prijava_e
Novica

Blaž Rola zmagal v Knoxvillu, Anže Arh končno čez prvi krog v Antalyi; brez zmag ostali Nastja Kolar in Nika Radišič


bm


Blaž Rola (139) se je na ATP challengerju v ameriškem Knoxvillu (54K) uvrstil v tretji krog. Deveti nosilec turnirja je v uvodnem nastopu s 6-3 6-4 premagal italijanskega kvalifikanta Andreo Vavassorija (418). Za napredovanje v četrtfinale bo igral z Kazahstancem Dmitryem Popkovim (212).

Anže Arh je po številnih poskusih prvič letos uspel preskočiti prvi krog glavnega turnirja ITF. To mu je uspelo v Antalyi (15K), kjer je v uvodnem nastopu z 1-6 6-3 6-2 premagal Nemca Paula Woernerja. Za prvi četrtfinale v karieri se bo pomeril zs 1. nosilcem turnirja, Italijanom Riccardom Bonadiom (376).

Po načrtih pa v zadnjem času ne gre Niki Radišič. Na turnirju v Antalyi (15K) je zabeležila šesti zaporedni poraz. V prvem krogu je igrala z Japonko Shiho Akita in pri vodstvu Japonke 7-5 4-1 še drugič letos tekmo predala. Upamo, da ne gre za resnejšo težavo in da bo morda lahko nastopila v konkurenci dvojic, kjer je že v četrtfinalu.

Nastja Kolar se je po dveh dobrih nastopih v Lagosu tokrat ustavila v prvem krogu turnirja v Malibuju (25K). S 6-2 6-0 jo je porazila 19-letna Američanka Clarie Liu (333), leta 2017 prva mladinka sveta, ki pa ima tako kot številne mlade igralke pri prehodu iz mladinske v člansko konkurenco nemalo težav in se le počasi prebija iz ozadja.

Ta teden je konec nastopov za Kajo Juvan in Dalilo Jakupović v konkurenci dvojic. Juvanova je nastopila v Shenzhenu, kjer je igrala v paru z Rusinjo Natelo Dzalamidze. Nastope sta končali v prvem krogu, kjer sta bili s 4-6 6-4 10-6 boljši Korejki Na-Lae Han in Ji-Hee Choi.

Z nastopom med dvojicami na istem turnirju ne more biti zadovoljna niti Jakupovićeva. Z Rusinjo Valerio Savinykh sta bili drugi nosilki turnirja, že v uvodnem nastopu pa sta ju presenetili Tajka Peangtarn Plipuech in Indonezijka Aldila Sutjiadi.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.