Na turnirju Sava Infond Open 2019 pet slovenskih četrtfinalistov

Na turnirju ITF 4. ranga Sava Infond Open 2019, ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor po tretjem krogu med posamezniki ostaja v igri pet slovenskih predstavnikov.

Pri fantih sta to Mariborčana Sebastian Dominko in Jan Kupčič, pri dekletih Petja Drame, Maja Makorič in Tjaša Klevišar.

Sebastian Dominko je še enkrat poskrbel za veselje domačih navijačev in po 16. nosilcu včeraj, danes izločil prvopostavljenega Irca Ammarja Elamina, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda visoko 260. mesto. V izenačenem obračunu in dramatičnem zaključku srečanja je Dominko ubranil eno zaključno žogo nasprotnika, na koncu pa slavil z 1-6 7-6(4) 7-6(5). V četrtfinalu bo igral s Čehom Jaroslavom Smedekom (11). Z najbolj gladkimi zmagami med vsemi igralci se je v četrtfinale uvrstil Jan Kupčič. V tretjem krogu je s 6-1 6-2 izločil Madžara Mateja Cseresznyesa in bo za polfinale igral s sedmim nosilcem, Čehom Matthewom Donaldom.

Še naprej se odlično držijo dekleta. Domačinka Petja Drame je s 7-6(3) dobila tesen prvi niz proti Romunki Anci Todoni (9), nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. V četrtfinalu bo Petja igrala s 16. nosilko, Yaroslavo Bartashevich. Rusinja je v tretjem krogu izločila prvopostavljeno Srbkinjo Fatmo Idrizović. Še drugič je bila uspešna osma nosilka Maja Makorič. S 6-4 5-7 6-3 je premagala Srbkinjo Natalijo Senić in bo v četrtfinalu igrala s Poljakinjo Lauro Duhl. Ta je bila s 6-2 6-2 boljša od Ele Nale Milić. Navdušila je tudi Tjaša Klevišar, ki je s 6-3 7-5 izločila 2. nosilko Rusinjo Victorio Borodulino. V četrtfinalu bo igrala s Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić.

V konkurenci dvojic se je pri fantih v polfinale uvrstil Jan Kupčič, ki igra v paru z Ircem Ammarjem Elaminom.

Pri dekletih sta polfinalistki Petja Drame in Pia Marija Rebec.