago je potrebovala uro in dvaindvajset minut, na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 57-39.

Juvanova se je poslovila že v prvem krogu. Bila je osma nosilka turnirja, premoč pa je morala priznati 25-letni Srbkinji Nataliji Kostić (168). Kostićeva je po nekaj manj kot dveh urah igre zmagala s 6-2 3-6 6-2. Kaja je osemkrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela petkrat. Šepal je Kajin prvi servis (izkoristek zgolj 43 %, povprečje sezone je imela letos 66 %), pa tudi pri drugem ni bila najbolj uspešna (57 %). Ob koncu je bila Kostićeva boljša za devet točk .

Prvi krog ATP challengerja v Knoxvillu je bil usoden tudi za Blaža Kavčiča. V uvodnem nastopu ga je s 6-2 7-6(2) premagal Izraelec Edan Leshem.

Na turnirju ITF v Antalyi (15K) je nastope z zmago začela Manca Pislak. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagala Grkinjo Sapfo Sakellaridi.

Čakamo še na nastope Nike Radišič in Anžeta Arha v Antalyi,Nastje Kolar v Malibuju in Blaža Role v Knoxvillu.

Nastope je v kvalifikacijah turnirja v Antalyi (15K) v prvem krogu končal Luka Miklavčič. TUKAJ.

Blaž Rola osvojil turnir dvojic na ATP challengerju v Charlottesvillu

bm, 03.11.2019

Blaž Rola je na ATP challengerju v ameriškem Charlottesvillu (54K $) osvojil turnir dvojic.

Spremljali smo slovenski finale Blaža Role, ki je igral v paru z Američanom Mitchellom Kruegerjem in Blaža Kavčiča, ki je igral v paru z Američanom Sekoum Bangouro. V finalnem obračunu sta Rola in Krueger zmagala s 6-4 6-1.

V polfinalu sta Rola in Krueger s 6-2 6-1 premagala Američana Patricka Kypsona in Sebastiana Kordo, Kavčič in Bonbgoura pa s 6-4 4-6 10-6 Šveda Andreasa Siljestroma in Američana Martina Redlickega.

Za oba naša igralca je bil to prvi finale v letošnji sezoni, za Rolo pa tudi prvi osvojen turnir dvojic letos.

. Rola je z današnjo zmago na turnirjih serije challenger osvojil šest naslovov, še šest pa na turnirjih serije Futures. Kavčič je v karieri med dvojicami osvojil dva naslova na challengerjih in tri na Futuresih. TUKAJ.

Barbara Mulej iz Floride z dvema naslovoma svetovne veteranske prvakinje, Karin Lušnic z enim

bm, 03.11.2019

Barbara Mulej in Karin Lušnic sta se na Floridi udeležili svetovnega prvenstva mlajših veteranov in se domov vračata s štirimi medaljami ter dvema naslovoma svetovnih prvakinj.

Barbara je nastopila v treh konkurencah, med ženskami 45+ posamezno, med ženskimi dvojicami v paru s Karin Lušnic v enaki starostni kategoriji ter v mešanih dvojicah, kjer je bil njen partner Indijec Jagdish Tanwar.

Med posameznicami Mulejeva ni imela dostojnih nasprotnic. Bila je četrta nosilka in je v petih tekmah oddala vsega tri igre, eno od teh v finalu, kjer je s 6-0 6-1 premagala Portugalko Dominiko Gorecko. Karin Lušnic je izgubila tekmo prvega kroga.

Drugi naslov svetovne prvakinje je Mulejeva osvojila v konkurenci ženskih dvojic, kjer sta s Karin Lušnic gladko opravili z vsemi nasprotnicami, za osvojitev naslova svetovnih prvakinj pa sta potrebovali štiri zmage. V finalu sta s 6-2 7-5 premagali Američanki Jenny Klitch in Andreo Rice.

Za las se je Barbari izmuznil še tretji naslov in sicer v konkurenci mešanih dvojic. Igrala je v paru z Indijcem Jagdishom Tanwarjem. Dosegla sta tri zmage, v finalu pa sta morala v tesnem obračunu premoč priznati Slovakinji Patriciji Rogulski in Čehu Petru Kovacki, ki sta bila boljša s 7-5 7-5.

Za Barbaro Mulej sta to prva naslova svetovne prvakinje v starostni kategoriji nad 45 let. V veteranski kategoriji je bila svetovna prvakinja tudi v Umagu leta 2016, ko je osvojila naslov med posameznicami v kategoriji 40+ in med dvojicami v paru z Majo Matevžič v kategoriji 35+. Naslov svetovne prvakinje je osvojila med mešanimi dvojicami tudi v Cape Townu leta 2017, ko je v kategoriji 40+ slavila v paru z Nizozemcem Bartom Beksom. Na prvenstvu v Cape Townu je med posameznicami osvojila srebrno medaljo, saj je morala zaradi poškodbe pri vodstvu 5-1 v prvem nizu predati finalno srečanje. To je tudi njen edini poraz v veteranski konkurenci med posameznicami.

