prijava_e
Novica

Člani in članice začeli z nastopi na turnirjih serije challenger in ITF


bm


Kar nekaj slovenskih igralcev in igralk ta teden nastopa na mednarodnih turnirjih serije challenger in ITF.

V ameriškem Champaignu (54K) sta Blaž Kavčič in Blaž Rola. Rola je drugi nosilec turnirja in je v prvem krogu prost, Kavčič pa je prvo tekmo že odigral. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Britanec Ryan Peniston, 360. igralec lestvice ATP. Kavčič je srečanje rutinsko dobil. Bil je zelo siguren pri začetnem udarcu, tako da si je nasprotnik v srečanju priigral samo eno priložnost za break, a tudi te ni izkoristil. Sam mu je servis odvzel trikrat iz enajstih poskusov in po uri ter šestnajstih minutah igre slavil s 6-4 6-4.

V Tajpeju na ženskem WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $ nastopata Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Juvanova je na turnirju šesta nosilka, obema našima igralkama pa je bil žreb naklonjen saj sta v uvodnem krogu dobili kvalifikantki. Juvanova bo igrala s 35-letno Britanko Emily Webley Smith, 477. igralko lestvice WTA, Jakupovićeva se bo pomerila z domačinko, Ya Hsin Lee, ki na lestvici WTA zaseda 1107. mesto.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu se je žreb poigral z našima najboljšima mladinkama in jima v prvem krogu dodelil medsebojni obračun. Pia Lovrič in Živa Falkner sta se v glavni žreb turnirja uvrstili zaradi visokih uvrstitev na mladinski teniški lestvici. Na moškem turnirju bo na isti lokaciji nastopil Tom Kočevar Dešman, ki bo v prvem krogu igral s Poljakom Janom Zielinskim.

V Antalyi (15K) bo tudi ta teden nastopila Nika Radišič. V prvem krogu bo igrala z rusko kvalifikantko Anno Chekanskayo.

V ameriškem Orlandu bo na turnirju ITF 825K) prva nosilka Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z Ingrid Gamarra Martins iz Brazilije.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v bolgarski Sofiji je bil v kvalifikacijah trikrat uspešen Bor Artnak in se je uvrstil v glavni žreb. Tam bo nastopil tudi Aljaž Jeran.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.