prijava_e
Novica

Dalila Jakupović ustavljena v četrtfinalu Tajpeja, med dvojicami izgubila v finalu


bm


Dalila Jakupović je na WTA challengerju v Tajpeju nastope med posameznicami končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-0 7-5 po uri in sedemnajstih minutah igre premagala 4 leta mlajša, 24-letna Bolgarka Viktorya Tomova, osma nosilka turnirja. Jakupovićeva je tokrat imela slab izkoristek začetnega udarca (37%), servis pa je izgubila sedemkrat. Tomovi ga je odvzela trikrat. Bolgarka je bila v seštevku točk boljša s 75-48.

Jakupovićeva je s soigralko Danko Kovinić nastopila v finalu konkurence dvojic. V polfinalu sta premagali domačniki I-Hsuan Cho in Yi-Tsen Cho. Jakupovićeva in Kovinićeva sta zmagali s 6-4 6-4 in se uvrstili v finale, kjer sta igrale s še enima domačima igralkama Ya-Hsuan Lee in Fang-Hsien Wu. Tokrat se jima niz izšlo po načrtih in željah sta sta bili domačinki boljši s 4-6 6-4 10-7. Za Jakupovićevo je bil to prvi finale letos na turnirjih serije WTA challenger, še enkrat je bila finalistka na turnirju WTA International septembra v Taškentu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.