Čestitke našima dekletoma ! TUKAJ.

Blaž Rola izgubil četrtfinale na challengerju v Charlottesvillu, med dvojicami bosta o zmagovalcu med sabo odločala Kavčič in Rola

bm, 03.11.2019

Blaž Rola je na ATP challengerju v ameriškem Charlottesvillu (54K $) nastope končal v četrtfinalu.

Kot šesti nosilec turnirja je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 7-5 6-2 v uri in enajstih minutah premagal Američana Raymonda Sarmienta, ki je nastopil s posebnim povabilom. Rola je zelo dobro serviral, ob 79 % izkoristku zadetih prvih servisov je dosegel pet asov, nasprotniku pa je štirikrat odvzel začetni udarec. Sam ga je izgubil enkrat, ob koncu srečanja pa je bil boljši za 14 točk (64-50).

V tretjem krogu je igral s kvalifikantom, 21-letnim Italijanom Liamom Caruano, 559. igralcem lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval uro in pet minut, ob izvrstnem serviranju, na svoj servis je skupaj izgubil vsega sedem točk, je dosegel šest asov in bil na koncu boljši za 25 točk (58-33).

V četrtfinalu je igral s 1. nosilcem, Kanadčanom Braydenom Schnurom, 99. igralcem lestvice ATP. Kanadčan je bil po uri in pol igre boljši s 6-2 7-6(4). Blaž je tokrat nekoliko slabše serviral, težave je imel z osvajanjem točk na druhgi servis (43 % izkoristek), ob sedmih asih je naredil štiri dvojne napake. Servis je izgubil štirikrat, nasprotniku ga je odvzel dvakrat. Ov koncu je bil Schnur boljši za 8 točk (70-62).

Na istem turnirju je v drugem krogu izgubil Blaž Kavčič, katerega je s 7-6(5) 6-4 premagal Slovak Vasek Pospisil.

Oba naša igralca sta finalista konkurence dvojic, a vsak s svojim soigralcem. Rola igra v paru z Američanom Mitchellom Kruegerjem, v prvem krogu sta izločila druga nosilca, Kavčičev partner je Američan Sekou Bangoura, v prvem krogu pa sta bila boljša od prvih nosilcev.

V polfinalu sta Rola in Krueger s 6-2 6-1 premagala Američana Patricka Kypsona in Sebastiana Kordo, Kavčič in Bonbgoura pa s 6-4 4-6 10-6 Šveda Andreasa Siljestroma in Američana Martina Redlickega.

Za oba naša igralca je to prvi finale v letošnji sezoni. Kavčič je v karieri med dvojicami osvojil dva naslova na challengerjih in tri na Futuresih, Rola ima na challengerjih pet naslovov, še šest pa na turnirjih serije Futures. TUKAJ.

Luka Albreht polfinalist med posamezniki in finalist med dvojicami na TE 12 v Španiji

bm, 02.11.2019

V Santa Ponsi v Španiji sta na turnirju TE 1. kategorije do 12 let nastopila Luka Albreht in Luka Talan Lopatič.

Do novega izvrstnega dosežka je prišel Albreht, ki je nanizal pet zmag in se iz kvalifikacij prebil vse do polfinala. Po dveh kvalifikacijskih zmagah je v prvem krogu s 7-6(5) 6-4 ugnal Španca Xavija Palomarja, v drugem pa v še enem tesnem obračunu z 2-6 7-6(5) 6-0 Britanca Oliverja Bondinga. V četrtfinalu je bil s 6-2 6-2 boljši še od nemškega kvalifikanta Carla Radtkeja. V polfinalu je nato moral premoč priznati Špancu Sergiu Planelli Hernandezu, ki je bil boljši s 6-1 6-2.

Luka je odlično nastopil tudi med dvojicami, kjer sta se s Poljakom Dawidom Lewandowskim uvrstila v finale. Tu je Luka lovil letošnjo prvo zmago med dvojicami potem, ko je bil letos že finalist na Otočcu. Tudi tokrat je ostal brez zmage sta z Lewandowskim v finalu s 4-6 1-6 izgubila s Kitajcema Jung Ji Hejem in Fumin Jiangom.

Za Albrehtom, ki je letos osvojil turnir TE do 12 let na Otočcu je to še en izvrsten dosežek ob koncu nastopanja v kategoriji do 12 let. Zdaj se namreč seli med štirinajstletnike.

Luka Talan Lopatič, ki že nekaj let trenira v Španiji je v uvodnem nastopu s 6-4 3-6 6-3 premagal Španca Alejandra Fernandeza, v drugem pa je z 1-6 2-6 izgubil z Nemcem Maxom Padejem.

Na turnirju TE do 14 let v španski Palmanovi se je Tim Kušter uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-4 3-6 6-3 premagal nemškega kvalifikanta Derena Yigina, v drugem pa s 6-1 6-2 Španca Luisa Garcio. V četrtfinalu je z 1-6 3-6 izgubil z Italijanom Giacomom Nosejem. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.