prijava_e
Novica

Matic Hribar v osmino finala na turnirju TE v Antalyi, Bor Artnak in Aljaž Jeran z zmagama začela v Sofiji, Maj Tomac izgubil v četrtfinalu turnirja ITF na Antigui,


bm


Matic Hribar nastopa na turnirju TE do 12 let v turški Antalyi. Nastope je začel z zmagama med posamezniki in v konkurenci dvojic. V posamični konkurenci je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal domačina Arasa Akarja, v drugem pa je v dramatičnem obračunu s 6-2 5-7 7-5 premagal Belorusa Artisa Marozauma. Matic je v tretjem nizu že izgubljal s 3-5 in ubranil eno meč žogo nasprotnika, na koncu pa se zasluženo veselil zmage in uvrstitve v osmino finala.

V konkurenci dvojic nastopa v paru s Srbom Milanom Matovićem. V prvem krogu sta s 6-0 6-3 premagala Šveda Fabiana Engkvista in Marcusa Sehesteda, v drugem pa s 6-3 6-0 Armenijca Avetika Ghazaryana in Moldavijca Nikito Sarpeja in se uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju ITF 5. ranga v St. Jonu na karibskem otočju se je Maj Tomac uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 6-1 6-2 premagal Američana Pranava Ikkurthya. V četrtfinalu je igral z Američanom Tyem Switzerjem in izgubil z 2-6 4-6. Bil pa je uspešen v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Švice Christianom Kuehnejem uvrstil v polfinale.

V Sofiji na turnirju 5. ranga je Aljaž Jeran v prvem krogu z 2-6 7-6(4) 7-6(1) premagal Američana Willa Mayewa. Nastopil je tudi v konkurenci dvojic in se s soigralcem Alessiem Gehrkejem iz Nemčije uvrstil v četrtfinale.

Prvo tekmo je odigral tudi Bor Artnak in s 6-0 6-3 premagal bolgarskega povabljenca Nikolo Keremedcieva.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.