prijava_e
Novica

Svit Suljić in Ela Plošnik zmagovalca FIN A, Sergej Videnovič in Nika Matevžič Bašelj zmagovalca FIN B turnirja LINO do 12 let


bm


Končal se je prvi finalni turnir LINO v starostni kategoriji do 12 let v novi sezoni. Vodilna mesta na lestvicah sezone 2020 so prevzeli novi igralci in igralke. Dečki in deklice so to potrdili na prvem turnirju, na katerem so nastopili vsi najboljši.

V Ljubljani je v organizaciji TA Breskvar potekal A turnir dečkov. Zmagovalec prvega finalnega turnirja je postal domačin Svit Suljić (Tabre), sicer tretji nosilec in tretji igralec lestvice TS. Na poti do zmage je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal prvega igralca lestvice Žigo Šeška (AsLit), v finalu pa je bil s 6-2 6-1 boljši še od drugega nosilca Luke Petroviča (Sl-Lj).

B turnir dečkov je v Litiji osvojil drugi nosilec Sergej Videnovič (Tr-Kr). V finalu je s 6-1 6-3 premagal prvega nosilca Jakoba Cikajla (Radom).

Deklice so v A turnirju igrale v Domžalah. Razred zase je bila Ela Plošnik (Tr-Kr), ki je na turnirju nasprotnicam oddala vsega pet iger. Še največ, dve, ji je v finalu odščipnila druga nosilka Beti Jazbec Butina(ŽtkMb), ki se je prav tako brez težav prebila do finala, na poti do tja pa tudi ona izgubila skupaj samo sedem iger. Finale je Plošnikova dobila s 6-1 6-1.

V Litiji je potekal tudi B turnir deklic. Turnir je osvojila nepostavljena Nika Matevžič Bašelj (Maja), ki je v finalu s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko Lauro Basailovič (Ol-Lj).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.