prijava_e
Novica

Blaž Rola izgubil četrtfinale na challengerju v Charlottesvillu, med dvojicami bosta o zmagovalcu med sabo odločala Kavčič in Rola


bm


Blaž Rola je na ATP challengerju v ameriškem Charlottesvillu (54K $) nastope končal v četrtfinalu.

Kot šesti nosilec turnirja je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 7-5 6-2 v uri in enajstih minutah premagal Američana Raymonda Sarmienta, ki je nastopil s posebnim povabilom. Rola je zelo dobro serviral, ob 79 % izkoristku zadetih prvih servisov je dosegel pet asov, nasprotniku pa je štirikrat odvzel začetni udarec. Sam ga je izgubil enkrat, ob koncu srečanja pa je bil boljši za 14 točk (64-50).

V tretjem krogu je igral s kvalifikantom, 21-letnim Italijanom Liamom Caruano, 559. igralcem lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval uro in pet minut, ob izvrstnem serviranju, na svoj servis je skupaj izgubil vsega sedem točk, je dosegel šest asov in bil na koncu boljši za 25 točk (58-33).

V četrtfinalu je igral s 1. nosilcem, Kanadčanom Braydenom Schnurom, 99. igralcem lestvice ATP. Kanadčan je bil po uri in pol igre boljši s 6-2 7-6(4). Blaž je tokrat nekoliko slabše serviral, težave je imel z osvajanjem točk na druhgi servis (43 % izkoristek), ob sedmih asih je naredil štiri dvojne napake. Servis je izgubil štirikrat, nasprotniku ga je odvzel dvakrat. Ov koncu je bil Schnur boljši za 8 točk (70-62).

Na istem turnirju je v drugem krogu izgubil Blaž Kavčič, katerega je s 7-6(5) 6-4 premagal Slovak Vasek Pospisil.

Oba naša igralca sta finalista konkurence dvojic, a vsak s svojim soigralcem. Rola igra v paru z Američanom Mitchellom Kruegerjem, v prvem krogu sta izločila druga nosilca, Kavčičev partner je Američan Sekou Bangoura, v prvem krogu pa sta bila boljša od prvih nosilcev.

V polfinalu sta Rola in Krueger s 6-2 6-1 premagala Američana Patricka Kypsona in Sebastiana Kordo, Kavčič in Bonbgoura pa s 6-4 4-6 10-6 Šveda Andreasa Siljestroma in Američana Martina Redlickega.

Za oba naša igralca je to prvi finale v letošnji sezoni. Kavčič je v karieri med dvojicami osvojil dva naslova na challengerjih in tri na Futuresih, Rola ima na challengerjih pet naslovov, še šest pa na turnirjih serije Futures.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.