Člani in članice začeli z nastopi na turnirjih serije challenger in ITF

Kar nekaj slovenskih igralcev in igralk ta teden nastopa na mednarodnih turnirjih serije challenger in ITF.

V ameriškem Champaignu (54K) sta Blaž Kavčič in Blaž Rola. Rola je drugi nosilec turnirja in je v prvem krogu prost, Kavčič pa je prvo tekmo že odigral. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Britanec Ryan Peniston, 360. igralec lestvice ATP. Kavčič je srečanje rutinsko dobil. Bil je zelo siguren pri začetnem udarcu, tako da si je nasprotnik v srečanju priigral samo eno priložnost za break, a tudi te ni izkoristil. Sam mu je servis odvzel trikrat iz enajstih poskusov in po uri ter šestnajstih minutah igre slavil s 6-4 6-4.

V Tajpeju na ženskem WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $ nastopata Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Juvanova je na turnirju šesta nosilka, obema našima igralkama pa je bil žreb naklonjen saj sta v uvodnem krogu dobili kvalifikantki. Juvanova bo igrala s 35-letno Britanko Emily Webley Smith, 477. igralko lestvice WTA, Jakupovićeva se bo pomerila z domačinko, Ya Hsin Lee, ki na lestvici WTA zaseda 1107. mesto.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu se je žreb poigral z našima najboljšima mladinkama in jima v prvem krogu dodelil medsebojni obračun. Pia Lovrič in Živa Falkner sta se v glavni žreb turnirja uvrstili zaradi visokih uvrstitev na mladinski teniški lestvici. Na moškem turnirju bo na isti lokaciji nastopil Tom Kočevar Dešman, ki bo v prvem krogu igral s Poljakom Janom Zielinskim.

V Antalyi (15K) bo tudi ta teden nastopila Nika Radišič. V prvem krogu bo igrala z rusko kvalifikantko Anno Chekanskayo.

V ameriškem Orlandu bo na turnirju ITF 825K) prva nosilka Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z Ingrid Gamarra Martins iz Brazilije.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v bolgarski Sofiji je bil v kvalifikacijah trikrat uspešen Bor Artnak in se je uvrstil v glavni žreb. Tam bo nastopil tudi Aljaž Jeran.