Dalila Jakupović četrtfinalistka posamično in polfinalistka med dvojicami, Kaja Juvan še drugič letos predala tekmo; Nika Radišič izgubila v Antalyi

Dalila Jakupović je na turnirju WTA challenger (125K) v Tajpeju na Tajvanu še drugič zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 6-3 6-3 premagala Francozinjo Amandine Hesse, 239. igralko lestvice WTA. Po dveh urah igre je osvojila tri točke več od nasprotnice (92-89), enkrat več pa ji je tudi odvzela servis. Sama je namreč izgubila šest začetnih udarcev, Hessejevi jih je odvzela sedem. V četrtfinalu bo igrala z osmo nosilko Bolgarko Viktoryo Tomovo. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, doslej sta obe igralki slavili po enkrat.

Dalila je uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Črne Gore Danko Kovinić, s Kovinićevo sta drugi nosilki, uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-6(5) 6-4 premagali Francozinjo Amandine Hesse in Britanko Naiktho Bains.

Če gre Jakupovićevi ob koncu sezone bolje, pa to ne velja za Kajo Juvan. Juvanova je morala še drugič letos predati tekmo, tokrat kljub vodstvu v tretjem nizu. Igrala je z 21-letno Britanko Naiktho Bains, 291. igralko lestvice WTA. Po gladko dobljenem prvem nizu, je drugega ob približno enakem razmerju osvojenih točk izgubila, v tretjem z dvema brejkoma in enim izgubljenim servisom povedla s 4-3, pri tem izidu pa tekmo predala.

V drugem krogu se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) poslovila tudi Nika Radišič. Drugo nosilko turnirja je nekoliko presenetljivo izločila 17-letna Madžarka Dorka Drahota Szabo (769).