prijava_e
Novica

Veronika Erjavec četrtfinalistka v Solarinu, Nastja Kolar izgubila v drugem krogu turnirja ITF v Orlandu


bm


Na turnirju ITF v Solarinu (15K) se je Veronika Erjavec uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Valentino Losciale. V četrtfinalu bo igrala s šesto nosilko, Italijanko Federico Bilardo.

Nastja Kolar je na turnirju ITF (25K) v Orlandu po dveh zmagah v kvalifikacijah uspešno nastopila tudi v uvodnem krogu glavnega turnirja. Po dveh urah in pol igre je s 4-6 7-6(4) 6-2 izločila drugo nosilko, 22-letno Madžarko Anno Bondar, 223. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je dobro servirala in v srečanju servis izgubila le dvakrat, enkrat več pa ga je odvzela nasprotnici. Po osvojenem prvem nizu je Bondarjeva v drugem vodila že s 5-3, a je Kolarjeva izsilila podaljšano igro, katero je nato zanesljivo dobila, v tretjem nizu pa nato dokončno strla odpor Madžarke.

Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 20-letna Avstralka Seone Mendez, 349. igralka lestvice WTA in z letošnjimi šestimi naslovi na turnirjih ITF prva igralka članske lestvice ITF. Avstralka je bila premočna nasprotnica in je zmagala s 6-2 6-4.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.